


BEST WESTERN PLUS PLAZA HOTEL
Open All year round | Your gateway to the Greek Islands
The Best Western Plus Plaza Hotel in Rhodes, a 4 star hotel, is located in one of the nicest areas of Rhodes City.
Close to all amenities and main attractions of the island, it is the ideal location for your holiday or if you are just only visiting on a business trip.
Partly renovated in 2024, the Best Western Plus Plaza Hotel of Rhodes, has become the talk of the town! It is not only the fact that it is located in one of the most convenient locations in town, it is also the service and the atmosphere that add to its personality. From the moment you arrive at the hotel, you will find that everyone, from the Reception to the bar tender and the Management, we are all eager to make you feel at home.
The hotel features 130 Double Rooms and 6 Jr. Suites, all exquisitely furnished to make your stay at the Plaza, a comfortable and memorable one. The hotel provides Conference Facilities for up to 150 persons, Video Projector and complete conferencing equipment.
The hotel undergoes a major renovation every five years to keep up with the latest developments in services, technology and environmental policies. Today it is one of the few city hotels that stay open all – year – round and remains a favorite with business travelers, holiday makers, providers of congress and incentives services and international festival organizers.
Start you day with “The Greek Breakfast” at the Best Western Plus Plaza Hotel.
We promise to wake up your senses with the aroma of a Greek Coffee.
Then our Chef will invite you to join us in a gastronomic trip through flavors of pure Greek products and regional breakfast delicacies. We source for local ingredients and recipes in order to present them with great care in a special section of our buffet, for you to enjoy a taste of our Land and Heritage.
We will include the Real Greek Yoghurt and Honey, fresh fruits, fresh bread, homemade pies, local cheeses, Greek herbs and of course the energy booster Rhodian “Melekouni” to keep you going all day.
Enjoy!
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΕκεί όπου η αναλλοίωτη αυθεντικότητα της αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα συναντά τη σύγχρονη αισθητική, το Loriet Hotel θέτει νέα όρια στον όρο πολυτέλεια. Στην πανέμορφη Λέσβο, 2 χλμ από τη γραφική πόλη της Μυτιλήνης, δίπλα στη θάλασσα, με την εξωτερική πισίνα του να περιβάλλεται από τον ανθισμένο κήπο και με τις γεύσεις της γαστρονομίας να αναδεικνύουν την ουσία της ελληνικής κουζίνας, δημιουργεί μία ανεξίτηλη ανάμνηση σε κάθε επισκέπτη.
Ο σχεδιασμός του ενώνει αρμονικά την παράδοση με τη σύγχρονη κουλτούρα σε ένα μωσαικό επιλογών διαμονής. O αρχοντκός Πύργος με την επιβλητική ομορφιά του προσφέρει ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν ενώ οι ολοκαίνουργιες Σουίτες συνθέτουν την εικόνα της απόλυτης χαλάρωσης. Η προσήλωση στις αρχές της αληθινής φιλοξενίας, η μοναδικη αισθητική και το εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης καθιστούν το Loriet την ιδανική επιλογή!
Το πρωινό στο Loriet αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας ώστε να ξεκινήσει μία συναρπαστική μέρα! Η υψηλή θρεπτική αξία και η ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με την παράδοση της Μυτιλήνης συνθέτουν τον μοναδικό χαρακτήρα του!
Χειροποίητο ψωμί, ντόπιο γιαούρτι, λεσβιακά παξιμάδια, ελιές, μέλι του νησιού, δημητριακά με σπιτική γκρανολα, φρεσκοψημένα κρουασάν, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τον ιδιόκτητο μπαξέ είναι μερικές από τις επιλογές! Θα απολαύσετε αλλαντικά και τυριά, αυγά ημέρας μαγειρεμένα ως ομελέτα, «μάτια» ή βραστά, τραγανό μπέικον και λουκάνικα! Παραδοσιακές συνταγές της Λέσβου και εποχιακές σπεσιαλιτέ πρωταγωνιστούν καθημερινά στη γαστρονομική λίστα, από τις ολόφρεσκες σπιτικές πίτες με αγνά τυριά, φρέσκια μυζήθρα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, φέτα από τα αγροτικά χωριά μέχρι το παραδοσιακό σφουγγάτο – όλα φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα και με απαράμιλλη τεχνική – μετατρέπουν το πρωινό σε μία ανεπανάληπτη εμπειρία απόλαυσης! Η Εφη Γιαλουση, συνοιδιοκτητρια, σεφ και food writer επιμελείται προσωπικά το μπουφέ του πρωινού!
