Tourist Boutique Hotel

Το TOURIST Boutique Hotel βρίσκεται στην γουλόστρωτη παραλία του Αργοστολίου με τους εντυπωσιακούς φοίνικες και τις υπέροχες χελώνες Careta Careta και σε κοντινή απόσταση από την κεντρική πλατεία και τον εμπορικό πεζόδρομο, το “Λιθόστρωτο”, ενώ τα μπαλκόνια του έχουν θέα στην γέφυρα De Bosset, την μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στην Ευρώπη που χτίστηκε το 1811.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου υπάρχει καφετέρια και εστιατόριο με κεφαλονίτικα πιάτα και διεθνή κουζίνα. Υπάρχει επίσης δωρεάν αίθουσα υπολογιστών και δανειστική βιβλιοθήκη.

Tsamis Zante Hotel & Spa

Στο Tsamis Zante Hotel & Spa είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής που σε συνδυασμό με την φυσική ομορφιά του τοπίου και τις υψηλού επιπέδου παροχές και υπηρεσίες, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ειδυλλιακές διακοπές στην πανέμορφη Ζάκυνθο.

Κτισμένο πάνω από τη θάλασσα, στην περιοχή Κυψέλη – Τραγάκι, 12 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου και 4 χλμ. από το Τσιλιβί, το Tsamis Zante Hotel & Spa προσφέρει 74, πλήρως εξοπλισμένα, δωμάτια, πισίνες, μπαρ, εστιατόριο, καθώς και παροχές που περιλαμβάνουν safe, mini market κλπ.

Tsilivi Admiral

Το ξενοδοχείο Tsilivi Admiral, ιδιοκτησίας Χ. Ξένος Α.Τ.Ε.Ε., λειτουργεί από το 2000 σε μια ιδανική τοποθεσία 150 μ. από τη θάλασσα, πέντε λεπτά μακριά από το κέντρο του Τσιλιβιού. Έχει δυναμικότητα 155 δωματίων και 319 κλινών και συνεργάζεται με ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Τα γεύματα των πελατών παρέχονται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σε μπουφέ, ενώ λειτουργούν επίσης σνακ μπαρ, τρεις πισίνες (δυο μεγάλες και μια παιδική) και παιδική χαρά, ενώ οι βραδιές περνάνε ευχάριστα με τα ζωντανά προγράμματα διασκέδασης.

The Bay Hotel & Suites

Το ‘The Bay Hotel & Suites’ είναι ένα κομψό συγκρότημα με δωμάτια ξενοδοχείου και σουίτες που χαρακτηρίζονται από έναν σύγχρονο μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Βρίσκεται μια ιδιωτική παραλία, μέσα σε φυσικούς κήπους.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο γραφικό θέρετρο του Βασιλικού, 14 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου και διαθέτει 112 καλαίσθητα, φωτεινά και άνετα δωμάτια με υπέροχη θέα στη θάλασσα ή το βουνό, φιλική εξυπηρέτηση και ήσυχη ατμόσφαιρα που το καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες, ζευγάρια και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Smartline Margarita

Το Smartline Margarita, μέλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Smartline, λειτουργεί από το 1979 στον ξακουστό κόλπο του Λαγανά, 800 μέτρα από την παραλία και 5 λεπτά από το κέντρο του Λαγανά.

Είναι ένα από τα καλύτερα all-inclusive ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο, με παροχές και ανέσεις τεσσάρων αστέρων που εγγυώνται αξέχαστες διακοπές σε μια φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Διαθέτει 96 δωμάτια, 2 πισίνες, μπαρ, εξαιρετικό εστιατόριο με ελληνική, μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, ζωντανά προγράμματα διασκέδασης, καθώς και αγροτική έκταση στην οποία καλλιεργούνται πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα γεύματα του ξενοδοχείου!

Sidari Waterpark

Το Sidari Waterpark κτίστηκε το 2006 και ήδη λίγο καιρό μετά την έναρξη της λειτουργίας του, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του από τους πράκτορες εξωτερικού με τους οποίους συνεργάζεται. Η ύπαρξη των νεροτσουλήθρων παράλληλα με το οικογενειακό περιβάλλον και το άψογο σέρβις που προσφέρει, το κάνουν, αδιαμφισβήτητα, το καλύτερο συγκρότημα στην περιοχή και ιδανικό μέρος για αυτούς που αποζητούν την ηρεμία ή για αυτούς που πραγματοποιούν οικογενειακές διακοπές!

San Antonio Corfu Resort

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα San Antonio Corfu Resort βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας, στον μαγευτικό κόλπο που είναι χτισμένο το γραφικό Καλάμι, μέσα σε έναν ελαιώνα που φθάνει μέχρι τις ακτές του Ιονίου. Το San Antonio εντυπωσιάζει με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και το ψαροχώρι, στο οποίο ο Λώρενς Ντάρελ έγραψε τα αριστουργήματά του.

Επιπλέον, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα και άνετα δωμάτια και σουίτες, καταπράσινους κήπους, έμπειρο προσωπικό, εξατομικευμένες υπηρεσίες και πολλαπλές επιλογές σε εστιατόρια και bar, στοιχεία που το καθιστούν ιδανικό προορισμό διακοπών.

Regina Dell’ Acqua Resort

Αριστοκρατική, πολυτελής, συναρπαστική, μοναδική! H Regina Dell’ Acqua Resort είναι η βασίλισσα της Κεφαλονιάς και τα δωμάτια είναι τα κοσμήματα στο στέμμα της!

Χτισμένο στην παραλία της Σκάλας, το ξενοδοχείο Regina Dell Acqua διαθέτει 38 πολυτελή δωμάτια, κάθε ένα μοναδικό, με το δικό του ξεχωριστό στυλ και αισθητική. Επίσης, προσφέρει στους επισκέπτες του εκλεκτά γεύματα, όπως και εξαιρετικά σνακ και ποτά, που προσφέρονται στους, ειδικά διαμορφωμένους, χώρους παράθεσης γευμάτων και το Regina Dell Acqua Pool Bar!

Planos Bay

Το ξενοδοχείο Planos Bay, ιδιοκτησίας Χ. Ξένος Α.Τ.Ε.Ε., λειτουργεί από το 2003 σε μια υπέροχη τοποθεσία, 150 μ. από την παραλία και πέντε λεπτά από το Τσιλιβί. Έχει δυναμικότητα 102 δωματίων και 204 κλινών και συνεργάζεται με ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Διαθέτει εστιατόριο, σνακ μπαρ, δύο πισίνες (μια μεγάλη και μια παιδική) και παιδική χαρά, ενώ ι βραδιές περνούν ευχάριστα χάρη στα ζωντανά προγράμματα διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.

Philoxenia

Το Philoxenia είναι ένα οικογενειακό παραδοσιακό ξενοδοχείο που βρίσκεται στη βορειοδυτική μεριά της Κέρκυρας, 14 χλμ. από την πόλη και μόλις 100 μέτρα από την παραλία των Ερμόνων, σε έναν πανέμορφο κόλπο με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά.

Διαθέτει 95 κλίνες με θέα στη θάλασσα και τους ανθισμένους κήπους, 2 πισίνες (μια υπερυψωμένη για ενήλικες και μια παιδική), παιδική χαρά, 2 bar, 2 restaurant και ένα πανέμορφο pool bar, κτισμένο μέσα στην πισίνα!

Κερκυραϊκή Γιαουρτόπιτα

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. βούτυρο Κερκύρας
250 γρ. γιαούρτι
5 αυγά
300 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
Ξύσμα από λεμόνι
1 βανίλια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα (σκόνη)

Αρχικά χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα και στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το γιαούρτι, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού και χωριστά χτυπάτε καλά τα ασπράδια. Ρίχνετε το αλεύρι εναλλάξ με τα ασπράδια (λίγο ασπράδι και λίγο αλεύρι) στο μείγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε καλά και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

1 κιλό καθαρισμένα πετροκέρασα
1 κιλό ζάχαρη
1 φλ. του τσαγιού νερό
2 σωληνάρια βανίλιες
Χυμός από 4 λεμόνια

Για να ξεκινήσετε, διαλέγετε σφιχτά και τραγανά κεράσια χωρίς χτυπήματα. Τα πλένετε, βγάζετε τα κοτσάνια και βάζετε για δύο ώρες τα κεράσια σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και τον χυμό από 3 λεμόνια, ώστε να σφίξουν. Έπειτα, τα ξεπλένετε πολύ καλά, με μπόλικο νερό. Με το ειδικό εργαλείο, αφαιρείτε τα κουκούτσια πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψετε τους χυμούς και τα κουκούτσια. Όταν τα καθαρίσετε όλα, ξεπλένετε τα κουκούτσια με το νερό, το οποίο κρατάτε για να το χρησιμοποιήσετε στο γλυκό.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε κεράσια και ζάχαρη σε στρώσεις και ρίχνετε το νερό από τα κουκούτσια. Μετά τα αφήνετε μία νύχτα στο ψυγείο για να βγάλουν τα κεράσια όλους τους χυμούς τους. Την επόμενη μέρα, βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να πάρει βράση το γλυκό, χωρίς να ανακατεύετε για να μη λιώσει. Μόλις πάρει βράση, πρέπει να χαμηλώσετε πάρα πολύ τη φωτιά, γιατί φουσκώνει πολύ και με μια τρυπητή κουτάλα, να ξαφρίσετε τους αφρούς από πάνω. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά και έπειτα αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τελείως, για τουλάχιστον 7 ή 8 ώρες. Στη συνέχεια ή την επόμενη μέρα, ξαναβράζετε το γλυκό σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας μέσα τις βανίλιες και το χυμό από ένα λεμόνι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφού βγάλετε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα, κρατώντας την από τα χερούλια. Έτσι θα φουσκώσουν τα κεράσια και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι.

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και έπειτ το βάζετε σε βάζα που έχετε πρώτα πλύνει πολύ καλά στο πλυντήριο πιάτων στους 60C και κλείνετε το καπάκι τους με πολύ δύναμη. Το διατηρείτε πάντα σε μέρος δροσερό και σκιερό.

Στραπατσάδα

3 ντομάτες
5 αυγά
250 γρ. τυρί φέτα
1 δαφνόφυλλο

Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε σε τηγάνι με καυτό λάδι. Αφού μαλακώσουν λίγο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο και τα 5 χτυπημένα αυγά, ενώ ανακατεύετε αργά για να σπάσουν τα αυγά και να μη γίνουν ομελέτα.

Ρίχνετε τη θρυματισμένη φέτα μαζί με λίγο πιπέρι και σερβίρετε.

Κέικ συκομαϊδας

500 γρ. αλεύρι
8 αυγά
200 γρ. συκομαΐδα
200 γρ. μέλι
300 γρ. γάλα
150 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο Agreco
300 γρ. βούτυρο
5 γρ. κανέλα
Ξύσμα και χυμός πορτοκαλιού

Χτυπάτε στο μπλέντερ τον χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο την κανέλα και το μέλι. Σε διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με την ψιλοκομμένη συκομαΐδα. Χτυπάτε τα αυγά με λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε στο μείγμα αλευριού με σύκο τα υπόλοιπα υλικά και προχωρείτε στο ανακάτεμα.

Για να ετοιμαστεί το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Μους πρόβειου γιαουρτιού

1200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
900 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
7 γρ. κακουλέ
4 γρ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Καβουρδίστε τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει λίγο καπνό και στη συνέχεια σπάστε τα με τον πλάστη. Λίγο πριν το σερβίρισμα βάλτε τα υλικά στη μους.

Ρίξτε το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το μοσχοκάρυδο.

Ραφιόλια Ζακύνθου

2 κιλά αλεύρι
1 ½ κιλό λάδι
3 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κουταλάκια σόδα
6 πορτοκάλια
2 ποτηράκια κονιάκ
1 ποτηράκι αλισίβα
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Λάδι για τηγάνισμα
Μέλι για μέλωμα
Σουσάμι και κανέλα για πασπάλισμα

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το λάδι, το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά, τη μαστίχα, τη σόδα που διαλύθηκε στο ζουμί από τα πορτοκάλια, τη ζάχαρη, το κονιάκ και την αλισίβα (η αλισίβα γίνεται αφού βράσετε λίγο νερό και λίγη στάχτη. Αφού την αφήσετε να κατασταλάξει, παίρνετε ένα ποτηράκι του κρασιού αλισίβα, το οποίο αδειάζετε μέσα στο μείγμα). Ζυμώνετε καλά, μέχρι να γίνει μια ζύμη, στην οποία να ανοίγεται λεπτό φύλλο. Αν τυχόν σας βγει σκληρή, προσθέστε λίγο νερό. Ανοίγετε το ζυμάρι πάνω στο τραπέζι σε πολύ λεπτά φύλλα και τα κόβετε σε ό,τι σχήμα θέλετε.

