ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΪΑ ΙΚΕ «ΚΟΧΥΛΙ»

Το ΚΟΧΥΛΙ είμαστε ένα εργαστήριο τροφίμων με έδρα το Λουτράκι Κορινθίας. Κύρια δραστηριότητά μας είναι η παραγωγή ζαχαρωδών ειδών και προϊόντων πρωινού γεύματος με έμφαση στην υγιεινή διατροφή.

Από το 2002 καινοτομούμε με υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, βιολογικά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες και ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

Είμαστε η τέταρτη γενιά μελισσοκόμων και ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη παραγωγή και συσκευασία του Κρητικού μελιού συνεχίζοντας πιστά την οικογενειακή μας παράδοση. Παράγουμε μέλι, μοναδικής ποιότητας και γεύσης από μέλισσες που εκτρέφονται στα όρη της Κρήτης!

Ταυτόχρονα καταφέρνουμε και παίρνουμε πιστοποίηση από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του αλλά και τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.Το 2019 συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των μελιών μας κερδίζοντας 3 βραβεία στον διαγωνισμό OLYMP AWARDS 2019.

ENA ENA

Στην ENA ENA από το 2014, είμαστε αγρότες και παραγωγοί του δικού μας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου , Άγριων Αρωματικών Βοτάνων και Αγνού Μελιού. Ασχολούμαστε προσωπικά σε κάθε στάδιο παραγωγής, από την καλλιέργεια έως τη συσκευασία, ως ενεργοί εργαζόμενοι και άγρυπνοι επιτηρητές για να διασφαλίσουμε την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων μας και τη διατήρηση της παρθένας γης που κατέχουμε και καλλιεργούμε. Στόχος μας είναι να παρέχουμε σε κάθε πελάτη μας αγνά προϊόντα που αντιπροσωπεύουν την ελληνική διατροφική παράδοση και τιμούν τη Μεσογειακή Διατροφή.

Η ολοκληρωμένη σειρά βραβευμένων Eλληνικών προϊόντων ena-ena, προσφέρει μια ξεχωριστή ποικιλία υψηλής διατροφικής αξίας και άριστης ποιότητας, μα πάνω από όλα προσφέρει προϊόντα που δημιουργούνται με αγάπη και πάθος για την Ελληνική φύση.

Rizes Greek Delicatessen

Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων αλλά χειροποίητα, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και κυρίως χωρίς τη χρήση τεχνητών πρόσθετων και συντηρητικών. Αυτό για εμάς είναι ο ορισμός του ελληνικού delicatessen. Κι έτσι λοιπόν θέλουμε να συστηθούμε ως μια οικοτεχνία ελληνικών delicatessen προϊόντων. Ένα εργαστήριο όπου μαγειρεύουμε με χαρά, προσωπική φροντίδα και ενθουσιασμό με 100% φυσικά προϊόντα, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, σεβόμενοι τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής.

IAMVI

Η “IAMVI” ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 το ταξίδι της στην τέχνη του γλυκού του κουταλιού με ένα εργαστήριο στην Παραλία Πατρών.
Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που στηρίζεται στην τοπική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας,  η οποία διαθέτει ένα φυσικό πλούτο εξαιρετικής ποικιλίας και ποιότητας.
Η επιλογή και διαλογή των φρούτων γίνεται πολύ προσεκτικά, ενώ εξασφαλίζεται μέγιστη ποιότητα και περιορισμένη ποσότητα, λειτουργώντας  με γνώμονα την εποχικότητα και ρίχνοντας το βάρος στο φρούτο που προσφέρει η φύση σε κάθε εποχιακό κύκλο.

Yiam

Το εργαστήριο yiam είναι ένα εργαστήριο παραγωγής εκλεκτών ελληνικών προϊόντων. Από το 1999 μέχρι και σήμερα έχουμε ταυτίσει το όνομά μας  με την ποιότητα και την νοστιμιά. Τα προϊόντα που παράγουμε είναι όλα  χειροποίητα, με παραδοσιακό τρόπο, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων τεχνητών ουσιών.

Οι πρώτες ύλες επιλέγουμε να είναι κυρίως  από παραγωγούς της περιοχής της Αγιάς και απ’ όλη την Ελλάδα με κριτήριο την ποιότητά τους την οποία δεν θυσιάζουμε στο βωμό του κόστους.

Γαϊδαράκος

Η επιχείρηση μας

Ο Γαϊδαράκος ιδρύθηκε το 2014 στη Νέα Μάκρη Αττικής από την Αγγελική Παπαράδη και το Μιχάλη Ξυλούρη. Είναι μια μικρής κλίμακας οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτει ένα τυποποιητήριο μελιού για την τυποποίηση μονοποικιλιακών ελληνικών μελιών και ένα εργαστήριο παραγωγής προϊόντων διατροφής, όπως αλείμματα μελιού. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000 και έχει έγκριση FDA.

Τα προϊόντα μας

Τυποποιούμε μονοποικιλιακά μέλια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παράγουμε προϊόντα κυρίως βασισμένα στο ελληνικό μέλι, χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή άλλα συνθετικά πρόσθετα.

Η φιλοσοφία μας

Απλότητα:
Σεβόμαστε τη φύση. Το να μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατόν τις διαδικασίες επεξεργασίας των προϊόντων μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς.

Ποιότητα:
Χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας πιστοποιημένες πρώτες ύλες. Χρησιμοποιούμε μέλι, ξηρούς καρπούς και φρούτα ενώ δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πρόσθετα, ενισχυτικά γεύσης, πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες ή συντηρητικά.

Υγιεινή:
Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται και τυποποιούνται σε ελεγχόμενες εγκαταστάσεις για να εξασφαλίζουμε τη φρεσκάδα, την υψηλή ποιότητα, την υγιεινή και την υψηλή θρεπτική αξία.

Ευκολία:
Η γκάμα των προϊόντων μας είναι ευπροσάρμοστη! Μπορείτε πολύ εύκολα να ενσωματώσετε τα προϊόντα μας στην καθημερινή σας ζωή και να τα δοκιμάσετε με ποικίλους τρόπους ή να τα προσθέσετε σε διάφορες συνταγές.

 

Γενισέα Κοιν.Σ.Επ.

Στο χωριό Γενισέα Ξάνθης δραστηριοποιείται η ομώνυμη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής και από το 2006 έχει αναβιώσει την παραδοσιακή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, καθώς και την επεξεργασία του πρωτογενούς προϊόντος για την παραγωγή πετιμέζι.

Το ζαχαροκάλαμο καλλιεργούνταν στην περιοχή στα μέσα του 20ού αιώνα από Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν παραδοσιακές καλλιέργειες των πατρογονικών τους περιοχών. Σταδιακά, η καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στην περιοχή εγκαταλείφθηκε, αλλά αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών που βρήκε την κατάλληλη ποικιλία και προμηθεύτηκε πολλαπλασιαστικό υλικό για να παράξει  πετιμέζι.

Η καλλιέργεια και επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Χρειάστηκε, λοιπόν, πολλή προσπάθεια και έρευνα για να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση. Τα πρώτα χρόνια όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά, με αποτέλεσμα τον μη βιώσιμο συνδυασμό του υψηλού κόστους παραγωγής και της χαμηλής παραγωγικότητας. Ωστόσο, με ίδια μέσα και προσωπική δουλειά, οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Γενισέας κατάφεραν να κατασκευάσουν την πρώτη μηχανή για τον καθαρισμό του στελέχους του ζαχαροκάλαμου – εξέλιξη που τους βοήθησε πάρα πολύ.

Μετα την προτροπή από καθηγητές πανεπιστήμιων όπως του Χαροκοπιού για την σπάνια διατροφική αξία του πετμεζιού προέκυψε η ανάγκη της σύστασης κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης μια και αυτή η μορφή ήταν κοντά στις δικές μας πεποιθήσεις, εφτά γυναίκες βάζοντας όλες μας τις οικονομίες πιστέψαμε σε αυτό και αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια να το κάνουμε γνωστό.

