Στοιχεία παραγωγού
Προϊόντα
Φωτογραφίες
Βραβεία
Τοποθεσία

Rizes Greek Delicatessen

Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων αλλά χειροποίητα, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και κυρίως χωρίς τη χρήση τεχνητών πρόσθετων και συντηρητικών. Αυτό για εμάς είναι ο ορισμός του ελληνικού delicatessen. Κι έτσι λοιπόν θέλουμε να συστηθούμε ως μια οικοτεχνία ελληνικών delicatessen προϊόντων. Ένα εργαστήριο όπου μαγειρεύουμε με χαρά, προσωπική φροντίδα και ενθουσιασμό με 100% φυσικά προϊόντα, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, σεβόμενοι τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής.

Rizes Greek Delicatessen

Πρόκειται για αλείμματα, πατέ και σάλτσες μεγάλης πυκνότητας με βάση την πιπεριά Φλωρίνης. Παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη, όταν ωριμάζουν οι πιπεριές στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας. Οι πιπεριές ψήνονται στα κάρβουνα, αποφλοιώνονται, καθαρίζονται από τα σπόρια με το χέρι κι αφού αλεσθούν, σιγοβράζουν για ώρες σε κατσαρόλες με την προσθήκη των υπόλοιπων συστατικών. Βασική πρώτη ύλη σε όλες τις συνταγές είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κοινό τους σημείο η μοναδική καπνιστή γεύση της ψημένης στα κάρβουνα πιπεριάς. Ο υψηλός βαθμός συμπύκνωσης των υλικών μεταξύ 70% και 80%, τις κάνει ξεχωριστές και αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμά τους. Τα συστατικά αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους βασίζονται σε παραδοσιακές  και  οικογενειακές συνταγές από τη Φλώρινα και την Πέλλα. Είναι 100% φυσικά χειροποίητα προϊόντα σε όλα τα στάδια παραγωγής τους χωρίς συντηρητικά ή συστατικά βιομηχανικής επεξεργασίας.

  •  

Rizes Greek Delicatessen

Η Rizes Greek Delicatessen διαθέτει πιστοποίηση ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 22000:2005 και έχει αποσπάσει συνολικά 12 βραβεία στα Great Taste Awards από το 2014 κι έως το 2019. Επίσης έχει αποσπάσει το Αργυρό βραβείο στο διαγωνισμό συσκευασίας του φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις Άνοιξη 2015» και 2ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Rizes Greek Delicatessen

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, στο χωριό Κρόκος της Κοζάνης.

Η εταιρεία συνεργάζεται απευθείας, χωρίς διανομείς, με πάνω από 130 καταστήματα delicateesen προϊόντων σε όλη την Ελλάδα. Εξάγει δε σε Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Λουξεμβρούργο, Γερμανία και Κύπρο.