Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Ξύσμα Πορτοκαλιού και Κανέλα

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 γαρίφαλα
Ξύσματα από 2 πορτοκάλια

Σε μία κατσαρόλα τοποθείτε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετείτε την κανέλα και το γαρίφαλο ώσπου το μείγμα να γίνει σιρόπι. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βαζετε το λάδι και το αφήνετε για 2-3 λεπτά ώσπου να κάψει. Κατόπιν, προσθέτετε το σιμιγδάλι και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας και μετά προσθέτετε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χύνετε το σιρόπι στο περιεχόμενο της δεύτερης κατσαρόλας, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και ανακατεύετε 3-4 λεπτά ώσπου να πήξει το μείγμα και το αδειάζετε στη φόρμα.

Αφήνετε τη φόρμα να κρυώσει και την αποθηκεύετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Ραβανί

7 φλ. τσαγιού νερό
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
4 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
4 φλ. ζάχαρη
20 αμύγδαλα ασπρισμένα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και λάδι. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς για να μη σας κολλήσει. Όταν αρχίζει να δένει το γλυκό, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και το αφήνετε να πήξει μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Τότε, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Έπειτα, παίρνετε ένα ταψί, το αλείφετε με λάδι και στρώνετε μέσα, με ομοιόμορφο τρόπο, όλη τη γέμιση. Χαράζετε το ρεβανί σε τετράγωνα κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζετε από πάνω ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.

Το ψήνετε στους 200C για μία ώρα. Σε ό,τι αφορά το σιρόπι, βράζετε για 15 λεπτά όλα τα υλικά. Έπειτα, σιροπιάζετε το γλυκό ή το πασπαλίζετε με αχνή ζάχαρη και σκόνη κανέλλας.

Ραβανί Ευρυτανίας

6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Έπειτα, προσθέτετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνετε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Κατόπιν, αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για 20 με 30 λεπτά.

Ρυζόγαλο Ευρυτανίας

4 κ.σ. ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Βανίλια

Πλένετε το ρύζι και το βράζετε με το νερό για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε στο ρύζι τις 3½ κούπες γάλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας σε συχνά διαστήματα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και τη ζάχαρη και αφού διαλύσετε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 με 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά και μετά το σερβίρετε σε 5 ή 6 μπολ, πασπαλίζοντάς το με κανέλα.

Χορτόπιτα

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
1 λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση

500 γρ. φέτα ή μυζήθρα
500 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Αφού ανακατέψετε τα υλικά της ζύμης, ζυμώνετε καλά και την αφήνετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλένετε τα μυρωδικά πολύ καλά και τα ψιλοκόβετε, ενώ όσον αφορά το σπανάκι, το πλένετε, το τρίβετε με αλάτι και ύστερα το κόβετε. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τη φέτα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι με το πιπέρι. Έπειτα, προχωράτε στο άνοιγμα των φύλλων, τα οποία πρέπει να είναι πολύ λεπτά. Παίρνετε ένα ταψί, του βάζετε λίγο λάδι και τοποθετείτε σε αυτό τρία φύλλα. Κατόπιν, προσθέτετε τη γέμιση (όχι ολόκληρη αλλά σταδιακά) ανάμεσα στα φύλλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο λάδι και ραντίζετε με λίγο νερό.

Το βάζετε στον φούρνο, στους 180C για 30 λεπτά.

Τηγανίτες

Μισό φλ. νερό
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 αυγά
3 κ.σ. λάδι
2 βανίλιες
3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
6 με 7 κ.σ. αλεύρι, μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Μέλι
Καρύδια

Αρχικά βάζετε σε μια κούπα το νερό, το γάλα και τα 2 αυγά. Αφού τα ανακατέψετε, προσθέτετε μέσα και τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το λάδι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα καλά και έπειτα βάζετε το μπέικιν πάουντερ, καθώς και όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει το μείγμα αρκετά πηχτό. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά και έχει γίνει το μείγμα πηχτό, παίρνετε ένα τηγάνι και το αλείφετε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν οι τηγανίτες.

Για να ψηθούν καλά οι τηγανίτες, πρέπει να τις τηγανίσετε σε χαμηλή φωτιά και να βάζετε κάθε φορά λίγο λίγο το μείγμα, ώστε οι τηγανίτες να γίνουν μικρές και πολλές. Στο τελευταίο στάδιο, περιχύνετε στο πιάτο το μέλι και τα καρύδια.

