Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Hotel Liotopi

Το ξενοδοχείο Λιοτόπι βρίσκεται στην Ολυμπιαδά της Χαλκιδικής. Το όνομά του, το οφείλει στη χερσόνησο Λιοτόπι, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ολυμπιάδας και φιλοξενεί τα αρχαία Στάγειρα, πατρίδα του φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Το σπίτι των προσφύγων από την Μ. Ασία με το περιβόλι έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα φιλόξενο, γοητευτικό ξενοδοχείο δίπλα στην θάλασσα, με ένα πανέμορφο κήπο και 16 διαφορετικά επιπλωμένα δωμάτια που απλώνονται σε δύο ορόφους και διακρίνονται για την καλόγουστη αισθητική και επίπλωσή τους.

Hotel Liotopi

Το πρωινό στο Λιοτόπι σερβίρεται στον πανέμορφο κήπο δίπλα στη θάλασσα και περιλαμβάνει σπιτικές μαρμελάδες και κομπόστες με φρούτα από το χωριό, γλυκές και αλμυρές πίτες, τυλιχτά ψωμάκια με καρύδια και μέλι, κουλουράκια με άρωμα μαστίχας, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα με τη συνοδεία γλυκών του κουταλιού, λαχανικά από τοπικούς παραγωγούς, κατσικίσιο τυρί Ολυμπιάδας, ροφήματα και αφεψήματα φτιαγμένα από βότανα που μαζεύονται από το χωριό και το γειτονικό βουνό, ελληνικό καφέ από τα Ασπροβάλτα, μέλι από την Αρναία, ψωμί από ντόπιο αρτοποιό, τραχανά φτιαγμένο από την ιδιοκτήτρια κλπ. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων για άτομα με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία

Μια φορά την εβδομάδα στην αυλή του ξενοδοχείου οι ιδιοκτήτες κερνούν ελληνικό καφέ, ουζάκι, ή παγωμένο τσάι, ενώ οργανώνονται μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με γνώμονα την ελληνική παράδοση. Συν τοις άλλοις, το ξενοδοχείο συμμετέχει με επιτυχία στην ετήσια διοργάνωση του Mount Athos Gourmet που διεξάγεται από 15 Μαΐου έως 15 Ιουλίου.

07466

Hotel Liotopi

Διεύθυνση:ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Τηλέφωνο:23760 51257
Ιστότοπος: http://www.hotel-liotopi.gr

Hotel Liotopi

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.