Πορτοκάλια Λακωνίας

Τα πορτοκάλια Λακωνίας ωριμάζουν γρηγορότερα από τις υπόλοιπες ποικιλίες της χώρας και ο χυμός τους είναι ιδιαίτερα γλυκός. Ποικιλίες των πορτοκαλιών είναι οι: Cuttee Valencia, Campell Valencia, Olinda Valencia, Frost Valencia και Ine gim gong. Η φλούδα των Πορτοκαλιών Λακωνίας είναι μέτρια σε πάχος, αρκετά γυαλιστερή και κολλημένη γερά στη σάρκα. Τα πορτοκάλια Λακωνίας έχουν μεγάλη αντοχή στις μεταφορές και πολύ νόστιμο χυμό. Η Λακωνία, είναι μία από τις περιοχές παραγωγής εσπεριδοειδών της χώρας.

Σφέλα Μεσσηνίας ΠΟΠ

Η Σφέλα Μεσσηνίας είναι ημίσκληρο λευκό τυρί άλμης, σε μακρόστενα παραλληλόγραμμα κομμάτια (λωρίδες, από όπου και το όνομά του), συμπαγές με αρκετές τρύπες, με πλούσια, πικάντικη, αλμυρή και υπόξινη γεύση. Έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν ΠΟΠ και παράγεται στην περιοχή Μεσσηνίας, από γάλα πρόβειο, κατσικίσιο ή μίγματά τους.