Το πετιμέζι, δηλαδή το σιρόπι από ζαχαροκάλαμο, είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πολυφαινόλες, υψηλή αντιοξειδωτική δράση και μηδενική περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Η υψηλή ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος έχουν επιβεβαιωθεί από σχετικές μελέτες και αναλύσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων (Ι.ΤΕ.ΓΕ.Π.) και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Γενισέα» παράγει πετιμέζι, το οποίο διαθέτει στην αγορά αυτούσιο ή χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων παρασκευασμάτων. Φέτος εκπροσωπούμε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας με το υπουργείο βιομηχανίας ως καινοτόμα επιχείρηση.

ΜΕΛΛΗΝ

Το Εργαστήριο Παραγωγής & Τυποποίησης μελιού “ΜΕΛΛΗΝ” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2014 στο Μαλανδρίνο Δωρίδος.
Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1953, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυροσβέστης και ράφτης στο επάγγελμα, λάτρης τόσο της φύσης όσο και της υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μελισσοκομία. Ταυτόχρονα με την βοήθεια του γαμπρού του, Αθανασίου, με την ειδικότητα του γεωπόνου, κατάφεραν να εξελίξουν την μελισσοκομική επιχείρηση και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι 3ης (τρίτης) γενιάς μελισσοκόμοι, Ιωάννης και Κωνσταντίνος Ρέλλος, έρχονται να ολοκληρώσουν και να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτή την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε 63 χρόνια πριν. Το μόνιμο μελισσοκομείο βρίσκεται στην τοποθεσία «Ράχες», στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, του Δήμου Δελφών. Η ευρύτερη περιοχή καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος από ελατοδάση καθώς επίσης ευδοκιμούν πολλά είδη άγριων λουλουδιών και θυμάρι.  Το όρος της Γκιώνας καθώς και η παραλιακή ζώνη από Ιτέα , Γαλαξίδι μέχρι και Ναύπακτο ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών Natura 2000, oπότε μέσα στο πεδίο κίνησης των μελισσών δεν υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις άρα και η πιθανότητα πρόσβασής τους σε φυτοφάρμακα. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε HMF, που αποτελεί δείκτη υψίστης ποιότητας του μελιού, καθώς και η εφαρμογή του συστήματος ασφάλειας τροφίμων HACCP, σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε τα προϊόντα μας, με αναλλοίωτα όλα τα ποιοτικά και θρεπτικά συστατικά τους.
Το εργαστήριο παραγωγής & τυποποίησης μελιού, με κωδικό έγκρισης 07SM1 και έχοντας βιολογική πιστοποίηση, εφαρμόζει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων HACCP όπως προβλέπει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Foodscross Natural Products

Η FoodsCross Natural Products επινοήθηκε και ιδρύθηκε από μια ομάδα φίλων, που αγαπούν και αναγνωρίζουν τις αληθινές, νόστιμες και υγιεινές τροφές.
Μέσα από πολλά ταξίδια, χάρη σε εκτενή δικτύωση και με διαρκή ενημέρωση, ανιχνεύουν, εντοπίζουν, δοκιμάζουν και εξετάζουν την αυθεντικότητα και τη διατροφική αξία τροφών σε όλο τον κόσμο. Ελέγχουν, με βάση επιστημονικά κριτήρια, διεθνή πρωτόκολλα και δοκιμασμένες μεθόδους την ποιότητα, τα υλικά και τις συνθήκες παραγωγής των τροφίμων αυτών, και όπου ή όποτε κριθεί απαραίτητο επεμβαίνουν και προτείνουν βελτιώσεις σε δημιουργική συνδιαλλαγή με καλλιεργητές και παραγωγούς.
H FoodsCross Natural Products έχει τιμηθεί με 11 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας και Design, και από το 2017 είναι επίσημος συνεργάτης του Rolls Royce Bentley Enthusiast’ Club.