Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ραβανί Ευρυτανίας

6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)

Ραβανί Ευρυτανίας

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Έπειτα, προσθέτετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνετε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Κατόπιν, αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί.

Ραβανί Ευρυτανίας

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για 20 με 30 λεπτά.

Beta version