Ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα

Συστατικά

1 ποτήρι ρύζι γλασέ
1 ποτήρι νερό
4 ποτήρια κατσικίσιο γάλα
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα

Προετοιμασία

Πλένετε το ρύζι και το βράζετε με το νερό για 10 λεπτά. Έπειτα, ρίχνετε το γάλα στο ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Κρατάτε το μισό ποτήρι γάλα για αργότερα, προκειμένου να διαλύσετε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ. Κατόπιν, ρίχνετε τη ζάχαρη στο ρύζι, διαλύετε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα.

Εκτέλεση

Βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη φλούδα λεμονιού και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Σερβίρετε σε 5-6 μπολ ατομικά μπολ ή σε μία πιατέλα και το κεντάτε με τη σκόνη κανέλας.

Beta version