Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γαλατόπιτα Ηπείρου

2 λίτρα γάλα
320 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αυγά
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα σε σκόνη

Γαλατόπιτα Ηπείρου

Αρχικά βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Έπειτα, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε για 5 λεπτά το μείγμα να κρυώσει προτού προσθέσετε τα χτυπημένα αυγά.

Γαλατόπιτα Ηπείρου

Στρώνετε χαρτί ψησίματος στο ταψί της κουζίνας, ρίχνετε το μείγμα και το ψήνετε για 30 με 35 λεπτά στους 200C. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, πασπαλίζετε τη γαλατόπιτα με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρετε ζεστή.