Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ρεθυμνιώτικοι λουκουμάδες (Συνταγή Κατερίνας – Carme Villas)

1 κιλό αλεύρι
500 γρ. χλιαρό νερό
1 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού
1 κρασοπότηρο ρακί
Αλάτι
Μαγιά (ξερή)
Σιρόπι
Νερό
Ζάχαρη
Λίγο μέλι
Φλοίδα λεμονιού

Ρεθυμνιώτικοι λουκουμάδες (Συνταγή Κατερίνας – Carme Villas)

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός και αφήστε τον να φουσκώσει. Ενδιάμεσα, βάλτε το λάδι να κάψει. Μετά ρίξτε τον χυλό με ένα κουτάλι στο τηγάνι και φροντίστε να μην κολλήσει.

Ρεθυμνιώτικοι λουκουμάδες (Συνταγή Κατερίνας – Carme Villas)

Τοποθετήστε τους λουκουμάδες με ένα χαρτί στο τηγάνι. Για το σιρόπι βράστε το μέλι με το νερό και προσθέστε τη φλοίδα λεμονιού. Βουτήξτε τους λουκουμάδες στο σιρόπι και μετά πασπαλίστε τους με κανέλα και σουσάμι.