Τaleton Eco Boutique

Το Τaleton Eco Boutique είναι ένας οικολογικού τύπου ξενώνας στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία στους πρόποδες του Ταϋγέτου, μόλις 15 λεπτά από τη Σπάρτη και 20 λεπτά από το Γύθειο.

Διαθέτει 10 ευρύχωρα δωμάτια σε δύο επίπεδα, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις με συνείδηση και σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον. Ο πρωινός μπουφές περιλαμβάνει άφθονα τοπικά προϊόντα, ενώτο κτίριο είναι παραδοσιακό δείγμα μανιάτικης τεχνοτροπίας. Από εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει εξορμήσεις στη φύση και τα αξιοθέατα της Λακωνίας.

Helena’s

Η οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα «Στης Έλενας» βρίσκεται στο κέντρο του πανέμορφου χωριού του Χελμού, Ζαρούχλα, σε υψόμετρο 1050 μ., 35 χλμ από την Ακράτα, 15 χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και 10 χλμ. από τη φυσική λίμνη Τσιβλού.

Διαθέτει 10 ευρύχωρα και προσεγμένα δωμάτια δυναμικότητας 20-30 κλινών με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και λειτουργικούς κοινόχρηστους χώρους (αίθουσα πρωινού, μπαρ, αίθουσα τηλεόρασης, σαλόνι με τζάκι) είναι λειτουργικοί, καθιστώντας την παραμονή του πελάτη άνετη και ευχάριστη.

Simosmare Resort

Το Simosmare Resort βρίσκεται στη μεγευτική Ελαφόνησο. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, χτισμένο με μεράκι και απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, όπου βασιλεύουν η ελαφονησιώτικη πέτρα, το κεραμίδι και το ξύλο καστανιάς. Στο κτίριο της υποδοχής βρίσκονται το σαλόνι, το εστιατόριο και η μεγάλη βεράντα με θέα στην θάλασσα. Το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και χρώματα που εναρμονίζονται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον και λειτουργεί με γνώμονα την προστασία της φύσης.

Semantron Traditional Village

Το Semantron Traditional Village βρίσκεται στον Ελαιώνα Διακόπτου στην Πελοπόννησο, 167 χλμ. από την Αθήνα, 50 χλμ. από την Πάτρα και 12 χλμ. από τα Καλάβρυτα, σε μια περιοχή ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς, συνδυάζοντας την ηρεμία και τη γαλήνη του κάμπου με το ζωηρό γαλάζιο της θάλασσας και την άγρια γοητεία του Χελμού.

Διαθέτει 42 πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες κατηγορίας deluxe και superior, που παλιότερα ήταν «κελιά» των μοναχών του Μεγάλου Σπηλαίου και προσφέρει δραστηριότητες εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού, καθώς και αγροτοτουρισμού, σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Princess Kyniska Suites

Εμπνευσμένο από τη Σπαρτιάτισσα πριγκίπισσα Κυνίσκα, τη μοναδική γυναίκα Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας, στο αγώνισμα της ιπποδρομίας, το νέο ξενοδοχείο Princess Kyniska Suites δεσπόζει διακριτικά στον κόλπο της Πλύτρας κοντά στη Μονεμβασιά.

Σε ένα παρθένο, απομακρυσμένο, γνήσιο ελληνικό επιβλητικό τοπίο, που θυμίζει έντονα νησί, με τη θάλασσα και τα εντυπωσιακά βουνά να κυριαρχούν, το αμφιθεατρικά χτισμένο ξενοδοχείο υπόσχεται εκτός από τη μαγευτική πανοραμική θέα, ονειρεμένες και ήρεμες διακοπές, σε ένα γαλήνιο περιβάλλον αρμονικά δεμένο με το τοπίο και τη φύση.