Παστέλι

500 γρ. ανθόμελο
500 γρ. σουσάμι
1 φλούδα από λεμόνι ή/και 1 από πορτοκάλι
1 κούπα ανθόνερο ή λίγο καλαμποκέλαιο

Καβουρδίζετε λίγο το σουσάμι ανακατεύοντάς το σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψί στο φούρνο, ελέγχοντάς το. Στη συνέχεια, βάζετε για 10 λεπτά το μέλι με τις φλούδες σε μια κατσαρόλα για να βράσουν και έπειτα το ξαφρίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε λίγο να σιγοβράζει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σουσάμι και ανακατεύετε το παχύρευστο μείγμα. Ελέγχετε αν το μείγμα είναι έτοιμο ως εξής:

α. Ρίχνετε μια κουταλιά σε ένα μπωλάκι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα είναι έτοιμο, ενώ αν αυτή είναι πολύ μαλακή συνεχίζετε το βράσιμο.

β. Ρίχνετε μισή κουταλιά σε ένα πιάτο. Αν μόλις κρυώσει (για να μην περιμένετε το βάζετε στο ψυγείο ή φυσάτε) ξεκολλήσει εύκολα είναι έτοιμο.
Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιμένετε λίγο να ανεβούν πάνω οι φυσαλίδες. Ακολούθως απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και την περιχύνετε με το ανθόνερο (εναλλακτικά, μπορείτε να αλείψετε τη λαδόκολλα με καλαμποκέλαιο). Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με ελαφρά καβουρδισμένο σουσάμι. Στη συνέχεια αφαιρείτε τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και αδειάζετε το μείγμα στο ταψί. Με βρεγμένα χέρια, το χτυπάτε με την παλάμη σας για να μην μείνουν κενά και το απλώνετε με έναν μικρό λαδωμένο πλάστη κύλινδρο.

Αφού κρυώσει λίγο (μετά από 10-15 λεπτά), το χαράζετε με ένα λαδωμένο μαχαίρι σε λωρίδες, ρόμβους (σαν μπακλάβά) ή τετράγωνα. Το αφήνετε να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου. Κατόπιν, χωρίζετε τα κομμάτια καλά – όπως εσείς θέλετε – και τα φυλάτε για πολύ καιρί σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο), μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Για να μην κολλάνε μεταξύ τους, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα κομμάτια λαδόκολλας. Αν και η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, απαιτεί προσοχή ώστε να μην παραβράσει και καραμελώσει.

Γαλατόπιτα

1 κιλό γάλα
1 φλ. αλεύρι
3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Μισό φλ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό ή κατσικίσιο
1 ½ φλ. ζάχαρη
5-6 αυγά
Βανίλια
4-5 φύλλα βουτυρωμένα

Αρχικά, διαλύετε το αλεύρι σε 2 φλιτζάνια με κρύο γάλα μέχρι να γίνει χυλός. Έπειτα, βάζετε το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά για να βράσει μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε στον χυλό το αλεύρι, τη βανίλια, το σιμιγδάλι και το μισό βούτυρο. Ανακατεύετε και κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά, χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στην κρέμα, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα το μείγμα. Κατόπιν, βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε στον πάτο 3 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε μέσα την κρέμα, σκεπάζετε τη γαλατόπιτα με τα υπόλοιπα 2 φύλλα (βουτυρωμένα) και τη χαράζετε σε λωρίδες.

Για να ολοκληρωθεί η γαλατόπιτα, την ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για μία περίπου ώρα.

Κουρκουτός Δαδιώτικος

2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1 φλ. τσαγιού νερό
2 ½ φλ. τσαγιού φέτα σε τρίμμα
Μισό φλ. τσαγιού τραχανά γλυκό
2 φλ. τσαγιού κολοκυθάκι φρέσκο και τριμμένο στον τρίφτη
1 φλ. τσαγιού λάδι
4 μεγάλα αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Αρχίστε βάζοντας σε ένα μπολ το γάλα, λίγο νερό και τον τραχανά και αφήστε, για τουλάχιστον 15 λεπτά, το μείγμα να μουλιάσει και να ρουφήξει το γάλα. Έπειτα, χτυπήστε τα 3 από τα 4 αυγά ελαφριά και προσθέστε σιγά σιγά το ⅓ του λαδιού και το αλεύρι. Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το μείγμα του γάλακτος με τον τραχανά και τέλος την φέτα και το κολοκύθι και ανακατέψτε απαλά. Το μείγμα σας, θα είναι ένας ρευστός χυλός, τον οποίο θα ρίξετε σε ένα ταψί με διάμετρο περίπου 35 εκ. και με σχετικά ψηλό τοίχωμα.

Έπειτα, χτυπήστε το ταψί και γυρίστε το γύρω γύρω μερικές φορές, ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα. Για το τελείωμα και για να δημιουργήσετε μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα στον κουρκουτό, χτυπήστε το τέταρτο αυγό μαζί με το ⅓ του νερού και με ένα κουτάλι σούπας, απλώστε το απαλά στην επιφάνεια του χυλού και σπρώξτε το με την ανάποδη του κουταλιού για να πάει παντού.

Φουρνίστε το ταψί σας σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο (δεν πρέπει να καεί η επιφάνεια πριν ψηθεί το εσωτερικό) και ψήστε στους 200C (ανάλογα με τον φούρνο) σε μέτριο ύψος σχάρας.

Τυρόπιτα

Μισό κιλό φέτα
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
Παραδοσιακό φύλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ αλάτι, λάδι, αλεύρι και χλιαρό νερό. Έπειτα ζυμώνετε το παρασκεύασμα και το αφήνετε για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο και το απλώνετε στο ταψί. Για τη γέμιση ανακατεύετε με το κουτάλι σε ένα μπολ 4 αυγά, τη φέτα και το γάλα με λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε το μείγμα στο ταψί και το κλείνετε με το υπόλοιπο φύλλο. Το βάζετε στον φούρνο και το ψήνετε στους 180C για 50 λεπτά.

Δίπλες Φωκίδας

3 αυγά
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού καθώς και ο χυμός του
Μισό φλ. τσαγιού λικέρ μαστίχα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νισεστέ για εύκολο άνοιγμα των φύλλων
Καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα για το πασπάλισμα αφού έχει τελειώσει το γλυκό
Κανέλα
Για το σιρόπι

2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού μέλι
2 βανίλιες

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα αυγά, το λικέρ, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Αφού ξεκινήσετε το ανακάτεμα, ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη (να μην είναι πολύ μαλακή), ώστε να μπορέσετε στην πορεία να ανοίξετε τα φύλλα. Αφού την αφήσετε σκεπασμένη για μισή ώρα, ανοίγετε τα φύλλα και κόβετε λωρίδες φτιάχνοντας διάφορα σχήματα ή με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις διπλώνετε την ώρα που τηγανίζετε (για μεγαλύτερη ευκολία, καλό είναι να υπάρχουν 2 άτομα κατά την ώρα της παρασκευής).

Παράλληλα, βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν. Όταν παρατηρήσετε να αφρίζουν, τα ξαφρίζετε με ένα κουτάλι και από την ώρα που θα βράσει το σιρόπι, το αφήνετε για 10 λεπτά, προκειμένου να δέσει.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και αφού κάψει, ρίχνετε 2 δίπλες, τις οποίες αναποδογυρίζετε για να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και έπειτα τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα, παίρνετε το σιρόπι από τη φωτιά και όπως είναι καυτό, βάζετε σιγά σιγά μέσα σε αυτό τις κρύες δίπλες, τις οποίες, αφού μελώσετε, τις βάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ταψί. Τέλος, τις πασπαλίζετε με κανέλα και τριμμένα καρύδια και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.

Μπάρα δημητριακών

Βρώμη
Αμύγδαλα
Λιναρόσπορος
Μέλι
Ταχίνι

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το απλώνετε σε ένα ταψί.

Ψήνετε στους 170C για 10 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί, το κόβετε σε κομμάτια.

Μαρμελάδα βατόμουρο

500 γρ. βατόμουρα
400 γρ. ζάχαρη

Αφού πλύνετε πολύ καλά τα βατόμουρα, τα τοποθετείτε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και ανακατεύετε κατά διαστήματα, ενώ ταυτόχρονα βγάζετε τους αφρούς που έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να δέσει.

Periscope Hotel

Βρισκόμενο στην πολυσύχναστη οδό Χάριτος στο Κολωνάκι, το Periscope Hotel διακρίνεται για τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και τη βιομηχανική αισθητική του. Διαθέτει ένα νεανικό, αστικό περιβάλλον, γεμάτο custom made έργα τέχνης με θέμα το περισκόπιο, προετοιμάζοντας τον επισκέπτη για το αστικό τοπίο της Αθήνας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δένουν με την ήρεμη ατμόσφαιρα στους δημόσιους χώρους και τα 21 δωμάτιά του, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια.