Δοκιμάστε από σπιτικό ρεβανί, τη παστα Φλορα, το χαλβά, τηγανίτες σερβιρισμένες με ζάχαρη και κανέλα, ρυζόγαλο ή κρέμα ημέρας με αγνό γάλα μέχρι και γλυκά του κουταλιού! Ξεχωρίζουν οι χειροποίητες μαρμελάδες με φρέσκα φρούτα εποχής και τα φρεσκοκομμένα λαχανικά από το μποστάνι του Loriet . Απολαύστε αρωματικό καφέ, τσάι η τσάι του βουνού και δροσερους χυμούς!
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Λαδοτύρι Μυτιλήνης (ΠΟΠ)
Χοιρινή Ωμοπλάτη
Γιαούρτι Πρόβειο
Μέλι Άνθεων
Μαρμελάδα Σύκο
Γλυκό κουταλιού Κυδώνι
Σπανακόπιτα με τυρί
Κουλουράκια Κανέλας
Παξιμάδια Σταρένια
Σταρένιο (Ψωμί Λευκό)
Ελιές Πράσινες
Μήλα
Χαμομήλι
Ελληνικός καφές
Το ξενοδοχείο Villa Renos βρίσκεται στη Σαντορίνη, στην άκρη της Καλντέρας και διαθέτει φανταστική θέα προς την Καλντέρα, το ηφαίστειο και το παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμα!
Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του νησιού, ανακαινίστηκε το 2003 και υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα φιλικό και πλήρως αναβαθμισμένο περιβάλλον στα Φηρά.
Το πρωινό του Villa Renos είναι σπιτικό, με προϊόντα, ως επί το πλείστον, βιολογικής παραγωγής. Καθημερινά σερβίρεται και κάτι διαφορετικό, ώστε ο επισκέπτης να δοκιμάσει όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά εδέσματα.
Το πρωινό, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα (βουτήματα, κέικ κλπ), φρέσκο χυμό πορτοκάλι και φρέσκα φρούτα εποχής, γαλακτοκομικά προϊόντα, μέλι, ταχίνι, σπιτικές μαρμελάδες που παρασκευάζονται από φρούτα ιδιοπαραγωγής, ποικιλία πιτών (όπως τυρόπιτες, σπανακόπιτες, μαραθόπιτες, στριφτάρια με τυρί, κολοκυθόπιτες και κοτόπιτες), αυγά ελευθέρας βοσκής ή βιολογικά από τα οποία φτιάχνονται παραδοσιακές συνταγές, όπως το σφουγγάτο κ.ά.
Επιπλέον, προσφέρονται ελιές ιδιοπαραγωγής και ελαιόλαδο Καλαμάτας, διάφορες σούπες, γευστικοί ντοματοκεφτέδες, χορτοκεφτέδες ή κολοκυθοκεφτέδες με χωριάτικο λουκάνικο, “παντρεμένη” φάβα, γεμιστά ντοματάκια Σαντορίνης, ντολμαδάκια, γεμιστοί κολοκυθοανθοί, διάφορα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και γλυκά ημέρας, τυριά, αλλαντικά, σαλάτες και φυσικά, τσάι του βουνού και ελληνικός καφές.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Τα περισσότερα λαχανικά και ορισμένα φρούτα είναι ιδιοπαραγωγής, ενώ άλλα φρούτα προέρχονται από παραγωγούς και από τη λαϊκή αγορά.
Σε μικρή απόσταση από τα Φηρά, ψηλά στην κορυφή των απόκρημνων βράχων της Καλντέρας της Σαντορίνης, είναι σκαρφαλωμένο το πολυτελές ξενοδοχείο Volcano View Hotel & Villas!
Στην άκρη της επιβλητικής Καλντέρας, με καταπληκτική θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, προσφέρει στους επισκέπτες του μια από τις καλύτερες θέες στην καλντέρα και τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα! Το Volcano View Hotel & Villas διαθέτει 95 εξαιρετικά δωμάτια και 5 VIP πολυτελείς βίλες με ιδιωτικές πισίνες, παρέχοντας στους επισκέπτες του υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παροχών.
Το πρωινό του ξενοδοχείου σερβίρεται στον χώρο του εστιατορίου, υπό τη μοναδική θέα του ηφαιστείου και περιλαμβάνει έναν μπουφέ πλούσιο σε παραδοσιακά προϊόντα.
Καθημερινά σερβίρονται τουλάχιστον δύο σαντορινιά γλυκά ιδιοπαρασκευής (πάστα φλώρα με χειροποίητα βουτήματα, γαλακτομπούρεκο, σαραγλί, μπακλαβάς, χαλβάς, ρυζόγαλο κ.ά.), χειροποίητα αρτοσκευάσματα (βουτήματα, κουλουράκια, παξιμάδια κλπ), αλμυρά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή κοσκοσέλα (τοπική στραπατσάδα), γεμιστά ντοματίνια Σαντορίνης με αυγό φέτα και ρίγανη κ.ά. Μέρα παρά ημέρα, προσφέρονται εναλλάξ γλυκά του κουταλιού, γλυκό ντοματάκι Σαντορίνης, κατσούνι ή σταφύλι γλυκό. Σερβίρονται ακόμα παρασκευές αυγών, σφουγγάτο Σαντορίνης και σιροπιαστά τοματίνια (παραδοσιακό γλυκό κουταλιού).
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Πάνω από το 80% των εδεσμάτων του πρωινού φτιάχνονται χειροποίητα με τοπικά υλικά, ενώ το 50% του πρωινού βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές. Μέρος των υλικών του πρωινού είναι ιδιοπαραγωγής (κάπαρη, ελιές και τοματίνια), ενώ το Volcano View, ως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, συμμετέχει δυναμικά στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΣτο Volissos Holiday Homes-Boutique Hotel η φιλοξενία είναι οικογενειακή υπόθεση! Μαμά και κόρη υποδέχονται τους επισκέπτες στο ανεπιτήδευτα κομψό νεόκτιστο συγκρότημα αυτόνομων επιπλωμένων διαμερισμάτων που οικοδομήθηκε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την αρχιτεκτονική της περιοχής.
Κτισμένο σε καταπράσινο ακρωτήρι της βορειοδυτική Χίου, προσφέρει μοναδική πανοραμική θέα, 14 επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για όλα τα γούστα (studio, family holiday homes, junior suites) με μεγάλες βεράντες, αλλά και διάφορες δραστηριότητες (σεμινάρια μαγειρικής, πεζοπορίες, μαθήματα ιστιοπλοΐας, ημερήσιες εκδρομές, εκθέσεις φωτογραφίας, βραδιές οινογνωσίας-γευσιγνωσίας κλπ).
Στο πρωινό, οι χειροποίητες δημιουργίες της μαμάς συνθέτουν μια ποικιλία γλυκών και αλμυρών γεύσεων, όπως διάφορες πίτες (τυρόπιτα, μαλαθροπιτάκια, γαλατόπιτα, κολοκυθόπιτα με μαστέλο, πορτοκαλόπιτα κ.ά.), τηγανίτες, σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαστίχα, ρυζόγαλο, κουλουράκια, παξιμαδάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, κρύα τάρτα λεμονιού, χειροποίητες μαρμελάδες της μαμάς, γλυκά του κουταλιού, αλλά και τα “mamma’s cocktails” (με βάση ποτό και γλυκά του κουταλιού)!
Ξεχωρίζουν ακόμα οι ψάρες (χωριάτικο χωμί από παραδοσιακό ξυλόφουρνο της Βολισσού), το ντόπιο γάλα και γιαούρτι, οι ποικιλίες τυριών (μαστέλο, γραβιεράκι, λαδοτύρι, τυρί με μαστίχα), το μέλι Ψαρών, τα αυγά της θείας Ευγενίας, οι ελιές, το χωριάτικο λουκάνικο, οι σπιτικοί χυμοί (ανάλογα την εποχή προσφέρονται λεμονάδα, πορτοκαλάδα, μανταρινάδα και grapefruit) και τα αφεψήματα (τσάι του βουνού, φασκόμηλο, μελισσάκι αλλά και καφές με άρωμα μαστίχας)!
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Καθημερινή παρασκευή σπιτικής πίτας
Πρώτες ύλες από τον κήπο του ξενοδοχείου
Διοργάνωση-συμμετοχή σε εκδηλώσεις γαστρονομίας
Σεμινάρια δημιουργικής μαγειρικής αντισυμβατικού χαρακτήρα
Το Vrahos Boutique Hotel στη Φολέγανδρο, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη θέση του, στην ήσυχη πλευρά του γραφικού Καραβοστασίου, σκαρφαλωμένο πάνω στα βράχια και μόλις 40 μ. από την παραλία. Κτισμένο με μεράκι, βιοκλιματικές εφαρμογές, προσωπική φροντίδα και απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και την σύγχρονη αισθητική, αποτελείται από πέντε ανεξάρτητα κτήρια και διαθέτει πολύχρωμους κήπους, μεγάλη βεράντα που συνδέεται με την αίθουσα πρωινού, το bar και το εστιατόριο, όπου σερβίρονται τοπικά εδεσμάτα, παρασκευασμένα από μία από τις πιο έμπειρες μαγείρισσες της Φολεγάνδρου!
Καθημερινά στο εστιατόριο “Vegera” του ξενοδοχείου, σερβίρεται πλούσιος πρωινός μπουφές με τα φολεγανδρίτικα και τα άλλα ελληνικά προϊόντα να έχουν την τιμητική τους!
Συγκεκριμένα, προσφέρονται φρέσκο ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο του νησιού και άλλα αρτοσκευάσματα (όπως π.χ. κριθαροκούλουρα, βουτήματα, κριτσίνια κλπ), μαρμελάδες, ντόπιο θυμαρίσιο μέλι, ελληνικοί ξηροί καρποί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκο βούτυρο, δημητριακά, προϊόντα του νησιού όπως κεφαλοτύρι, ανθότυρο, σουρωτό τυρί, ελιές, κάπαρη, κουλούρες από σκληρό σιτάρι και σουσάμι, παστέλι κλπ
Επιπλέον, η ντόπια μαγείρισσα δεν θα αφήσει κανέναν επισκέπτη παραπονεμένο, αφού όλοι κατά την διάρκεια της διαμονής τους θα απολαύσουν την τοπική καλασούνα, τη φημισμένη λαδένια, τη γλυκιά καρπουζένια, αλλά και χειροποίητες τυρόπιτες, μηλόπιτες και σπανακόπιτες. Ο μπουφές κλείνει με τα απαραίτητα αλλαντικά και τυριά, τις παρασκευές αυγών, τα λαχανικά, τους καφέδες και το τσάι.
{module Οι Συνταγές του Ξενοδοχείου}
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Σκοτύρι Ίου
Γαλοπούλα Ψητή
Γιαούρτι Στραγγιστό
Μέλι Θυμαρίσιο
Μαρμελάδα Φράουλα
Καρπουζένια Φολεγάνδρου
Τυρόπιτα
Κουλουράκια Βουτύρου
Παξιμάδια Κριθαρένια (Κρίθινα)
Σταρένιο (Ψωμί Λευκό)
Ελιές Καλαμών
Πορτοκάλια
Χαμομήλι
Ελληνικός καφές
Κρυμμένο μέσα στον οικισμό του Μεγαλοχωρίου, το μαγευτικό Vedema έχει εξελιχθεί από ένα οινοποιείο 400 χρόνων που αποτελεί την καρδιά του resort. Με πλήρη αφοσίωση στις ανάγκες των ταξιδιωτών, αποτελείται από 46 ευρύχωρες σουίτες και βίλες, όλες με τα δικά τους μπαλκόνια και πολλές με ιδιωτικά τζακούζι και πισίνες.
Οι εξαιρετικές επιλογές φαγητού περιλαμβάνουν το Αλάτι για πρωτοποριακή κουζίνα εμπνευσμένη από ψάρια και θαλασσινά και το εστιατόριο Περγκολά για πρωινό και παραδοσιακό ελληνικό μεσημεριανό δίπλα στην πισίνα, ενώ το Canava Wine Bar είναι ιδανικό για γευσιγνωσία κρασιού.
Μια όμορφη μέρα στο Vedema Resort ξεκινά με έναν απολαυστικό καφέ δίπλα από την πισίνα, γλυκές μυρωδιές πρωινού από τον πλούσιο μπουφέ και ξέγνοιαστη διάθεση. Με στόχο να διαδώσουμε στους πελάτες μας την αξία του υγιεινού, ελληνικού πρωινού δίνουμε έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες και στον αγνό τρόπο παρασκευής τους.
