Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κουρκουτός Δαδιώτικος

2 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1 φλ. τσαγιού νερό
2 ½ φλ. τσαγιού φέτα σε τρίμμα
Μισό φλ. τσαγιού τραχανά γλυκό
2 φλ. τσαγιού κολοκυθάκι φρέσκο και τριμμένο στον τρίφτη
1 φλ. τσαγιού λάδι
4 μεγάλα αυγά
Αλάτι
Πιπέρι

Κουρκουτός Δαδιώτικος

Αρχίστε βάζοντας σε ένα μπολ το γάλα,  λίγο νερό και τον τραχανά και αφήστε, για τουλάχιστον 15 λεπτά, το μείγμα να μουλιάσει και να ρουφήξει το γάλα. Έπειτα, χτυπήστε τα 3 από τα 4 αυγά ελαφριά και προσθέστε σιγά σιγά το ⅓ του λαδιού και το αλεύρι. Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το μείγμα του γάλακτος με τον τραχανά και τέλος την φέτα και το κολοκύθι και ανακατέψτε απαλά. Το μείγμα σας, θα είναι ένας ρευστός χυλός, τον οποίο θα ρίξετε σε ένα ταψί με διάμετρο περίπου 35 εκ. και με σχετικά ψηλό τοίχωμα.

Έπειτα, χτυπήστε το ταψί και γυρίστε το γύρω γύρω μερικές φορές, ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα. Για το τελείωμα και για να δημιουργήσετε μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα στον κουρκουτό, χτυπήστε το τέταρτο αυγό μαζί με το ⅓ του νερού και με ένα κουτάλι σούπας, απλώστε το απαλά στην επιφάνεια του χυλού και σπρώξτε το με την ανάποδη του κουταλιού για να πάει παντού.

Κουρκουτός Δαδιώτικος

Φουρνίστε το ταψί σας σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο (δεν πρέπει να καεί η επιφάνεια πριν ψηθεί το εσωτερικό) και ψήστε στους 200C (ανάλογα με τον φούρνο) σε μέτριο ύψος σχάρας.