Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ηπειρώτικο Πεπέκι

200γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
250ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
300γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

Ηπειρώτικο Πεπέκι

Πρώτα κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα παίρνετε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο βάζετε το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο και την πάπρικα, τα ανακατεύετε με σύρμα έως ότου ενωθούν και κατόπιν προσθέτετε τη φέτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Λίγο λίγο ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί, αδειάζετε το πεπέκι και στρώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι.

Ηπειρώτικο Πεπέκι

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις, στους 180C, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.