Poseidon Palace Patra

Το Poseidon Palace είναι ένα κόσμημα στην Πάτρα, που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Χτισμένο σε απόσταση 20 λεπτών από το κέντρο της πόλης και πολύ κοντά στη βιομηχανική περιοχή, βρίσκεται σε ένα πραγματικά μαγευτικό φυσικό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.

Μεταξύ άλλων, διαθέτει το πολυτελές εστιατόριο ‘Κύματα’, main bar με ξεχωριστή και pool bar, δίπλα στην πισίνα με το υδρομασάζ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ποικιλία ροφημάτων και δροσιστικών cocktail.

Porto Mani Suites

Το Porto Mani Suites είναι ένα ξενοδοχειακό σύμπλεγμα τεσσάρων παραδοσιακών κτιρίων στον Κυπάρισσο της Μάνης, στο νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα, έτοιμο να υπερβεί κάθε προσδοκία, όλες τις εποχές του χρόνου! Άνεση, απόλαυση, ελευθερία, άπλετο φώς, το αντίκρισμα του μπλε της θάλασσας αλλά και ο ήχος του φυσικού περιβάλλοντος, χαρακτηρίζουν όλους τους τύπους δωματίων του ξενοδοχείου, ενώ η διακόσμηση και ο εξοπλισμός προσθέτουν έναν τόνο πολυτέλειας!

Porto Vitilo

Τo ξενοδοχείο Porto Vitilo βρίσκεται στο Οίτυλο της Μάνης, συνδυάζοντας μοναδικά την ιδανική τοποθεσία με την παραδοσιακή φιλοξενία, υποσχόμενο μία αξέχαστη διαμονή στη Λακωνική Μάνη μέσα σε μία ατμόσφαιρα μεσογειακής πολυτέλειας. Είναι ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο στον κόλπο του Οιτύλου, χτισμένο σύμφωνα με τη μανιάτικη αρχιτεκτονική, που εντυπωσιάζει με τη φιλοξενία του και προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου.

Διαθέτει 45 δωμάτια και πολυτελείς σουίτες, καθώς και υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη!

Pleiades Earth Mountain Resort & Spa

Το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa αποτελείται από 20 ανεξάρτητες σουίτες, ιδανικές για στιγμές απομόνωσης, για οικογένειες που αγαπούν την εξοχή, αλλά και παρέες που αναζητούν μια διαφορετική πρόταση για τις χειμερινές τους διακοπές. Το ξύλο, η πέτρα, η μυρωδιά απ’ το τζάκι και η μαγευτική θέα προς την οροσειρά της Ζήρειας αποτελούν μόνο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους. Με υπηρεσίες πέντε αστέρων, το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Petra & Fos

Το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa προβάλλει μέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου στη Μάνη, σε ένα σκηνικό απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης. Διαθέτει 23 δωμάτια υψηλής αισθητικής με θέα στη θάλασσα, το εστιατόριο Ανερούσα, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μεσογειακές γεύσεις που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, με την υπογραφή του γνωστού σεφ ?ημήτρη Σκαρμούτσου, το εξειδικευμένο Ηιόνη Spa, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Petropoulaki Tower

Στην τοποθεσία Ράχη, κοντά στο Γύθειο και στην κορυφή ενός λόφου που συνδύαζε τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας περάσματος από και προς τη Μάνη, αλλά και το άρτιο κλίμα, επέλεξαν οι Πετροπουλάκηδες να χτίσουν τους Πύργους τους κατά τον 18ο αιώνα.

Σήμερα, ο Πύργος Πετροπουλάκη λειτουργεί ως ένας εκλεπτυσμένος ξενώνας που προσφέρει ποιοτικές παροχές και υπηρεσίες και μια καταπληκτική θέα στον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, τον Λακωνικό Κόλπο και τη Μάνη.

