Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Αυγά με παστουρμά

2-3 αυγά
30 γρ. φέτες από μοσχαρίσιο παστουρμά
30 γρ. Ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο φρέσκο ή στάκα
Αλάτι
Πιπέρι
πάπρικα

Αυγά με παστουρμά

Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο σωτάρετε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές τις φέτες του παστουρμά. Τις αφαιρείτε σε ένα πιάτο και στο ίδιο ελαιόλαδο σπάτε 2-3 αυγά μάτια.

Αυγά με παστουρμά

Σε ένα τηγανάκι με ελαιόλαδο σωτάρετε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές τις φέτες του παστουρμά. Τις αφαιρείτε σε ένα πιάτο και στο ίδιο ελαιόλαδο σπάτε 2-3 αυγά μάτια.
Αλατοπιπερώνετε και βάζετε πάπρικα στον κρόκο του κάθε αυγού.
Προσθέτετε το βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά τελείως και με ένα κουτάλι περιχύνετε στα αυγά το βούτυρο και το λάδι μέχρι που οι κρόκοι τους να πάρουν ένα λευκό, διάφανο χρώμα.
Αφαιρείτε τα αυγά και τα τοποθετείτε στο πιάτο πάνω από τον παστουρμά.
Σερβίρετε με φέτες φρεσκοψημένου ζυμωτού ψωμιού.