Ξενοδοχείο
Πρωινό
Φωτογραφίες
Τοποθεσία

Enagron

Το Έναγρον βρίσκεται στο κέντρο του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, συνδυάζοντας την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και κουζίνα, με την εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής κουλτούρας.

Οι εγκαταστάσεις διαμονής και τα κτήρια έχουν διαμορφωθεί σε σχήμα χωριού και είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική παρόδοση, εξυπηρετώντας τις σύγχρονες ανάγκες άνετης διαβίωσης. Ακόμη, ξεχωρίζουν οι εγκαταστάσεις για τις γαστρονομικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν κουζίνα, ξυλόφουρνο, τυροκομείο, ρακοκάζανο, πατητήρι και φυσικά τον άνετο χώρο του εστιατορίου, όπου προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα.

Enagron

Το πρωινό του Έναγρον προσφέρεται σε ανοιχτό μπουφέ που αποτελείται από προϊόντα ντόπια ή ιδιοπαραγωγής. Προσφέρονται διάφορα ροφήματα (όπως φρέσκο κατσικίσιο γάλα και άφθονα είδη τοπικών βοτάνων από τη φάρμα, ελληνικός καφές κλπ), ποικιλία τυριών (όπως η γραβιέρα Μυλοποτάμου και το τυροζούλι ιδιοπαρασκευής), πρόβειο γιαούρτι από ντόπιο βοσκό, φρούτα και χυμοί ανάλογα με την εποχή φυσικής ωρίμανσης κ.ά.

Επιπλέον, προσφέρονται αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται Έναγρον, καθώς και σφακιανές πίτες, τηγανίτες, κρίθινα ντακάκια, ψωμί από ξυλόφουρνο, παξιμάδια κλπ, ελιές και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι,μαρμελάδες ιδιοπαραγωγής από φρούτα της φάρμας, πετιμέζι του Έναγρον και παρασκευές αυγών.

Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με την Γαστρονομία

Το Έναγρον οργανώνει διάφορες δραστηριότητες όπως την εκδρομή στο σπίτι του βοσκού, που συνδυάζει πεζοπορία στην ορεινή Κρήτη και γεύμα σε μητάτο από τα χέρια της κ. Αφροδίτης, της συζύγου του βοσκού, τον βοτανικό περίπατο που συνδυάζεται με μάζεμα βοτάνων και κατανάλωση παραδοσιακού ροφήματος στο τέλος της διαδρομής, τα μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και τη συμμετοχή στις διαδικασίες ψησίματος ψωμιού και τυροκόμησης.

12648

Enagron

Διεύθυνση:Αξος Μυλοποτάμου Ρέθυμνο
Τηλέφωνο:28340 61611
Ιστότοπος: http://www.enagron.gr/

Enagron

Δεν υπάρχουν
αξιολογήσεις
αυτή τη στιγμή.