Αποφεύγοντας συστηματικά κάθε τυποποιημένο προϊόν, η καταρτισμένη ομάδα μας παρασκευάζει «σπιτικά» σχεδόν κάθε πιάτο που φτάνει στον πελάτη, ενώ εμπιστεύεται μικρούς Έλληνες παραγωγούς και προτιμά τοπικά προϊόντα που κάθε μέρος της χώρας μας έχει να προσφέρει.
Αγνό γιαούρτι με φρεσκοκομμένα φρούτα εποχής, σπόροι σιτηρών, δημητριακά ολικής άλεσης, χειροποίητο ζεστό ψωμί, σπιτικά κέικ χωρίς συντηρητικά, παραδοσιακό ρυζόγαλο και ακατέργαστες υπερ-τροφές, καρποί και λαχανικά από το περιβόλι μας, είναι κάποιες από τις πιο γευστικές και ταυτόχρονα θρεπτικές επιλογές που κάθε επισκέπτης θα βρει στο Vedema Resort, προκειμένου να συνεχίσει τις δραστηριότητες της ημέρας του με αστείρευτη ενέργεια!
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Γραβιέρα Νάξου (ΠΟΠ)
Παστράμι
Γιαούρτι Στραγγιστό
Μέλι Άνθεων
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Ρυζόγαλο
Τυρόπιτα
Κουλουράκια με Αμύγδαλα
Παξιμάδια Κριθαρένια (Κρίθινα)
Ψωμί με προζύμι
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Φραγκόσυκα
Χαμομήλι
Ελληνικός καφές
Το ξενοδοχείο Vigla είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στα Θολάρια, ένα παραδοσιακό, κυκλαδίτικο χωριό της Αμοργού με γραφικά καλντερίμια και χαμογελαστούς κατοίκους, σε υψόμετρο 182 μ. στον όρμο της Αιγιάλης.
Το ξενοδοχείο, στην είσοδο του χωριού, αποτελείται από 3 κτίρια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια που συνδυάζουν αρμονικά το μοντέρνο με το παραδοσιακό στοιχείο.
Στο εστιατόριο η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της με τοπικά αγνά προϊόντα. Στην εξωτερική πισίνα με υδρομασάζ απολαμβάνετε στιγμές χαλάρωσης με δροσερά κοκτέιλ και σνακ από το μπαρ πισίνας.
Επίσης, οργανώνονται δραστηριότητες όπως μαθήματα μαγειρικής, πεζοπορίες κ.λπ.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… Ιδιαίτερα, όταν η αρχή γίνεται με το πιο γευστκό σπιτικό πρωινό, ενώ απολαμβάνετε την καθαρή ατμόσφαιρα και το νησιώτικο αέρα της Αμοργού.
O πρωινός μπουφές περιλαμβάνει φρέσκα και εποχιακά προϊόντα, φρέσκα φρούτα, λαχανικά, εδέσματα που βγαίνουν ζεστά από τον φούρνο. Yπάρχει ποικιλία από δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, αλλαντικά και τυριά (όπως φέτα ή μυζήθρα της Αμοργού). Δοκιμάστε οπωσδήποτε αγελαδινό γιαούρτι με γκρανόλα και χειροποίητα αρτοσκευάσματα. Ρυζόγαλο, λουκουμάδες με μέλι, μπουγάτσα ή ραβανί, ποικιλία από πίτες (με μανιτάρια, κολοκύθι, κ.λπ.) , αβγά (σε διάφορες παρασκευές), συμπεριλαμβανομένου και του φημισμένου ξεροτήγανου, του παραδοσιακού γλυκού της Αμοργού είναι κάποιες από τις καθημερινές λιχουδιές μας.
Πολλά από τα λαχανικά και φρούτα καλλιεργούνται βιολογικά στα περιβόλια μας. Σπιτικό ψωμί και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες μας εγγυώνται την αυθεντική εμπειρία πρωινού.
To Varos Village Traditional Hotel βρίσκεται στο παραδοσιακό χωριό Βάρος, στο κέντρο της Λήμνου. Με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, ξαναδώσε ζωή στα αρχοντικά του οικισμού, συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις, και δίνοντας την ευκαιρία στο φιλοξενούμενο να απολαύσει τις διακοπές του, κινούμενος μέσα σε ένα αληθινό χωριό.
Το ξενοδοχείο, πέρα από τα και τις σουίτες του, διαθέτει ακόμη εστιατόριο, pool bar-restaurant, οργανωμένη παραλία με beach club, αλλά και τη μεγαλύτερη πισίνα του νησιού.
