Αμύγδαλο Λάρισας

Το “Αμύγδαλο Λάρισας” είναι ιδιαίτερα εύγευστο και μεγάλου μεγέθους. Προέρχεται από αμυγδαλιές, που καλλιεργούνται παραδοσιακά στα διοικητικά όρια των επαρχιών Λάρισας, Τυρνάβου και Αγιάς. Το δέντρο προέρχεται από την Ασία. Έχει άσπρη σάρκα και φλοιό έντονο καφέ χρώμα. Τα αμύγδαλα τρώγονται ωμά ή ψημένα και χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική.

Κονσερβολιά Πηλίου ΠΟΠ

Το εμπορικό όνομα της “Κονσερβολιάς Πηλίου Βόλου”. Η ποικιλία αυτή έχει 13 τύπους ανάλογα με το μέγεθος (από 91 έως 380 καρπούς ανά κιλό). Η ελαιοκαλλιέργεια στο Πήλιο ανάγεται στους χρόνους της Τουρκοκρατίας. Το Βουνό των Κενταύρων είναι κατάφυτο από ελαιόδεντρα και είναι φημισμένοι οι ελαιώνες του Πηλίου που συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο σε όλο το μήκος και πλάτος της οροσειράς από την κορυφογραμμή μέχρι τη θάλασσα. Ο ελαιώνας του Πηλίου παρουσιάζει έντονο παραγωγικό, αισθητικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Τα ελαιόδεντρα είναι εμβολιασμένα επί τόπου σε αγριελιές άνω των τριακοσίων ετών. Έτσι, μετά το μπόλιασμα των αγριελιών στο πιο πυκνά καλλιεργημένο μέρος του Πηλίου και μάλιστα μέσα σε κάποια από τα πιο απομακρυσμένα ελαιοπερίβολα είχαν κτιστεί και τα πρώτα καλύβια των καλλιεργητών. Οι “κάδες” για ελιές σώζονται μέχρι σήμερα. Εκεί συντηρούνται οι ελιές από τους ίδιους του παραγωγού.Η “Κονσερβολιά Πτελεού” έχει και αυτή 13 τύπου ανάλογα με το μέγεθος και παράγεται παραδοσιακά στις Νοτιοανατολικές περιοχές της επαρχίας Αλμυρού, όπου υπάρχουν αιωνόβιοι ελαιώνες. Η Κονσερβολιά Πτελεού όπως και η Κονσερβολιά Πηλίου καταναλώνονται ως επιτραπέζιες ελιές.

Φιρίκι Πηλίου ΠΟΠ

Το πηλιορείτικο φιρίκι είναι ποικιλία μήλου που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην περιοχή του Πηλίου, στη Μαγνησία και προέρχεται από φιρικιές που καλλιεργούνται μέσα σε οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή παραγωγής.

Είναι μικρού μεγέθους και έχει πρασινοκίτρινο χρώμα που κοκκινίζει όταν ωριμάσει. Περιέχει μεγάλη ποσότητα σακχάρου πηκτίνης – η οποία είναι σημαντική για την εύρυθμη καρδιακή λειτουργία – και διαθέτει έντονο άρωμα. Χρησιμοποιείται κυρίως ως επιδόρπιο.

Το 2011 το φιρίκι Πηλίου αναγνωρίστηκε ως προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

Ανθότυρο

Το ανθότυρο Θεσσαλίας είναι μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από ένα μείγμα τυρογάλακτος και φρέσκου γάλακτος. Το γάλα από το οποίο παράγεται είναι πρόβειο ή κατσικίσιο. Έχει λευκό ή υπόλευκο χρώμα, συμπαγή δομή, ελάχιστο αλάτι και απαντάται χωρίς επιδερμίδα.

Έχει μέγιστη υγρασία 70% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα 65% επί ξηρού. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο τυρί αλλά και ως τριμμένο.

Park Hotel Volos

Το Park Hotel Volos 4*, από το 1976, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου, στο παραλιακό πάρκο. Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αποτελούν ιδανικά στοιχεία στην επιλογή του προορισμού για κάθε επισκέπτη, επιχειρηματία.

