«Οικογένεια Πορτοκαλίδη»

Η «Οικογένεια Πορτοκαλίδη» είναι μία σύγχρονη, ελληνική επιχείρηση τροφίμων. Με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, το 2011, δημιουργήθηκε μέσα από το πάθος των ανθρώπων της για νέες ιδέες και καινοτομία, μία νέα εταιρία προϊόντων ζύμης , κάνοντας με αυτό τον τρόπο πράξη το όραμά της. Με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μιας υπερσύγχρονης μονάδας υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πολιτική της εταιρίας είναι η δημιουργία δικτύων διανομής σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας όπως Αθήνα, Κρήτη, Καβάλα, Λάρισα και Ιωάννινα ώστε η διανομή των προϊόντων της να πραγματοποιείται καθημερινά από τους δικούς της ανθρώπους.

Rizes Greek Delicatessen

Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων αλλά χειροποίητα, με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και κυρίως χωρίς τη χρήση τεχνητών πρόσθετων και συντηρητικών. Αυτό για εμάς είναι ο ορισμός του ελληνικού delicatessen. Κι έτσι λοιπόν θέλουμε να συστηθούμε ως μια οικοτεχνία ελληνικών delicatessen προϊόντων. Ένα εργαστήριο όπου μαγειρεύουμε με χαρά, προσωπική φροντίδα και ενθουσιασμό με 100% φυσικά προϊόντα, αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές, σεβόμενοι τις ποιοτικές αρχές της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής.

NUTREE

Η NUTREE είναι μια από τις πιο καινοτόμες και δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 2018 με στόχο και όραμα την δημιουργία υγιεινών σνακ, από αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει η ελληνική γη, και την ενσωμάτωση αυτών στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας. Κατόπιν χρηματοδότησης και υποστήριξης από τα ιδρύματα The People’s Trust και Action Finance Initiative, η NUTREE διαθέτει πλέον το δικό της εργαστήριο και γραφεία σε εγκαταστάσεις 150m² στην Αθήνα. Αυτό που ξεχωρίζει τη NUTREE είναι η μοναδική τεχνογνωσία που κατέχει στην ανάπτυξη γευστικών υγιεινών σνακ, σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει για την πλέον αξιόπιστη παραγωγή, συσκευασία και διάθεση αυτών στην αγορά.

Βασική καινοτομία της πρώτης σειράς προϊόντων της NUTREE – ωμοφαγικές μπάρες ενέργειας – είναι ο μοναδικός συνδυασμός της υψηλής διατροφικής αξίας, νοστιμιάς και του κορεσμού, σε πρωτοποριακή και ιδιαίτερης αισθητικής συσκευασία. Οι φυτικές μπάρες της NUTREE είναι 100% φυσικές, προσδίδουν άμεσα φυσική ενέργεια από τα αποξηραμένα φρούτα και τους καρπούς, δεν περιέχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη και κανενός είδους συντηρητικών, και είναι gluten-free. Αποτελούν δηλαδή το ιδανικό ενδιάμεσο γεύμα για την εργασία ή τα ταξίδια, και γενικώς όποτε υπάρχει η απαίτηση για σωματική και πνευματική απόδοση

IAMVI

Η “IAMVI” ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 το ταξίδι της στην τέχνη του γλυκού του κουταλιού με ένα εργαστήριο στην Παραλία Πατρών.
Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που στηρίζεται στην τοπική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας,  η οποία διαθέτει ένα φυσικό πλούτο εξαιρετικής ποικιλίας και ποιότητας.
Η επιλογή και διαλογή των φρούτων γίνεται πολύ προσεκτικά, ενώ εξασφαλίζεται μέγιστη ποιότητα και περιορισμένη ποσότητα, λειτουργώντας  με γνώμονα την εποχικότητα και ρίχνοντας το βάρος στο φρούτο που προσφέρει η φύση σε κάθε εποχιακό κύκλο.

Spanakopitoulis

Η «ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΟΥΛΗΣ« είναι μια σύγχρονη εταιρεία επεξεργασίας & τυποποίησης χωριάτικης πίτας.

Προμηθεύουμε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης – ξενοδοχεία – catering με εξαιρετικής ποιότητας χωριάτικες πίτες (σπανακόπιτα – πρασόπιτα – χορτόπιτα ) με ή χωρίς τυρί.

Όλα τα προϊόντα μας είναι με φρέσκα λαχανικά, το λάδι που χρησιμοποιούμε είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η φέτα είναι Π.Ο.Π., τα προϊόντα είναι κατεψυγμένα, συσκευασμένα και έτοιμα προς κατανάλωση.

