ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα πάνω από μισό αιώνα πριν. Τότε ήταν μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής.

Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η ηγέτιδα εταιρεία στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα.

Η πορεία της συνεχούς ανάπτυξής της βασίστηκε στις πολύ δυνατές μακροχρόνιες σχέσεις με τους παραγωγούς της Ηπείρου, στην καθιέρωση των πλέον υψηλών προτύπων ποιότητας στην γαλακτοκομία και στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καταναλωτή.

Σήμερα, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στα Ιωάννινα, στην Κύπρο και τη Θήβα και προσωπικό που ξεπερνάει τα 500 άτομα. Με κυρίαρχο συστατικό το 100% ελληνικό γάλα και τις αγνότερες πρώτες ύλες, εδώ και 63 χρόνια δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η πασίγνωστη φέτα, τα γιαούρτια, τα κίτρινα τυριά και πολλά άλλα που ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους. Όλα τα προϊόντα της ΔΩΔΩΝΗ, πιστοποιούν τη γνησιότητα και την αυθεντικότητα της υπέροχης γεύσης της, της Γεύσης του Καλού.

ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ.-ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ιστορική αναδρομή

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ο Κωνσταντίνος Γ. Κυριαζάκος έκανε τα πρώτα του βήματα στην τυροκομία δημιουργώντας μια μικρή μονάδα παραγωγής αγνών, παραδοσιακών, τυροκομικών προϊόντων στη Μονεμβασιά Λακωνίας.

Σήμερα

Παραμένοντας πιστοί στην τοπική παράδοση της Λακωνίας και κρατώντας ταυτόχρονα τις αξίες 3 γενεών, η οικογένεια Κυριαζάκου ανέπτυξε την επιχείρηση φέρνοντας σήμερα τη ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. σε κυρίαρχη θέση στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων.

Τα προϊόντα εκτιμήθηκαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην εγχώρια αγορά ενώ από το 2007 εξάγονται σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία.