Γαλατόπιτα Μανιάτικη

3 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
Μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
Άρωμα της αρεσκείας σας (π.χ. βανίλια ή πορτοκάλι)
Λίγο φρέσκο βούτυρο

Αρχικά ανακατεύετε το γάλα, τα αυγά και το σιμιγδάλι. Έπειτα, τα βάζετε στη φωτιά και τα ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να δημιουργηθεί κρέμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το άρωμα, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Κατόπιν, αλείφετε ένα ταψί με μαργαρίνη και ρίχνετε την κρέμα.

Ψήνετε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, την κόβετε και ρίχνετε σκόνη κανέλας.

Γαλατόπιτα Μεσσηνίας

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 λίτρο γάλα πλήρες
2 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Τριμμένη κανέλα για το πασπάλισμα

Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ζεσταίνετε τα υλικά ανακατεύοντας τα συνέχεια για να μην κολλήσει το γάλα.

Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει, προσθέτετε το κοσκινισμένο σιμιγδάλι σιγά σιγά, για να μη σβολιάσει και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα.

Κατόπιν, το αποσύρετε από τη φωτιά, χτυπάτε τα αυγά σαν σε ομελέτα και τα ρίχνετε μέσα σταδιακά ώστε να ενσωματωθούν με το μείγμα. Έπειτα, προσθέτετε τις δύο κουταλιές φρέσκου βουτύρου, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία.

Μόλις συμβεί αυτό, παίρνετε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψί του φούρνου, στο οποίο βάζετε 4 ή 5 φύλλα κρούστας, αφού έχετε λαδώσει το ταψί και τα φύλλα ένα ένα. Φροντίζεται να τα βάλετε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άκρες τους να περισσέψουν έξω από το ταψί περιμετρικά. Κατόπιν, παίρνετε τις άκρες και τις γυρίζετε προς τα μέσα για να καλύψουν τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζετε την κρέμα μέσα, την ισιώνετε με ένα μαχαίρι και πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη κανέλα.

Ψήνετε τη γαλατόπιτα στους 180C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα στην επιφάνεια και να ψηθεί καλά το φύλλο.

Λουκουμάδες

Για τη ζύμη

5 γρ. ξηρή μαγιά
800 γρ. ζεστό νερό
600 γρ. σκληρό αλεύρι 70%
Αλάτι
Canola oil για το τηγάνισμα
Κανέλα
Καρύδια

Για το σιροπι

1200 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
Ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι

Για να φτιάξετε τη ζύμη, διαλύετε τη μαγιά στο ζεστό νερό, κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνετε μια τρύπα στην μέση. Προσθέτετε τη, διαλυμένη στο νερό, μαγιά και ανακατεύετε καλά. Έπειτα, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη ή με μια πετσέτα και βάζετε το μπολ σε ζεστό μέρος για 3 ώρες μέχρι να φουσκώσει ή έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά. Το κρατάτε ζεστό, αλλά δεν το αφήνετε να βράσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι στους 190C. Ανακατεύετε τη ζύμη για να φύγει ο αέρας και προσεχτικά, ρίχνετε με δυο κουταλάκια μπαλίτσες ζύμης στο λάδι και τις γυρνάτε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Τότε, τις βγάζετε από το λάδι και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος, βουτάτε τους λουκουμάδες στο σιρόπι, τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τους τοποθετείτε σε ένα μπολ και τους πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια.

Λαλάγγια Μεσσηνίας

1 κιλό αλεύρι μπλε
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ. τσαγιού τριμμένη κανέλα και
1 κ. τσαγιού γαρίφαλο
Ελάχιστο αλάτι
½ φλ. μπράντυ METAXA
Ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα

Βάζετε τη μαγιά σε νερό χλιαρό και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια και έπειτα αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί».

Κατόπιν, προσθέτετε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι και μετά βάζετε σιγά σιγά εναλλάξ, λίγο αλεύρι και λίγο λάδι μέχρι να εξαντληθούν. Έπειτα, τρίβετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε μικρά στρογγυλά κομματάκια, τα οποία πλάθετε σε λεπτά κορδόνια, φτιάχνοντας το σχέδιο της αρεσκείας σας.

Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι λίγα λίγα και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Λαλάγγια – τηγανίδες

1 ποτήρι χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
25 γρ. κανέλλα
15 γρ. γαρίφαλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αρκετό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Περίπου 2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πιάστε το προζύμι με λίγο από το αλεύρι και βάλτε την κανέλα και τα γαρίφαλα στο νερό για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, σουρώστε το νερό και ανακατέψτε με το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, τρίψτε το υπόλοιπο αλεύρι με το λάδι και διαλύστε το προζύμι με τον χυμό και το νερό από τα κανελογαρίφαλα, προσθέτοντας και το ξύσμα που θα τους δώσει μια γεύση φρεσκάδας. Να θυμάστε πως η ζύμη πρέπει να γίνει τόσο σφικτή ώστε να πλάθεται.