Παρέχει στους επισκέπτες του διαμονή υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για χαλάρωση και ηρεμία, διαθέτει μπαρ, εστιατόριο, roof garden, αλλά και πολυμορφικούς χώρους εκδηλώσεων, πλήρως εξοπλισμένους με σύγχρονα οπτικοακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα.

Xenia Palace Portaria

Το Xenia Portaria ατενίζει τον Βόλο, τον Παγασητικό και το Πήλιο με τον αέρα ενός ξενοδοχείου που συνδυάζει αριστοτεχνικά την πολυτέλεια με τις εξαιρετικές παροχές και την άψογη φιλοξενία. Επιβλητικό, κομψό, αριστοκρατικό και μαγευτικό, το νέο στολίδι της Πορταριάς αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές με ποιότητα και ένα εξαίρετο ορμητήριο για εκδρομές!

Διαθέτει εξωτερική πισίνα και pool bar, καλαίσθητο χώρο υποδοχής, ξύλινα πατώματα, διακριτικό φωτισμό, αναπαυτικά έπιπλα, υπέροχο χώρο καθιστικού, ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από το ξενοδοχείο όπου λειτουργεί η ταβέρνα La Veranda κ.ά.

Valis Resort Spa & Conference Center

Το Valis Resort Spa & Conference Center είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων με δυναμικότητα 107 πολυτελών δωματίων, χτισμένο 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βόλου, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και πολύ κοντά στο μαγευτικό Πήλιο, συνδυάζοντας έτσι με ιδανικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ονειρεμένες διακοπές ή επιτυχημένες επαγγελματικές εκδηλώσεις και οι παροχές του περιλαμβάνουν υπερσύγχρονους συνεδριακούς χώρους, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, τέσσερα θεματικά εστιατόρια, pool bar, lounge bar, καθώς και spa.

Skiathos Palace

Το Skiathos Palace, ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία των Σποράδων, βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τη Xώρα της Σκιάθου. Aμφιθεατρικά κτισμένo, με υπέροχους κήπους και θέα την μαγευτική παραλία των Κουκουναριών, συνδυάζει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με τη διακριτική διακόσμηση. Σήμερα, με αναβαθμισμένο προφίλ, προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν μια νέα εμπειρία άνεσης και φιλοξενίας. Διαθέτει 258 δωμάτια που αποτελούνται από 108 Classic, 85 Modern, 30 Superior, 26 Executive, 9 σουίτες που μπορούν να εξασφαλίσουν μία ευχάριστη και άνετη διαμονή.

Skopelos Holidays

Ένα χιλιόμετρο από τη Χώρα της Σκοπέλου δημιουργήθηκε το 2009 το πεντάστερο ξενοδοχείο Skopelos Holidays Hotel & Spa. Χτισμένο σε αρμονία με την σκοπελίτικη αρχιτεκτονική, σε ένα ιδιαίτερο τοπίο, όπου η γαλάζια θάλασσα δένει αρμονικά με το καταπράσινο δάσος, οι παροχές του ξενοδοχείου προσφέρουν στους φιλοξενουμένους γαλήνη και χαλάρωση.

Οι χώροι του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα καλαίσθητοι εξωτερικά και εσωτερικά. Δωμάτια, διαμερίσματα και bungalows με ιδιωτικές πισίνες προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ ξεχωρίζουν το Wellness Center & Spa, η κεντρική πισίνα και το εστιατόριο «Ελιά».

Skopelos Village

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Skopelos Village προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης και ξεκούρασης, 600 μέτρα από το λιμάνι της Σκοπέλου με μία ανεπανάληπτη θέα στη θάλασσα και τα γραφικά σπίτια της χώρας.

Εδώ και 30 χρόνια, από την εποχή του παππού Χρήστου, το ξενοδοχείο παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς και το χαμόγελο και τη ζεστασιά μιας οικογενειακής επιχείρησης. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια επιδιώκεται η προσωπική σχέση και επαφή με τους ταξιδιώτες και ικανοποιείται με κάθε τρόπο και πάντα με φροντίδα κάθε τους ανάγκη.

