Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Hagiati

Στην πόλη της Έδεσσας, δίπλα στους φημισμένους καταρράκτες, στην είσοδο της παλιάς χριστιανικής συνοικίας “Βαρόσι”, βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας Χαγιάτι. Το όνομα του ξενοδοχείου προέρχεται από την λέξη χαγιάτι, η οποία σημαίνει σκεπαστός και ανοιχτός εξώστης στο εσωτερικό μέρος παραδοσιακού σπιτιού. Η κατασκευή του κτιρίου χρονολογείται από το 1880 και ήταν η κατοικία της οικογένειας Μητσινάκη. Το κτίριο ανακαινίστηκε ευλαβικά με φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση και μετασκευάστηκε σε ξενώνα από την οικογένεια Μητσινάκη, ξεκινώντας τη λειτουργία του το 2004.

Hagiati

Στον πρωινό μπουφέ του ξενώνα, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία από μοναδικές γεύσεις! Μάλιστα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παραγγείλει κατά βούληση το πρωινό του και να το απολαύσει είτε στο σαλόνι, είτε στον κήπο με τους ήχους του καναρινιού και των καταρρακτών.

Ξεχωρίζουν η λαχταριστή τάρτα μήλου, το μυρωδάτο κέικ με κεράσι, οι τηγανίτες με μπάτζο και μέλι ανθών κερασιάς, η ομελέτα βουτύρου με μπάτζο και φρέσκια ρίγανη, το γάργαρο νερό από τους καταρράκτες, το πρόβειο γιαούρτι με κεράσι και σιρόπι από μέλι, οι δροσεροί χυμοί, οι παραδοσιακές πίτες με μυρωδικά από τον κήπο, οι αυγόφετες που ποτίζονται σε χυμό κερασιού κ.ά.

Τα λαχταριστά εδέσματα, φτιαγμένα από την κ. Αθηνά, πεπειραμένη μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια, συνοδεύουν τα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία έχει επιμεληθεί η ίδια. Μεταξύ άλλων, προσφέρονται μαρμελάδες από φρούτα της περιοχής, φρέσκο βούτυρο αγελάδας, άπαχο γάλα, τσάι του βουνού και φλαμούρι, καφές κλπ.

12953

Hagiati

Διεύθυνση:ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ 40
Τηλέφωνο:23810 51501
Ιστότοπος: http://www.hagiati.gr/

Hagiati

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.