Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Λαλάγγια – τηγανίδες

1 ποτήρι χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
25 γρ. κανέλλα
15 γρ. γαρίφαλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αρκετό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Περίπου 2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λαλάγγια – τηγανίδες

Πιάστε το προζύμι με λίγο από το αλεύρι και βάλτε την κανέλα και τα γαρίφαλα στο νερό για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, σουρώστε το νερό και ανακατέψτε με το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, τρίψτε το υπόλοιπο αλεύρι με το λάδι και διαλύστε το προζύμι με τον χυμό και το νερό από τα κανελογαρίφαλα, προσθέτοντας και το ξύσμα που θα τους δώσει μια γεύση φρεσκάδας. Να θυμάστε πως η ζύμη πρέπει να γίνει τόσο σφικτή ώστε να πλάθεται.

Λαλάγγια – τηγανίδες

Φτιάξτε στενόμακρα κορδόνια ζύμης και τυλίξτε τα γύρω από το χέρι σας προτού τα ρίξετε στο καυτό λάδι. Μόλις χρυσίσουν, βάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετέ τα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή με μέλι και κανέλα.