Οι εγκαταστάσεις μας στην Αττική στεγάζουν γραμμή παραγωγής με υπερσύγχρονα μηχανήματα πλυσίματος, κοπής, επεξεργασία και τυποποίησης χωριάτικης πίτας, καθώς και συσκευασίας με αποθηκευτικούς χώρους. Όλη η μονάδα παραγωγής είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000 από την TUV Hellas. Η αυστηρή τήρηση προδιαγραφών και διαδικασιών, χαρακτηρίζει τα προϊόντα μας καθώς επίσης και την ποιότητά τους.

 

Γαϊδαράκος

Η επιχείρηση μας

Ο Γαϊδαράκος ιδρύθηκε το 2014 στη Νέα Μάκρη Αττικής από την Αγγελική Παπαράδη και το Μιχάλη Ξυλούρη. Είναι μια μικρής κλίμακας οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτει ένα τυποποιητήριο μελιού για την τυποποίηση μονοποικιλιακών ελληνικών μελιών και ένα εργαστήριο παραγωγής προϊόντων διατροφής, όπως αλείμματα μελιού. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000 και έχει έγκριση FDA.

Τα προϊόντα μας

Τυποποιούμε μονοποικιλιακά μέλια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παράγουμε προϊόντα κυρίως βασισμένα στο ελληνικό μέλι, χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή άλλα συνθετικά πρόσθετα.

Η φιλοσοφία μας

Απλότητα:
Σεβόμαστε τη φύση. Το να μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατόν τις διαδικασίες επεξεργασίας των προϊόντων μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς.

Ποιότητα:
Χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας πιστοποιημένες πρώτες ύλες. Χρησιμοποιούμε μέλι, ξηρούς καρπούς και φρούτα ενώ δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πρόσθετα, ενισχυτικά γεύσης, πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες ή συντηρητικά.

Υγιεινή:
Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται και τυποποιούνται σε ελεγχόμενες εγκαταστάσεις για να εξασφαλίζουμε τη φρεσκάδα, την υψηλή ποιότητα, την υγιεινή και την υψηλή θρεπτική αξία.

Ευκολία:
Η γκάμα των προϊόντων μας είναι ευπροσάρμοστη! Μπορείτε πολύ εύκολα να ενσωματώσετε τα προϊόντα μας στην καθημερινή σας ζωή και να τα δοκιμάσετε με ποικίλους τρόπους ή να τα προσθέσετε σε διάφορες συνταγές.

 

Γενισέα Κοιν.Σ.Επ.

Στο χωριό Γενισέα Ξάνθης δραστηριοποιείται η ομώνυμη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής και από το 2006 έχει αναβιώσει την παραδοσιακή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, καθώς και την επεξεργασία του πρωτογενούς προϊόντος για την παραγωγή πετιμέζι.

Το ζαχαροκάλαμο καλλιεργούνταν στην περιοχή στα μέσα του 20ού αιώνα από Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν παραδοσιακές καλλιέργειες των πατρογονικών τους περιοχών. Σταδιακά, η καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στην περιοχή εγκαταλείφθηκε, αλλά αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών που βρήκε την κατάλληλη ποικιλία και προμηθεύτηκε πολλαπλασιαστικό υλικό για να παράξει  πετιμέζι.

Η καλλιέργεια και επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. Χρειάστηκε, λοιπόν, πολλή προσπάθεια και έρευνα για να αποκτηθεί η απαραίτητη γνώση. Τα πρώτα χρόνια όλες οι εργασίες γίνονταν χειρωνακτικά, με αποτέλεσμα τον μη βιώσιμο συνδυασμό του υψηλού κόστους παραγωγής και της χαμηλής παραγωγικότητας. Ωστόσο, με ίδια μέσα και προσωπική δουλειά, οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Γενισέας κατάφεραν να κατασκευάσουν την πρώτη μηχανή για τον καθαρισμό του στελέχους του ζαχαροκάλαμου – εξέλιξη που τους βοήθησε πάρα πολύ.

Μετα την προτροπή από καθηγητές πανεπιστήμιων όπως του Χαροκοπιού για την σπάνια διατροφική αξία του πετμεζιού προέκυψε η ανάγκη της σύστασης κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης μια και αυτή η μορφή ήταν κοντά στις δικές μας πεποιθήσεις, εφτά γυναίκες βάζοντας όλες μας τις οικονομίες πιστέψαμε σε αυτό και αγωνιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια να το κάνουμε γνωστό.

