Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γαλατόπιτα Μανιάτικη

3 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
Μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
Άρωμα της αρεσκείας σας (π.χ. βανίλια ή πορτοκάλι)
Λίγο φρέσκο βούτυρο

Γαλατόπιτα Μανιάτικη

Αρχικά ανακατεύετε το γάλα, τα αυγά και το σιμιγδάλι. Έπειτα, τα βάζετε στη φωτιά και τα ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να δημιουργηθεί κρέμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το άρωμα, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Κατόπιν, αλείφετε ένα ταψί με μαργαρίνη και ρίχνετε την κρέμα.

Γαλατόπιτα Μανιάτικη

Ψήνετε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, την κόβετε και ρίχνετε σκόνη κανέλας.