Φτιάξτε στενόμακρα κορδόνια ζύμης και τυλίξτε τα γύρω από το χέρι σας προτού τα ρίξετε στο καυτό λάδι. Μόλις χρυσίσουν, βάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετέ τα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή με μέλι και κανέλα.

Δίπλες Καλαμάτας

Για τη ζύμη

5 αυγά
5 κ.γ. λάδι
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. του καφέ ουίσκι ή ούζο
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 άρωμα βανίλια

Για το σιρόπι

2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
1 φλούδα λεμόνι

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ξεκινάτε το ζύμωμα. Μετά παίρνετε μπαλάκια ζύμης και τα πιέζετε με την παλάμη σας, δίνοντάς τους πλακουτσωτό σχήμα και τα περνάτε από την ειδική μηχανή, από τα πιο χοντρά νούμερα μέχρι το πιο λεπτό.

Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια (περίπου 20×15 εκ.) και τα σερβίρετε.

Ψωμί Ζυμωτό

800 γρ. λευκό αλεύρι
200 γρ. αλεύρι ολικής
Δύο φακελάκια ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη

Ζυμώνετε καλά τα υλικά και τα αφήνετε για περίπου μισή ώρα.

Το ψήνετε στον φούρνο, για μια ώρα στους 220C.

Κρέμα Λεμονιού

6 βαζάκια των 350 γρ.
6 αβγά
375 γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 3-4 λεμόνια
600 γρ. χυμό λεμονιού
900 γρ. ζάχαρη
3 κ.γ. κορν φλάουερ

Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το βούτυρο που το προσθέτετε στο τέλος σιγά σιγά.

Αποστειρώνετε τα βάζα και η κρέμα είναι έτοιμη.

Καγιανάς Μεσσηνίας

10 ώριμες ντομάτες
4 αυγά
200 γρ. παστό χοιρινό (παραδοσιακό καπνιστό Καλαμάτας)
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Φρέσκια ρίγανη

Τρίβετε τις ντομάτες με τρίφτη και έπειτα τις βάζετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε τη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτετε το παστό, αφού πρώτα το κόψετε σε μεγάλα κομμάτια. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει, προσθέτετε και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε ελαφρά.

Όταν ψηθεί το αυγό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Φορμαέλα ψητή

1 κομμάτι φορμαέλα Αράχωβας κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια πάχους 1,5 εκ.
Στρογγυλά κομμάτια ντομάτας πάχους 1,5 εκ.
Ψίχα ψωμιού

Παίρνετε ένα κομμάτι φορμαέλα Αράχωβας και το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια πάχους 1,5 εκατοστού. Παράλληλα, κόβετε αντίστοιχα στρογγυλά κομμάτια ντομάτας, τα οποία πανάρετε με ψίχα ψωμιού.

Ψήνετε την φορμαέλα σε δυνατή φωτιά πάνω στη σχάρα, για να σχηματιστούν οι ραβδώσεις και ταυτόχρονα ψήνετε για 5 λεπτά και τα κομμάτια της ντομάτας στον φούρνο, σε θερμοκρασία 160C. Όταν όλα ετοιμαστούν, τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας πρώτα τη ντομάτα και μετά την φορμαέλα.

Airotel Patras Smart

Ένας σύγχρονος κτιριακός σχεδιασμός σε συνδυασμό με πρωτοποριακά υλικά για την ολοκλήρωση της μοντέρνας μορφής των χώρων, μα επιβλητική κατασκευή μπαρ που χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής αλλά και πρωινού, ένα σύγχρονο business center με υπολογιστές αφής και το πάντα ευδιάθετο και φιλόξενο προσωπικό είναι μερικά από τα στοιχεία που δικαιολογούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ξενοδοχείου Airotel Patras Smart, στην πόλη της Πάτρας!

Perivoli Country Hotel & Retreat

Το Perivoli Country Hotel & Retreat βρίσκεται στα Πυργιώτικα, μόλις 8,5 χλμ. από το Ναύπλιο. Χτισμένο μέσα σε ένα παλαιό πορτοκαλεώνα, αναζωογονεί τους επισκέπτες, προσφέροντάς τους χαλάρωση και για ηρεμία να χαρούν τις ομορφιές της φύσης, καθώς και μια βάση για να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του νομού.

Το ξενοδοχείο συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές, ώστε να χρωματίσει τις διακοπές με τα παλ χρώματα της γαλήνης που προσφέρει η φύση ή με τα έντονα χρώματα της διασκέδασης και της ξέφρενης ζωής της πόλης του Ναυπλίου.

Paraliako Hotel

Το ξενοδοχείο τριών αστέρων, Παραλιακό, βρίσκεται στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, στο κέντρο του γραφικού οικισμού της Παραλίας, μόλις 50 μέτρα από τις πεντακάθαρες παραλίες και τα μαγαζιά. Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου ταυτίζεται απόλυτα με το χαρακτήρα του χωριού, καθώς παντρεύει το ξύλο με τη παραδοσιακή πέτρα, τις καμάρες με τους καταπράσινους κήπους, σε ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το Μυρτώο Πέλαγος και τους πρόποδες του Πάρνωνα. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του ξενοδοχείου και η ζεστή φιλοξενία των ιδιοκτητών εγγυώνται αξέχαστες διακοπές.

