Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γιαουρτοτυρόπιτα ή Τεμπελοτυρόπιτα

2 κεσεδάκια γιαούρτι
Μισό κ.γ. σόδα
2 ή 3 κεσεδάκια φέτα
1 κεσεδάκι ανθότυρο
Περίπου 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο (εναλλακτικά σταρένιο ή ό,τι έχετε)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά
2 κουταλιές μαργαρίνη
Φρέσκα ή ξερά μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαϊντανός και θυμάρι (προαιρετικά)

Γιαουρτοτυρόπιτα ή Τεμπελοτυρόπιτα

Ρίχνετε σε ένα μπολ τα γιαουρτάκια και τη σόδα, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε 2 με 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει το γιαούρτι να φουσκώνει και να κάνει φουσκάλες. Κατόπιν, βάζετε τα τυριά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά, το αλεύρι και – προαιρετικά- τα μυρωδικά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Λαδώνετεε ένα μέτριο ταψί, βάζετεε μέσα το μείγμα και προσθέτετε από πάνω μαργαρίνη σε κομματάκια.

Γιαουρτοτυρόπιτα ή Τεμπελοτυρόπιτα

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.