Γιαουρτοτυρόπιτα ή Τεμπελοτυρόπιτα

2 κεσεδάκια γιαούρτι
Μισό κ.γ. σόδα
2 ή 3 κεσεδάκια φέτα
1 κεσεδάκι ανθότυρο
Περίπου 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο (εναλλακτικά σταρένιο ή ό,τι έχετε)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
2 κουταλιές μαργαρίνη
Φρέσκα ή ξερά μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαϊντανός και θυμάρι (προαιρετικά)

Ρίχνετε σε ένα μπολ τα γιαουρτάκια και τη σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε 2 με 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει το γιαούρτι να φουσκώνει και να κάνει φουσκάλες. Κατόπιν, βάζετε τα τυριά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά, το αλεύρι και – προαιρετικά- τα μυρωδικά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Λαδώνετεε ένα μέτριο ταψί, βάζετεε μέσα το μείγμα και προσθέτετε από πάνω μαργαρίνη σε κομματάκια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Μανιάτικες τηγανίδες

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι (250 ml) ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το λάδι και το αλεύρι και τα τρίβετε καλά με τις παλάμες σας, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μετά από περίπου 12 ώρες, κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά. Έπειτα, προσθέτετε ζεστό νερό και ζυμώνετε καλά, προσθέτοντας το αλάτι χωρίς να έρθει σε επαφή με τη μαγιά. Σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν ανέβει η ζύμη, την κόβετε σε ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε λεπτά κορδόνια.

Τα τηγανίζετε κρατώντας τη μια άκρη και αφήνοντας την άλλη να πέσει κυκλικά στην κατσαρόλα με το καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σταφιδόπιτα

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Μισό ποτήρι νερό
1 ποτήρι σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
Μισό κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
Μισό κιλό κόκκινη φαρίνα

Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Όταν ρίξετε το αλεύρι, προσέξτε να μην το ζυμώσετε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη και δεν θα γίνει αφράτο το γλύκισμα. Λαδώστε καλά ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Ψήστε το μείγμα 50 λεπτά, σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, σε θερμοκρασία 160C. Έπειτα, γαρνάρετέ τη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Γλυκός Τραχανάς με Θρυμματισμένη Φέτα

⅔ του φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
6-8 φλ. νερό ή ζωμός κότας
250 γρ. γλυκός τραχανάς
1 φλ. θρυμματισμένη φέτα

Ζεσταίνετε το ? του λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, ρίχνετε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καθώς και τα 6 με 8 φλιτζάνια νερό ή τον ζωμό κότας. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτετε τον τραχανά.

Τα αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Αν η σούπα είναι πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό κότας. Στο τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Η σούπα σερβίρεται ζεστή και πασπαλισμένη με την τριμμένη φέτα.

Τάρτα με αυγά

6 αυγά
15 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. τριμμένη ψίχα άσπρου ψωμιού
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Βάζετε από ένα σπασμένο αυγό σε κάθε τάρτα και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Έπειτα, ψήνετε τα αυγά για 8 περίπου λεπτά στους 170C μέχρι να αρχίσει να πήζει το ασπράδι και ανακατεύετε σε ένα μπολ την ψίχα, το λιωμένο βούτυρο και το κεφαλοτύρι.

Περιχύνετε κάθε αυγό με την κρέμα γάλακτος και από πάνω το μείγμα ψωμιού. Έπειτα, τα ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα πέντε περίπου λεπτά.

Χορτόπιτα Ζήρειας

1 κιλό φρέσκο πλατύφυλλο σπανάκι (χοντροκομμένο και καλά πλυμένο)
1 μεγάλο πράσο (χοντροκομμένο και καλά πλυμένο)
4 φρέσκα και χοντροκομμένα κρεμμυδάκια
4 μεγάλα αυγά
1 ? φλ. γάλα
1 ½ κιλό θρυμματισμένη φέτα
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 κ.σ. γλυκός τραχανάς
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σπιτικό φύλλο το οποίο ανοίγετε στον χώρο σας

Αρχικά πλένετε και στραγγίζετε πολύ καλά το σπανάκι. Έπειτα, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τα αυγά, τα οποία προτού τα προσθέσετε, τα χτυπάτε ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα και προσθέτετε τα τυριά, τον τραχανά και ? του φλιτζανιού λάδι. Τέλος, βάζετε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Αφού χαράξετε την πίτα σε διαγώνια κομμάτια, την ψήνετε για 1 ή 1,5 ώρα στους 190C.

