Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα

6 αυγά
300 γρ. φέτα Παρνασσού
350 ml γάλα
1 πακέτο φύλλα κρούστας
6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα

Αρχικά ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη φέτα, το γάλα και το αλατοπίπερο. Κατόπιν παίρνετε ένα ταψί, το αλείφετε με λάδι και στρώνετε 2 φύλλα μέσα σε αυτό και αφού τα αλείψετε και αυτά, στρώνετε από πάνω άλλα 2 φύλλα. Ρίχνετε λίγο από το μείγμα και συνεχίζετε με το ίδιο ακριβώς μοτίβο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά. Τότε λαδώνετε και το τελευταίο φύλλο και χαράσσετε την επιφάνεια της πίτας.

Ρουμελιώτικη αυγόπιτα

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C για διάστημα 40 λεπτών.