Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Marousio

Ο ξενώνας «Μαρούσιω» φωλιάζει στη Ροδαυγή Άρτας, σε υψόμετρο 800 μ, δίπλα στις απόκρημνες και ηλιόφωτες πλαγιές του Ξηροβουνίου.

Χτισμένος με ντόπια πέτρα, είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον. Διαθέτει αίθουσα πρωινού, μεγάλο τζάκι, καθιστικό, βιβλιοθήκη, καθώς και δωμάτια ευρύχωρα, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις (τα περισσότερα έχουν τζάκι). Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών για να τους γνωρίσουν τον τόπο τους και να τους προτείνουν την καλύτερη ιδέα για περίπατο, εκδρομή ή δραστηριότητες στη φύση.

Marousio

Με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του, το πρωινό στον ξενώνα δεν στηρίζεται σε ξενόφερτα πρότυπα διατροφής, αλλά έχει ως βάση τροφές προερχόμενες από την πατροπαράδοτη κληρονομιά της περιοχής.

Έτσι, ανάλογα με την εποχή και την ώρα που θα επιλέξουν οι επισκέπτες να φάνε το πρωινό τους, θα γευτούν κατά κύριο λόγο τροφές, που η πλειονότητα των υλικών τους προέρχεται κυρίως απ’ το χωριό και κατά δεύτερο λόγο από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, το πρωινό περιλαμβάνει παραδοσιακές πίτες (αλευρόπιτα, γαλατόπιτα, μπατσάρα κλπ), κέικ, κουλουράκια, χαλβά, τηγανίτες αρτυμένες με τσίπουρο ποικιλίας ζαμπέλα και περιχυμένες με μέλι, τραχανά, ψωμί, αβγά, γαλακτοκομικά και αλλαντικά, βιολογικές ντομάτες από τον κήπο του ξενώνα, φρούτα εποχής, τσάι Ξηροβουνίου, ελληνικό καφέ, γιαννιώτικα λουκούμια κ.ά.

Όλα αυτά συνοδεύονται απ’ το χαμογελαστό καλωσόρισμα των ιδιοκτητών, οι οποίοι κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους, για να μείνει αξέχαστη στον ταξιδιώτη η διαμονή, όχι μόνο στον ξενώνα τους, αλλά και στην αγαπημένη τους Ροδαυγή!

12418

Marousio

Διεύθυνση:Ροδαυγή Άρτα
Τηλέφωνο:26830 71131
Ιστότοπος: http://www.marousio.gr/

Marousio

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.