Τα τηγανίζετε σε καυτό και μπόλικο λάδι. Όταν ετοιμαστούν, τα βάζετε σε πιατέλα, περιχύνετε πάνω τους το μέλι και τα πασπαλίζετε με κανέλα και σουσάμι.

Τηγανίτες Κερκυραϊκές με Γλυκό του Κουταλιού Κουμ Κουατ και Κανελοζάχαρη

1 λίτρο νερό
1,7 κιλά αλεύρι
30 γρ. μαγιά
20 γρ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη

Αρχικά διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε νερό με αλεύρι για να φτιάξετε μια, όχι και πολύ, σφιχτή ζύμη. Προσθέτετε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και αρχίζετε να ομογενοποιείτε. Έπειτα, αφήνετε για 30 με 40 λεπτά τη ζύμη να φουσκώσει.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού κάνετε κενέλ και τηγανίζετε προσθέτοντας στο τέλος κανελοζάχαρη και το γλυκό κουμ κουατ.

Πορτοκαλόπιτα από την Κέρκυρα

Για το φύλλο κρούστας

Γιαούρτι
Αυγά
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη
Βανίλιες
Μπέικιν πάουντερ
Πορτοκάλι

Για το σιρόπι

Νερό
Ζάχαρη
Κανέλλα
Φλούδα πορτοκαλιού

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάτε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, τότε τσαλακώνετε τα φύλλα και τα ρίχνετε, αφού προηγουμένως έχετε κόψει το καθένα από αυτά σε 4 κομμάτια.

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και το ψήνετε για 30 λεπτά στους 180C. Στη συνέχεια, βράζετε το σιρόπι και το ρίχνετε όσο είναι χλιαρό επάνω στην πίτα. Η πίτα μπορεί να συνοδευτεί με σαντιγύ ή παγωτό.

Γαλατόπιτα Λευκάδας

4 κούπες γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Άχνη Ζάχαρη
Κανέλα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Έπειτα, ρίχνετε το σιμιγδάλι τμηματικά σαν βροχή και ανακατεύετε συνέχεια με τον αυγοδάρτη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα στην κρέμα τους κρόκους έναν έναν. Έπειτα, ρίχνετε και το βούτυρο με το ξύσμα και ανακατεύετε ώσπου να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ασπράδια, τα οποία έχετε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα με ελάχιστο αλατάκι. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Ψήνετε τη γαλατόπιτα στους 180C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη και κανέλα.

Καριόκα Βρώμης με Συκομαϊδα Κέρκυρας

Για συκομαΐδα

2 κιλά αποξηραμένα και φρέσκα σύκα
200 γρ. καρύδια
50 γρ. ούζο
20 γρ. πιπέρι
30 γρ. κανέλα (σκόνη)
20 γρ. γαριφαλόσκονη
50 γρ. σουσάμι
30 γρ. γλυκάνισο

Για την καριόκα

1 κιλό βρώμη
100 γρ. κουβερτούρα μαύρη
150 γρ. καρύδα
100 γρ. καρύδια
100 γρ. φουντούκια
20 γρ. βανίλια (σκόνη)
20 γρ. κανέλα
100 γρ. σταφίδα
200 γρ. μέλι

Για την καριόκα

Αρχικά βάζετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να λιώσει και στη συνέχεια ενσωματώνετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και καρύδια, την καρύδα και τη σταφίδα. Έπειτα ρίχνετε το μέλι, την κανέλα και τη βανίλια και τα ομογενοποιείτε στο μίξερ με το φτερό.

Για τη συκομαΐδα

Ψιλοκόβετε με ένα ψαλιδάκι τα σύκα προσθέτοντας τους ούζο για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γλυκάνισο, το γαρίφαλο, το πιπέρι, την κανέλα και το σουσάμι. Τα δουλεύετε όλα με το χέρι και όταν ομογενοποιηθούν κάνετε σαλαμοποίηση με μεμβράνη.

Αφού καλύψετε το εξωτερικό της συκομαΐδας με την καριόκα, τα βάζετε στο ψυγείο ώστε να ετοιμαστούν.