Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Oikoperiigitis

Το ξενοδοχείο “Οικοπεριηγητής” βρίσκεται στην Κερκίνη Σερρών, πολύ κοντά στις όχθες της ομώνυμης λίμνης Κερκίνης, ενός από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους τους Ευρώπης.

Χτισμένο με πέτρα και ξύλο, ακολουθεί πιστά τις αρχιτεκτονικές γραμμές της περιοχής, ενώ διαθέτει παραδοσιακά διακοσμημένους εσωτερικούς χώρους.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, τζάκια, αυλή με δέντρα, καφετέρια, καθώς και 12 ευρύχωρα και προσεκτικά διακοσμημένα δωμάτια, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τόσο μεμονωμένων ταξιδιωτών όσο και οικογενειών με παιδιά.

Oikoperiigitis

Το πρωινό σερβίρεται στο τζάκι του εστιατορίου, με θέα τη λίμνη και το βουνό και αποτελείται από τοπικά προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας, επιμελημένα από τη Γεωργία (τη νεαρή μαγείρισσα) και τον ιδιοκτήτη Γιάννη Ρέκλο.

Προσφέρονται ψωμάκια από τον ξυλόφουρνο του χωριού και πολλά ακόμη αρτοσκευάσματα, παρασκευές αυγών από κότες μεγαλωμένες με σιτηρά της περιοχής καθώς και με λιναρόσπορο για την υιοθέτηση Ω-3, αλλαντικά από τις τοπικές επιχειρήσεις με έμφαση στα προϊόντα του βουβαλιού, ντόπια τυριά ΠΟΠ, σπιτικό γιαούρτι από βουβαλινό γάλα, φρέσκοι χυμοί, λαλαγγίτες, τηγανιτές και λουκουμάδες κλπ.

Επιπλέον, ξεχωρίζουν οι χοντρές πίτες από αγριόχορτα ή τυριά, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, το μέλι από ντόπιο μελισσοκόμο, οι μαρμελάδες από τον γυναικείο συνεταιρισμό, τα γλυκά, οι ελιές, οι σούπες, τα διάφορα είδη τσαγιού και ελληνικός καφές στη θράκα.

Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία

Το ξενοδοχείο διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως γευστικές δοκιμές, σεμινάρια οικολογικής μαγειρικής, σεμινάρια για παιδιά σχετικά με την ορθή διατροφή, μαθήματα μαγειρικής σε γάστρα και μαθήματα επιλογής της τροφής (άγρια χόρτα).

11304

Oikoperiigitis

Διεύθυνση:ΚΕΡΚΙΝΗ ΣΕΡΡΩΝ
Τηλέφωνο:23270 41450
Ιστότοπος: http://www.oikoperiigitis.gr

Oikoperiigitis

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.