Το Varos Village Traditional Hotel δίνει τη δυνατότητα στον φιλοξενούμενο να μυηθεί στο χώρο της τοπικής γαστρονομίας. Ως εκ τούτου, σεβόμενο την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λήμνου, προσφέρει,μοναδικά τοπικά προϊόντα και αυθεντικές λημνιακές συνταγές μέσα από τον πρωινό, ελληνικό μπουφέ, δίπλα στην πισίνα, ώστε η ημέρα να ξεκινάει με ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό.
Μεταξύ άλλων προσφέρονται φρέσκο ζυμωτό ψωμί και παξιμάδια από ντόπια άλευρα, σπιτικές πίτες, ομελέτες με χωριάτικα αυγά και ζαρζαβατικά από το μποστάνι του ξενοδοχείου, λημνιακά τυριά (όπως το περίφημο καλαθάκι), θυμαρίσιο μέλι, χειροποίητες μαρμελάδες, τοπικά γλυκά του κουταλιού, πρόβειο γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, φρουτοσαλάτες, ποικιλία αλλαντικών, δημητριακά, ροφήματα από βότανα και αρωματικά φυτά (τσάι του βουνού, μέντα, λουίζα κλπ), φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, καφές φίλτρου και ελληνικός καφές στη χόβολη!
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Το ξενοδοχείο διαθέτει μποστάνι από το οποίο προέρχονται πολλά από τα υλικά του πρωινού, ενώ δίδονται μαθήματα μαγειρικής και ψαρέματος.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΤο τριών αστέρων και πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Τρίτων, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Κω, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μπροστά από τη θάλασσα και δίπλα από το πάρκο της Μητρόπολης. Ανοικτό όλο τον χρόνο, διαθέτει χώρο υποδοχής, αίθουσα τηλεόρασης, μπαρ-καφέ, εστιατόριο και ασύρματο Internet. Τα 45 δωμάτια του έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ τα περισσότερα παρέχουν θέα προς τη θάλασσα.
Επιπλέον, διακρίνεται για το ευγενικό προσωπικό και για το εστιατόριο Αβάντι, το οποίο φημίζεται για την άριστη ποιότητά του.
Κάθε μέρα οι ιδιοκτήτες του Τρίτων προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνταγές τους, στηρίζοντας την τοπική και κατ’επέκταση την ελληνική παραγωγή. Η προσπάθεια αυτή τους δικαιώνει καθώς έχει πολύ θετική απήχηση στους επισκέπτες.
Το πρωινό του ξενοδοχείου αποτελείται από αρτοσκευάσματα που κατασκευάζονται και ζυμώνονται αποκλειστικά από τους ιδιοκτήτες, παραδοσιακό κρασοτύρι, γλυκό τοματάκι, μέλι από τοπικούς παραγωγούς, ταχίνι, ελιές και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Κω, μαγειριά (το πιο διαιτητικό γλυκό), τοπικό χαλβά, βάρβαρα (είδος δημητριακών), ρυζόγαλο από ελληνικό γάλα, σαγανάκι από κρασοτύρι, λαμπρόπιτες (παραδοσιακές τυρόπιτες), αφεψήματα από βότανα του κήπου, όπως το σάψυχο με δυόσμο, νόστιμα ροφήματα από τη γειτονική Νίσυρο (κανελάδα και σουμάδα) κλπ.
Τα φρούτα ως επί τω πλείστον είναι τοπικής παραγωγής, όπως και οι τομάτες και οι μαρμελάδες φτιάχνονται από φρέσκα τοπικά φρούτα.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο εστιατόριο Αβάντι του ξενοδοχείου, σερβίρονται τοπικές συνταγές, όπως σαγανάκι από κρασοτύρι με γλυκό τοματάκι, λουκουμέρια, καθώς και ελιές, ελαιόλαδο και οπωροκηπευτικά τοπικής παραγωγής.
Στα Κιόνια, κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρήτης, δίπλα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Τήνου και μόλις 3 χιλιόμετρα από την Χώρα, το Tinos Beach συνεχίζει μια μακροχρόνια παράδοση φιλοξενίας. Δημιουργήθηκε από εξαιρετική αρχιτεκτονική ομάδα στην καλύτερη ίσως τοποθεσία ενός νησιού που γέννησε μέσα από την απλότητα του φιλοσόφους, τεχνίτες που συνομιλούσαν με τον πυλό, το μάρμαρο και τον χρωστήρα. Το 2007 έγινε πλήρης ανακαίνιση του συγκροτήματος και έκτοτε τμήματα του ξενοδοχείου διαρκώς αναβαθμίζονται.
