location: Στερεά Ελλάδα
Φιστίκι Μεγάρων ΠΟΠ
Το φιστίκι Μεγάρων, είναι ένα άριστης ποιότητας προϊόν, προερχόμενο από την ομώνυμη κωμόπολη της Δυτικής Αττικής, μια από τις παραδοσιακές περιοχές καλλιέργειας φιστικιών.
Διαθέτει κέλυφος, μαζεύεται με παραδοσιακό τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά του και είναι αναγνωρισμένο από το 1994 ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Coco-Mat Athens Jumelle
Το Cocomat Athens Jumelle 2 στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο ,το οποίο αποτελείται από έξι δωμάτια και μια σουίτα. Σε όλους τους χώρους, έχει διατηρηθεί η αρχική μορφή του κτιρίου, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τον αέρα μιας άλλης εποχής.
Το ύφος της διακόσμησης είναι μοντέρνο και λιτό ταυτόχρονα. Με ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης που αποπνέεται στην ατμόσφαιρα και με μια αίσθηση οικειότητας που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή, νιώθεις κυριολεκτικά σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι των ονείρων σου.
Spanakopitoulis
Η «ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΟΥΛΗΣ« είναι μια σύγχρονη εταιρεία επεξεργασίας & τυποποίησης χωριάτικης πίτας.
Προμηθεύουμε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης – ξενοδοχεία – catering με εξαιρετικής ποιότητας χωριάτικες πίτες (σπανακόπιτα – πρασόπιτα – χορτόπιτα ) με ή χωρίς τυρί.
Όλα τα προϊόντα μας είναι με φρέσκα λαχανικά, το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η φέτα είναι Π.Ο.Π., τα προϊόντα είναι κατεψυγμένα, συσκευασμένα και έτοιμα προς κατανάλωση.
Οι εγκαταστάσεις μας στην Αττική στεγάζουν γραμμή παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα πλυσίματος, κοπής, επεξεργασία και τυποποίησης χωριάτικης πίτας, καθώς και συσκευασίας με αποθηκευτικούς χώρους. Όλη η μονάδα παραγωγής είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000 από την TUV Hellas. Η αυστηρή τήρηση προδιαγραφών και διαδικασιών, χαρακτηρίζει τα προϊόντα μας καθώς επίσης και την ποιότητά τους.
Αυγοτάραχο Μεσολογγίου ΠΟΠ
Αυγοτάραχο ή Bottarga (Ιταλικά), Poutargue (Γαλλικά), Botarga (Ισπανικά), Batarekh (Αραβικά), Karasumi (Ιαπωνικά) είναι μία λιχουδιά από φυσικά αποξηραμένο και μορφοποιημένο αυγό κεφάλου ή τόνου. Στην Ελλάδα, το αυγοτάραχο παράγεται από αυγά κεφάλου, τα οποία ψαρεύονται στις ελληνικές λίμνες. Ολόκληρες οι ωοθήκες βγαίνουν από το ψάρι, ξεπλένονται με νερό, αλατίζονται με φυσικό αλάτι, στεγνώνουν κάτω από τον ήλιο και συσκευάζονται σε λιωμένο κερί.
Η κληρονομιά της συντήρησης ιχθύων, τα οποία αλιεύονται από τις πλούσιες σε φυσικό αλάτι θάλασσες, διατηρείται ακόμα και σήμερα, ιδιαίτερα σε κάποιες Μεσογειακές χώρες. Παρόλο που η τακτική της συντήρησης του αυγοτάραχου από τόνο ή από κέφαλο, κάποιες φορές θεωρείται επίτευγμα των Βυζαντινών, στη πραγματικότητα πηγαίνει πίσω στους Αρχαίους Έλληνες, τους Αιγυπτίους, ακόμη και σε κάποια παράλια της Ασίας.«Το αυγοτάραχο αποτελούσε γαστρονομική λιχουδιά από τα χρόνια των Φαραώ»
Ξηρά Σύκα Ταξιάρχη
Τα ξηρά σύκα Ταξιάρχη προέρχονται από συκόδεντρα της «σμυρνέικης» ποικιλίας και παράγονται αποκλειστικά στη γεωγραφική ζώνη των κοινοτήτων Ταξιάρχη, Νέου Πύργου, Αγ. Γεωργίου, Ωρεών, Ιστιαίας, Καμαριών και Καστανιώτισσας της Βόρειας Εύβοιας, μέσα στην οποία γίνονται οι εργασίες συλλογής, επεξεργασίας, μεταποίησης και συσκευασίας των σύκων. Καλλιεργούμενα με βάση τις τοπικές παραδοσιακές μεθόδους των συκοκαλλιεργητών της υπό συγκεκριμένες οδηγίες και κανονισμούς, διατίθενται σε δύο τύπους: αυτά που έχουν περάσει τεχνητή λεύκανση και εκείνα που διατηρούν το φυσικό σκούρο χρώμα τους.
Ακτινίδιο Σπερχειού ΠΟΠ
Το ακτινίδιο Σπερχειού ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα προϊόντα του είδους του χάρη στη γεύση, την αντοχή, αλλά και το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα που διαθέτει. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην αναγνώρισή του κατά το 1993 ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Σύκα Βραυρώνος Μαρκοπούλου Μεσογείων ΠΓΕ
Τα σύκα Βραυρώνος Μαρκοπούλου Μεσογείων παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου της Αττικής και είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως γεωργικά προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Οι κυριότερες ποικιλίες τους είναι τα μαύρα και τα βασιλικά σύκα. Τα μαύρα σύκα είναι τραγανά και διαθέτουν κατά κανόνα ελαφρώς γλυκιά γεύση, ενώ τα βασιλικά έχουν εξωτερικά πράσινο χρώμα και ξεχωρίζουν για την εσωτερική κόκκινη απόχρωσή τους και την αρκετά γλυκιά γεύση τους.