San Stefano

Στις πλαγιές του Πηλίου, στη γραφική Τσαγκαράδα με τη μοναδική θέα στο Αιγαίο, βρίσκεται το τετράστερο ξενοδοχείο San Stefano. Πλήρως ανακαινισμένο υπό νέα ιδιοκτησία, άρχισε να λειτουργεί την παραμονή των Χριστουγέννων του 2009. Διαθέτει 30 δωμάτια και 2 σουίτες. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, φιλοξενούν 2-4 άτομα και είναι εξοπλισμένα με τα καλύτερα υλικά, ώστε να παρέχουν στον κάθε επισκέπτη υψηλών προδιαγραφών ανέσεις, ενώ οι ιδιαίτεροι χώροι του ξενοδοχείου, όπως το Champaign Bar της Bollinger, η καφετέρια και η τραπεζαρία προσφέρουν στους επισκέπτες ξεχωριστές στιγμές!

Santikos Mansion

To Αρχοντικό “Σαντίκος” βρίσκεται στη γραφική Βυζίτσα του Πηλίου, ένα από τα ομορφότερα χωριά της ορεινής χώρας. Πρόκειται για ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1800, με μοναδική θέα και πανοραμική άποψη προς στο Αιγαίο Πέλαγος.

Διαθέτει δύο προσεγμένα σαλόνια (ένα στο ισόγειο και άλλο ένα στον επάνω όροφο) και κομψά διακοσμημένα δωμάτια, με συμβολικά ονόματα, παρμένα από την ελληνική μυθολογία, όπως “Έρως”, “Δάφνη”, “Ίκαρος”, “Πανδώρα” κλπ.

Rigas Hotel

Στη σμαραγδένια Σκόπελο, βρίσκεται το Rigas Hotel, ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία του νησιού, που ανακαινίστηκε πρόσφατα. Σε απόσταση μόλις 400 μέτρα από το όμορφο μικρό λιμάνι της Σκοπέλου, προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του ανεπανάληπτες στιγμές χαλάρωσης στους καλαίσθητους χώρους του.

Τα 50 δωμάτια, τα 20 στούντιο και οι 10 σουίτες του – ορισμένες με ιδιωτικές πισίνες – προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ τα όμορφα μπαλκόνια τους είναι ιδανικά για να χαλαρώσει κανείς και να απολαύσει το ποτό του.

Καρυδόπιτα Πηλίου

12 αυγά
12 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
12 κ.σ. ζάχαρη
12 κ.σ. καρύδια τριμμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 κ.γ. ξύσμα από περγαμόντο
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του)
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

2 φλ. νερό
2 ½ φλ. ζάχαρη
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 κλωναράκι βανίλιας

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, να ασπρίσουν, να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα. Έπειτα, ρίχνετε τα σποράκια της βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο. Χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα και σταματάτε το χτύπημα. Κατόπιν, ρίχνετε μέσα το καρύδι, ανακατεύετε με μια μαρίζ κυκλικά και απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Έπειτα, ρίχνετε λίγο λίγο τη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, με προσοχή για να μην χάσει τον όγκο του. Βουτυρώνετε με αγελαδινό βούτυρο και αλευρώνετε ένα ταψάκι, στο οποίο αδειάζετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 175C για 45 με 50 λεπτά, ενώ για το σιρόπι βράζετε για 4 λεπτά το νερό, με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το κλωναράκι βανίλιας, προσθέτοντας στο δεύτερο λεπτό, τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Έπειτα, σιροπιάζετε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

Τραχανάς του χειμώνα

Τραχανάς ξινός (2 γεμάτες κ.σ. για κάθε άτομο)
Τυρί φέτα ή κατσικίσιο
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο

Διαλέγετε το κατάλληλο σκεύος – ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων για τα οποία σκοπέυετε να μαγειρέψετε – και προσθέτετε νερό υπολογίζοντάς το με ένα πιάτο. Έπειτα ρίχνετε το αλάτι και όταν το νερό γίνει χλιαρό προσθέτετε τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν πάρει αρκετές βράσεις (5 λεπτά), ρίχνετε χοντρά κομμάτια τριμμένου τυριού και όταν ο τραχανάς αρχίσει να πήζει, ρίχνετε και το βούτυρο (υπολογίστε μια κουταλιά για κάθε πιάτο).

Αφού βράσει, μετά από 10 λεπτά ο τραχανάς είναι έτοιμος. Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύεται ιδανικά με πηλιορείτικο λουκάνικο.