Το πετιμέζι, δηλαδή το σιρόπι από ζαχαροκάλαμο, είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πολυφαινόλες, υψηλή αντιοξειδωτική δράση και μηδενική περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Η υψηλή ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος έχουν επιβεβαιωθεί από σχετικές μελέτες και αναλύσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων (Ι.ΤΕ.ΓΕ.Π.) και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Γενισέα» παράγει πετιμέζι, το οποίο διαθέτει στην αγορά αυτούσιο ή χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή άλλων παρασκευασμάτων. Φέτος εκπροσωπούμε την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας με το υπουργείο βιομηχανίας ως καινοτόμα επιχείρηση.

ΜΕΛΛΗΝ

Το Εργαστήριο Παραγωγής & Τυποποίησης μελιού “ΜΕΛΛΗΝ” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2014 στο Μαλανδρίνο Δωρίδος.
Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1953, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυροσβέστης και ράφτης στο επάγγελμα, λάτρης τόσο της φύσης όσο και της υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μελισσοκομία. Ταυτόχρονα με την βοήθεια του γαμπρού του, Αθανασίου, με την ειδικότητα του γεωπόνου, κατάφεραν να εξελίξουν την μελισσοκομική επιχείρηση και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι 3ης (τρίτης) γενιάς μελισσοκόμοι, Ιωάννης και Κωνσταντίνος Ρέλλος, έρχονται να ολοκληρώσουν και να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτή την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε 63 χρόνια πριν. Το μόνιμο μελισσοκομείο βρίσκεται στην τοποθεσία «Ράχες», στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, του Δήμου Δελφών. Η ευρύτερη περιοχή καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος από ελατοδάση καθώς επίσης ευδοκιμούν πολλά είδη άγριων λουλουδιών και θυμάρι.  Το όρος της Γκιώνας καθώς και η παραλιακή ζώνη από Ιτέα , Γαλαξίδι μέχρι και Ναύπακτο ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών Natura 2000, oπότε μέσα στο πεδίο κίνησης των μελισσών δεν υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις άρα και η πιθανότητα πρόσβασής τους σε φυτοφάρμακα. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε HMF, που αποτελεί δείκτη υψίστης ποιότητας του μελιού, καθώς και η εφαρμογή του συστήματος ασφάλειας τροφίμων HACCP, σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε τα προϊόντα μας, με αναλλοίωτα όλα τα ποιοτικά και θρεπτικά συστατικά τους.
Το εργαστήριο παραγωγής & τυποποίησης μελιού, με κωδικό έγκρισης 07SM1 και έχοντας βιολογική πιστοποίηση, εφαρμόζει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων HACCP όπως προβλέπει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Foodscross Natural Products

Η FoodsCross Natural Products επινοήθηκε και ιδρύθηκε από μια ομάδα φίλων, που αγαπούν και αναγνωρίζουν τις αληθινές, νόστιμες και υγιεινές τροφές.
Μέσα από πολλά ταξίδια, χάρη σε εκτενή δικτύωση και με διαρκή ενημέρωση, ανιχνεύουν, εντοπίζουν, δοκιμάζουν και εξετάζουν την αυθεντικότητα και τη διατροφική αξία τροφών σε όλο τον κόσμο. Ελέγχουν, με βάση επιστημονικά κριτήρια, διεθνή πρωτόκολλα και δοκιμασμένες μεθόδους την ποιότητα, τα υλικά και τις συνθήκες παραγωγής των τροφίμων αυτών, και όπου ή όποτε κριθεί απαραίτητο επεμβαίνουν και προτείνουν βελτιώσεις σε δημιουργική συνδιαλλαγή με καλλιεργητές και παραγωγούς.
H FoodsCross Natural Products έχει τιμηθεί με 11 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας και Design, και από το 2017 είναι επίσημος συνεργάτης του Rolls Royce Bentley Enthusiast’ Club.

ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ.-ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ιστορική αναδρομή

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ο Κωνσταντίνος Γ. Κυριαζάκος έκανε τα πρώτα του βήματα στην τυροκομία δημιουργώντας μια μικρή μονάδα παραγωγής αγνών, παραδοσιακών, τυροκομικών προϊόντων στη Μονεμβασιά Λακωνίας.

Σήμερα

Παραμένοντας πιστοί στην τοπική παράδοση της Λακωνίας και κρατώντας ταυτόχρονα τις αξίες 3 γενεών, η οικογένεια Κυριαζάκου ανέπτυξε την επιχείρηση φέρνοντας σήμερα τη ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. σε κυρίαρχη θέση στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων.

Τα προϊόντα εκτιμήθηκαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην εγχώρια αγορά ενώ από το 2007 εξάγονται σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία.