Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κέικ συκομαϊδας

500 γρ. αλεύρι
8 αυγά
200 γρ. συκομαΐδα
200 γρ. μέλι
300 γρ. γάλα
150 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο Agreco
300 γρ. βούτυρο
5 γρ. κανέλα
Ξύσμα και χυμός πορτοκαλιού

Κέικ συκομαϊδας

Χτυπάτε στο μπλέντερ τον χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο την κανέλα και το μέλι. Σε διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με την ψιλοκομμένη συκομαΐδα. Χτυπάτε τα αυγά με λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε στο μείγμα αλευριού με σύκο τα υπόλοιπα υλικά και προχωρείτε στο ανακάτεμα.

Κέικ συκομαϊδας

Για να ετοιμαστεί το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.