Πίτες τραβηχτές από τη Μάνη

1 κιλό αλεύρι
10 γρ. ξηρή μαγιά
Προζύμι όσο ένα καρύδι
Λίγο αλάτι
Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)

Κρισαρίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτετε ξηρή μαγιά. Στη συνέχεια, ανοίγετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το προζύμι αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό. Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ρίχνετε εναλλάξ ζεστό νερό και αλεύρι ώστε να φτιάξετε τη ζύμη.

Προς το τέλος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας για να μην κολλάνε και συνεχίζετε το ζύμωμα για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ομοιόμορφη. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη ή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν η ζύμη ανέβει, βάζετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στα χέρια σας και τη ζυμώνετε μέχρι να καθίσει. Μετά κόβετε κομμάτια μεγέθους όσο ένα μεγάλο μανταρίνι, πλάθετε μπαστουνάκια, τα τραβάτε με τα δάχτυλά σας για να πάρουν μακρόστενο σχήμα και τα ακουμπάτε σε βαμβακερή πετσέτα.

Βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει, τηγανίζετε τις πίτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Έπειτα, τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Οι τραβηχτές πίτες σερβίρονται με τυρί, μέλι ή ζάχαρη. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στην έτοιμη ζύμη ένα ποτηράκι ελαφρά καβουρδισμένο σουσάμι και ένα ποτηράκι μαύρη σταφίδα ή να αντικαταστήσετε το νερό με χλιαρό γάλα.

Πορτοκαλόπιτα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 γιαουρτάκια 2% λιπαρά
1 κούπα ζάχαρη (ή περίπου 2 αν αφαιρέσετε το σιρόπι)
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 με 2 βανίλιες
4 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού

Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα, σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Όπως είναι το πακέτο με το φύλλο ρολό σε θερμοκρασία δωματίου, κόβετε τα φύλλα σε ροδέλες 2 εκ., τα ανακατεύετε για να ξεδιπλωθούν και τα βάζετε με ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για να ξεραθούν λίγο, προσέχοντας όμως να μην καούν.

Δεν χρειάζεται να βάλετε σιρόπι, καθώς χρησιμοποιείτε ξύσμα από 4 πορτοκάλια. Ρίχνετε μέσα στον χυλό, χυμό πορτοκαλιού σε αναλογία ? της κούπας.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος επιθυμεί σιρόπι, χρειάζονται 2 ποτήρια χυμού πορτοκαλιού, 1 ποτήρι νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά) και 1 φλούδα πορτοκαλιού. Τα βράζετε και τα ρίχνετε ανάλογα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα ή αντίστροφα. Θα αφαιρέσετε όμως από τον χυλό, τη μια κούπα ζάχαρη και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια.

Τρίβετε και τα προσθέτετε τα υλικά στο μείγμα, το οποίο ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί διαστάσεων 40×50 εκ. και το ψήνετε στους 170C για περίπου 30 λεπτά, προκειμένου να κοκκινίσει από πάνω. Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό.

Γαλατόπιτα από την Κυλλήνη

2 κιλά γάλα
4 αυγά
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγη βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Λίγο βούτυρο

Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα για να πάρει βράση και κατόπιν τοποθετείτε σε μια λεκάνη τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντάς τα με ένα σύρμα. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε μέσα το μείγμα, ανακατεύετε μέχρι να βράσει καλά και ρίχνετε το βούτυρο.

Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί της αρέσκειας σας, πασπαλίζετε με ζάχαρη (μαύρη ή κρυσταλλική) και το ψήνετε στους 170C για 40 λεπτά.