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση στο Periscope φέρει την υπογραφή του γραφείου decaARCHITECTURE.

Airotel Parthenon

Το Airotel Parthenon, χτισμένο στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, κοντά στο μετρό της Ακρόπολης, δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενούς του να ζήσουν τον δικό τους «μύθο», παρέχοντάς τους άνεση, λιτότητα και μοναδική αισθητική. Μοναδικές είναι και οι εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης στο εστιατόριο Ακρόπολις όπου μπορεί να γευτεί την μαγεία της παραδοσιακή ελληνικής κουζίνας αλλά και στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου μπορεί να απολαύσει κανείς καφέ, ποτό ή ακόμα και ένα μικρό σνακ.

Palmyra Beach Hotel

To Palmyra Beach Hotel βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο ακρόχειλο της παραλίας Γλυφάδας, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η θέση του, επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται εύκολα προς δημοφιλείς προορισμούς όπως το αεροδρόμιο, το κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά, το Σούνιο κλπ. Το ξενοδοχείο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις (πισίνα, μπαρ, μίνι γυμναστήριο, μπιλιάρδο, εστιατόριο που παρέχει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις κλπ), ενώ τα δωμάτια του διαθέτουν πρόσβαση στο ίντερνετ, τηλεοράσεις LED, καφετιέρες και χρηματοκιβώτια.

Orloff Boutique Hotel

Το “Orloff” Boutique Hotel στην Ύδρα είναι παραδοσιακό κατάλυμα 4 αστέρων, άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία. Κτίστηκε το 1796 από τον Ρώσο ναύαρχο Ορλώφ στα ερείπια ενός παλαιότερου μοναστηριού, ανακατασκευάστηκε και μετατράπηκε σε ένα μοναδικό πολυτελές ξενοδοχείο εννέα άνετων δωματίων και σουιτών. Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, στην ωραιότερη πλευρά του οικισμού, κοντά στην παραλία της Σπηλιάς.

Το πρωινό προσφέρεται στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου, ενώ μεσογειακά αρωματικά φυτά, οπωροφόρα δένδρα και κλασική μουσική προσφέρουν στους επισκέπτες μια όαση δροσιάς και έμπνευσης.

Ninemia Bungalows

Λίγο πιο έξω από την πόλη του Καρπενησίου, στο δρόμο προς το μοναστήρι του Προυσού, στο λιβάδι στον Καρπενησιώτη ποταμό βρίσκεται το “Νηνεμία bungalows family resort & farm” με θέα τις τρεις ψηλότερες κορυφές και δίπλα στο δάσος.

Διαθέτει έξι κατοικίες με πολλές ανέσεις, κτήμα 15 στρεμμάτων με λίμνη, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Επιπλέον, οι επισκέπτες, αν το επιθυμούν, μπορούν να ασχοληθούν με τις αγροτικές εργασίες.

Το κτήμα, αποτελεί μια αφήγηση της ελληνικής παράδοσης, όπως παρελήφθη από το χθες, εμπλουτισμένη με τη φροντίδα του σήμερα!

NJV Athens Plaza

Το NJV ATHENS PLAZA βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Με παρακαταθήκη την πείρα 35 ετών, προσφέρει υψηλών προδιαγραφών φιλοξενία σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα, το άψογο σέρβις και το φιλόξενο περιβάλλον. Διαθέτει 162 ευρύχωρα, φωτεινά και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και 18 πολυτελείς σουίτες. Ξεχωρίζουν ακόμα το πρόσφατα ανακαινισμένο εστιατόριο “The Parliament”, όπου προσφέρονται αυθεντικές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, το Explorer’s Bar, τo Plaza Lounge Caf? και το πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο.

Ochre & Brown Athens Boutique Hotel

Κτισμένο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το 4 αστέρων O&B Athens Boutique Hotel έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στον αστικό τρόπο ζωής, εφαρμόζοντας μια νέα φιλοσοφία στη φιλοξενία και τη διατροφή. Το πρωτότυπο λιτό design, οι διακριτικές πινελιές πολυτέλειας και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενώνονται με μία φρέσκια προσέγγιση στην έννοια της εξυπηρέτησης, όπου ο επισκέπτης τίθεται στο επίκεντρο. Το ξενοδοχείο έχει λάβει πληθώρα βραβείων αναγνώρισης της ποιότητας της φιλοξενίας που προσφέρει με πιο πρόσφατη την ανάδειξή του στην 20ή θέση παγκοσμίως στη λίστα Expedia Insiders’ Select™.