Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Χαλβάς Φαρσάλων

1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νισεστέ
½ φλιτζάνι λάδι ή αιγοπρόβρειο βούτυρο
6 ποτήρια νερό
200γρ ασπρισμένα και ψημένα αμύγδαλα

Χαλβάς Φαρσάλων

Βάζετε σε μια κατσαρόλα (κατά προτίμηση αντικολλητική) το λάδι ή το βούτυρο και μισό κιλό ζάχαρη και ανακατεύετε ώστε η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει και να παίρνει κόκκινο χρώμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να αφρίζει ρίξτε το νερό, το νισεστέ και την υπόλοιπη ζάχαρη, την οποία ενδιάμεσα έχετε διαλύσει σε μια μικρή λεκάνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα προσέχοντας μην κολλήσει και τέλος προσθέστε τα αμύγδαλα.

Χαλβάς Φαρσάλων

Βάζετε τον χαλβά σε ένα βρεγμένο σκεύος, ισιώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και τον αφήνετε να κρυώσει.