Paraskevas

Το ξενοδοχείο Παρασκευάς βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία του Τυρού, ακριβώς μπροστά από την καταγάλανη θάλασσα. Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1974 ως οικογενειακή επιχείρηση, ενώ ο χώρος του ανακαινίσθηκε το 2006. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ψυγείο minibar, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μπάνιο και μπαλκόνι. Υπάρχουν και δωμάτια με κουζίνα για οικογένειες. Καθημερινά παρέχεται καθημερινός καθαρισμός του δωματίου, ενώ διατίθεται δωρεάν ασύρματο internet υψηλής ταχύτητας στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Hotel Papanikola

Ο ξενώνας Παπανικόλα βρίσκεται στη γραφική Πιάνα του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1150 μέτρων, 160 χλμ. από την Αθήνα, 19 χλμ. από την Τρίπολη και 28 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με εξαιρετική θέα, είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, των mountain bikes, του rafting στον Λούσιο ποταμό, της πεζοπορίας στο δάσος, της ορειβασίας κλπ. Ο ξενώνας διαθέτει 8 άρτια εξοπλισμένα δωμάτια και 2 junior σουίτες με τζάκι.

Paradise Lost

Ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με όνομα γεμάτο υποσχέσεις που χαρίζει ανεπανάληπτες διακοπές…Ο Παράδεισος βρίσκεται στη Γη! Για την ακρίβεια βρίσκεται μόλις 100 μετρά από την αμμώδη παραλία του Τολού, σε ένα ήσυχο «τροπικό» περιβάλλον, γεμάτο φοίνικες και μπανανιές.

Το Paradise Lost διαθέτει ευρύχωρα και πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση, άνετο μπαλκόνι και υπέροχη θέα, υπηρεσίες και παροχές που καλύπτουν κάθε απαίτηση και φυσικά θέση σε στρατηγικό σημείο για να οργανώσει κανείς τις περιηγήσεις σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού!

Paradise Resort

Το Paradise Resort είναι ένα σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Φοινικούντα, ένα μικρό και γραφικό χωριό στο νοτιότερο μέρος της Μεσσηνίας, 50 χλμ. από την Καλαμάτα.

Το ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μία έκταση 6 στρεμμάτων, μόλις 150 μέτρα από τη θάλασσα. Τα δωμάτια, με ιδιαίτερο στυλ στη διακόσμηση και με εξαίσια θέα προς το Μεσσηνιακό κόλπο προσφέρουν την απαιτούμενη χαλάρωση και ηρεμία, ενώ το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό υπόσχεται αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές σε έναν από τους ωραιότερους προορισμούς στη Μεσσηνία.

Hotel Palazzo

Το πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο Palazzo, βρίσκεται στον γραφικό και παραλιακό Αρχάγγελο Λακωνίας και προσφέρεται για ήσυχες, ξένοιαστες και αξέχαστες διακοπές καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε απόσταση 28 χλμ. από τη Μονεμβασιά και κτισμένο με μια ιδιαίτερα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πρόσφερει 14 δίκλινα και τετράκλινα δωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με πολλές ακόμη παροχές και υπηρεσίες σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και με μια φιλόξενη και φιλική ατμόσφαιρα.

Olympia Golden Beach

Το Olympia Golden Beach Resort & Spa βρίσκεται μπροστά στην απέραντη παραλία της Κυλλήνης και απευθύνεται σε όσους αναζητούν τέλειες διακοπές. Το νερό πρωταγωνιστεί παντού, από την παραλία μέχρι τις 12 εντυπωσιακές πισίνες, η διακόσμηση είναι λιτή και καλαίσθητη, ενώ η ατελείωτη λίστα των παροχών δίνει καθημερινά την αφορμή για να παρατείνει κανείς τη διαμονή του. Τα 28 Deluxe Bungalows Sharing Pool, τα 18 Main Building Deluxe rooms, οι 5 σουίτες τα 4 Superior Bungalows Sharing Pool και η επιβλητική Villa, έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ποιοτικές στιγμές διακοπών.

Nikki Beach Resort & Spa

Το πεντάστερο boutique ξενοδοχείο Nikki Beach Resort & Spa, μέλος της διεθνούς εταιρείας πολυτελούς φιλοξενίας και lifestyle Nikki Beach, λειτουργεί από το 2014, στο γραφικό Πόρτο Χέλι, χτισμένο στο κέντρο του οικισμού, πάνω ακριβώς στη θάλασσα, με εντυπωσιακή πανοραμική θέα.

Το αρχικό οικοδόμημα της δεκαετίας του ’70 ανακαινίστηκε ριζικά χρησιμοποιώντας μεσογειακά στοιχεία, δεμένα αρμονικά με το εκλεπτυσμένο πολυτελές design, με το χαρακτηριστικό λευκό να επικρατεί παντού, ενώ τα άνετα δωμάτια με τη διακριτική πολυτέλεια, οι εντυπωσιακοί χώροι και η ειδυλλιακή θέα ικανοποιούν κάθε επισκέπτη.