Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

Είμαστε η τέταρτη γενιά μελισσοκόμων και ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη παραγωγή και συσκευασία του Κρητικού μελιού συνεχίζοντας πιστά την οικογενειακή μας παράδοση. Παράγουμε μέλι, μοναδικής ποιότητας και γεύσης από μέλισσες που εκτρέφονται στα όρη της Κρήτης!

Ταυτόχρονα καταφέρνουμε και παίρνουμε πιστοποίηση από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του αλλά και τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.Το 2019 συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των μελιών μας κερδίζοντας 3 βραβεία στον διαγωνισμό OLYMP AWARDS 2019.

Αφοί Γ. Κασσάκη

Από το 1999 δημιουργούμε με πάθος και μεράκι αγνά, χειροποίητα προϊόντα κρέατος. Οι συνταγές μας βασίζονται στις αυθεντικές συνταγές των προγόνων μας σε συνδυασμό με καινοτομίες και προσθήκες που δίνουν στα προϊόντα μας μοναδική ποιότητα και γεύση. Η μικρή, οικογενειακή επιχείρησή μας εξελίσσεται διαρκώς λόγω της ποιότητας της γεύσης και της θρεπτικότητας των προϊόντων μας και της αποφυγής χημικών στη διαδικασία παρασκευής τους.

Hotel Stork

Το Hotel Stork βρίσκεται στην Αμμουδάρα, 8km δυτικά του κέντρου του Ηρακλείου, κτισμένο σε μια καταπράσινη πεδιάδα με ελαιώνες, 350m από την απέραντη αμμουδιά της Αμμουδάρας, όπου η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, λόγω της καθαρότητας, την ασφάλειας και των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχονται.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 37 άνετα δωμάτια με ιδιωτικό λουτρό, κλιματισμό, χρηματοκιβώτιο, ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση, σεσουάρ μαλλιών και μεγάλο μπαλκόνι με μαγευτική θέα στη θάλασσα και τα τριγύρω βουνά.

Επιπλέον, υπάρχουν χώρος υποδοχής, bar, σαλόνι με TV, internet corner και εστιατόριο πρωινού. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης κήπο με μεγάλη πισίνα και pool bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας.

El Greco

Η Ιεράπετρα βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κρήτης και είναι γνωστή ως μια από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές της Ευρώπης με παραπάνω από τριακόσιες ημέρες ηλιοφάνεια ετησίως. Προικισμένη σαν είναι η περιοχή αυτή, στο κέντρο της – μια ανάσα από τις ακτές – βρίσκεται των 4* ξενοδοχείο El Greco γεμομένο από τη φρεσκάδα και φιλοξενία του τόπου.

Όντας οικογενειακή υπόθεση αναδιαμορφώθηκε πρόσφατα με γνώμονα τη λεπτομέρεια και το design, χωρίς τα έξοδα να είναι εμπόδιο, δημιουργώντας με την ίδια αγάπη που καθένας θα εφάρμοζε στον χώρο του, μια ειδυλλιακή, ζεστή ατμόσφαιρα με μοντέρνο χαρακτήρα.

Astali

Βρισκόμενο στο κέντρο της πόλης το ξενοδοχείο Αστάλη βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία από όπου μπορεί κανείς να ξεκινήσει την μέρα του εξερευνώντας το Ρέθυμνο, μόλις πέντε λεπτά περπάτημα από την παραλία και την ατελείωτη αμμουδιά.

Το ξενοδοχείο έχει με υπερηφάνεια λάβει αρκετά βραβεία για την καθαριότητα, την εξυπηρέτηση και την σχέση ποιότητας-τιμής καθ’ όλη την διάρκεια των χρόνων λειτουργίας του. Επιπλέον έχει λάβει αρκετά χρόνια στη σειρά το «Χρυσό Βραβείο» από μεγάλο ταξιδιωτικό πράκτορα για την ικανοποίηση των πελατών του.

Filion Suites Resort & Spa

Το Filion Suites Resort and Spa λειτουργεί από το 2010 και είναι ένα παραδοσιακά κτισμένο ξενοδοχείο που απλώνεται σε μια έκταση 17 εκταρίων, περικυκλωμένο από ελαιόδεντρα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία, 2,5 χλμ από το τουριστικό θέρετρο Μπαλί Μυλοποτάμου στον νομό Ρεθύμνης.

Με 58 Superior Double δωμάτια, 53 οικογενειακές σουίτες, 3 βίλες με ιδιωτική πισίνα η καθεμία και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, υπόσχεται μοναδικές στιγμές διακοπών στο πανέμορφο νησί της Κρήτης!

Σύγκλινο Κρήτης

Το σύκλινο ή σύγλινο είναι ένα είδος χοιρινού πιάτου που απαντάται στην Κρήτη (καθώς και σε άλλα μέρη της Ελλάδας). Πρόκειται για κρέας που διατηρείται μέσα στη γλίνα, δηλαδή το λίπος που προκύπτει από το μαγείρεμα του χοιρινού και βοηθά στη συντήρησή του για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος παρασκευής του σύγκλινου ποικίλει ανάλογα με την περιοχή, καθώς σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης καπνίζουν πρώτα τα κομμάτια του κρέατος, αλλού τα μαρινάρουν για λίγες μέρες στο ξίδι, αλλού προσθέτουν διάφορα μπαχαρικά ή και ξύσμα εσπεριδοειδών (π.χ. πορτοκαλιού) κοκ.

Στάκα

Η στάκα είναι παραδοσιακό κρητικό γαλακτοκομικό προϊόν που προέρχεται από τη λεγόμενη τσίπα, δηλαδή την κρέμα του αρμεγμένου γάλακτος που χωρίζεται από το γάλα, αλατίζεται ελαφρά και κατόπιν, αφού έχει συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα, ζεσταίνεται για μέρες σε χαμηλή φωτιά με την προσθήκη αλευριού. Με αυτήν την διαδικασία, η στάκα, δηλαδή οι πρωτεΐνες της κρέμας, διαχωρίζεται από το λίπος, από το οποίο προέρχεται το στακοβούτυρο.

Η στάκα έχει αποχρώσεις που προσεγγίζουν το λευκό ή το κίτρινο και διαθέτει έντονη γεύση. Χρησιμοποιείται σε συνταγές που περιλαμβάνουν αυγά, ζυμαρικά, πίτες κλπ, ωστόσο καταναλώνεται και μόνη της.

Κρητικό Παξιμάδι ΠΓΕ

Το κρητικό παξιμάδι είναι ένα προϊόν συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Κρήτης. Έχει τρόπο παρασκευής παρόμοιο με αυτόν του ψωμιού, ωστόσο κόβεται σε φέτες και ψήνεται ξανά προκειμένου να στεγνώσει. Έχει απότομη και ακανόνιστη υφή, σκληρή ψίχα και διατηρείται φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συναντάται σε διάφορες ποικιλίες, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται και το βάρος του κυμαίνεται στα 100 με 200 γραμμάρια. Αναλόγως με τα υλικά αλλάζει και το χρώμα του (βαθύ χρυσοκίτρινο για είδη από σκληρό στάρι, ανοικτό καφέ για τα κριθαρένια και πιο σκούρο καφέ για τα παξιμάδια από μαλακό σιτάρι ολικής άλεσης).

Οι ποικιλίες που αναγνωρίζονται ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) είναι το χωριάτικο παξιμάδι, η κριθαροκουλούρα, το επτάζυμο, το σταρένιο και το παξιμάδι σικάλεως.