Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Δίπλες Καλαμάτας

Για τη ζύμη

5 αυγά
5 κ.γ. λάδι
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. του καφέ ουίσκι ή ούζο
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 άρωμα βανίλια

Για το σιρόπι

2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
1 φλούδα λεμόνι

Δίπλες Καλαμάτας

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ξεκινάτε το ζύμωμα. Μετά παίρνετε μπαλάκια ζύμης και τα πιέζετε με την παλάμη σας, δίνοντάς τους πλακουτσωτό σχήμα και τα περνάτε από την ειδική μηχανή, από τα πιο χοντρά νούμερα μέχρι το πιο λεπτό.

Δίπλες Καλαμάτας

Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια (περίπου 20×15 εκ.) και τα σερβίρετε.