Το πρωινό του Tinos Beach χαρακτηρίζεται από τον χαλαρό οικογενειακό του χαρακτήρα και την πληθώρα των προσφερόμενων προϊόντων. Ο επισκέπτης μπορεί να γευματίσει στην κλιματιζόμενη αίθουσα ή στη βεράντα με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου.
Ο μπουφές περιλαμβάνει ζεστά προϊόντα, όπως αυγά ομελέτα με ντομάτα, τυροπιτάκια και κρύα είδη όπως ζαμπόν, τυρί διάφορα είδη ψωμιών και δημητριακά και βέβαια μεγάλη ποικιλία από καφέδες και ροφήματα. Το προσωπικό και ο μέτρ του ξενοδοχείου είναι πάντα παρόντες για την καλύτερη εξυπηρέτησή των πελατών.
Οι επισκέπτες του πρωινού απολαμβάνουν καθημερινά τυρί φέτα ελληνικής παραγωγής, ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον, λουκάνικα ζεστά, σαλάμι μπύρας όλα ελληνικής παραγωγής (creta farms), αυγά βραστά και στραπατσάδα με ντομάτα. Υπάρχουν φρούτα εποχής (μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια), γάλα φρέσκο μακράς διάρκειας και γιαούρτι ελληνικής παραγωγής. Προσφέρονται μαρμελάδες 2 ειδών ελληνικής παραγωγής, άλειμμα σοκολάτας, ψωμί απλό και σικάλεως, φρυγανιές και τέλος καφέδες όλων των ειδών (ελληνικός, espresso, nes cafe) και τσάι.
Το πολυτελές Majestic Hotel βρίσκεται στην είσοδο των Φηρών, 7 χλμ. από το αεροδρόμιο και 9 χλμ. από το λιμάνι. Παρέχει μια ποικιλία από δωμάτια (όπως μια master σουίτα, μεζονέτες κλπ), ενώ όλες οι εγκαταστάσεις του είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ. Διαθέτει ακόμη, δύο εστιατόρια, δύο μπαρ, 3 πισίνες γλυκού νερού με υδρομασάζ (η μία θερμαινόμενη), παιδική πισίνα και παιδική χαρά, σπα, σάουνα, τζακούζι, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ανοιχτό αμφιθέατρο, δύο πλήρως εξοπλισμένα συνεδριακά κέντρα, 24ωρη reception και πρόσθετες υπηρεσίες (ενοικίαση αυτοκινήτων, κρατήσεις σε εστιατόρια, εκδρομές κλπ).
Το Majestic Hotel, στηρίζοντας την ελληνική αγορά και ειδικότερα αυτή των Κυκλάδων και σεβόμενο την αξία της σωστής διατροφής, σερβίρει στο πρωινό του παρασκευάσματα με γεύσεις και αρώματα Ελλάδας. Οι επιλογές στο εβδομαδιαίο μενού ελληνικού πρωινού είναι πάρα πολλές, ώστε οι πελάτες να μη στερηθούν καμία.
Εξάλλου, ο κάθε τόπος έχει να αναδείξει και κάτι διαφορετικό σε γεύσεις, αρώματα και παρουσίαση και για αυτό υπάρχει στο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου αναπηδούν γεύσεις από ελληνικά τυριά (όπως η μυζήθρα, η γραβιέρα και το μανούρι), η στραπατσάδα με ντομάτα, οι τοματοκεφτέδες με τα φημισμένα σαντορινιά τοματάκια, η κολοκυθερή, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω σε ποικιλία φρέσκων ψωμιών (όπως η λαδένια Κιμώλου), τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί (όπως τα φιστίκια Αιγίνης), οι πεντανόστιμες γλυκές και αλμυρές πίτες (πρασόπιτα, κολοκυθόπιτα, ανεβατό καλιτσούνι, σφακιανή πίτα, μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα κ.ά.), οι λουκουμάδες με μέλι, τα ξεροτήγανα, οι δίπλες, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς κλπ.
End of content
No more pages to load