


Το Τaleton Eco Boutique είναι ένας οικολογικού τύπου ξενώνας στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία στους πρόποδες του Ταϋγέτου, μόλις 15 λεπτά από τη Σπάρτη και 20 λεπτά από το Γύθειο.
Διαθέτει 10 ευρύχωρα δωμάτια σε δύο επίπεδα, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις με συνείδηση και σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον. Ο πρωινός μπουφές περιλαμβάνει άφθονα τοπικά προϊόντα, ενώτο κτίριο είναι παραδοσιακό δείγμα μανιάτικης τεχνοτροπίας. Από εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει εξορμήσεις στη φύση και τα αξιοθέατα της Λακωνίας.
Στον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου Τaleton Eco Boutique ο επισκέπτης μπορεί να βρει χειροποίητα αρτοσκευάσματα (ψωμί 2-3 ειδών, κουλούρια, λαλάγγια, παξιμάδια με γλυκάνισο, κριθαρένιες μπουκιές κ.ά.), σπιτικές χειροποίητες μαρμελάδες, παρασκευές αυγών ελευθέρας βοσκής, καγιανά με σύγκλινο Μάνης, αλλαντικά, άφθονα φρέσκα φρούτα και φρέσκους χυμούς από βιολογικά φρούτα τοπικής παραγωγής, παραδοσιακό γιαούρτι, φρέσκο γάλα, τυριά (γραβιέρα και φέτα), ελιές Λακωνίας (μαύρες και πράσινες) και ελαιόλαδο παραγωγής του ξενοδοχείου, λαχανικά, μέλι, ταχίνι, επιλογές όπως ψητά μήλα με γιαούρτι και σιρόπι από γλυκό κρασί με άρωμα δυόσμου, διάφορες χειροποίητες πίτες με εποχιακά υλικά, δημητριακά, τσάι Ταϋγέτου, χαμομήλι, τίλιο, φασκόμηλο, ελληνικό καφέ και καφέ φίλτρου.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται, το ψωμί, το κέικ και οι μαρμελάδες είναι παραγωγής του ξενοδοχείου, ενώ τα αρωματικά φυτά και τα αφεψήματα μαζεύονται από τον κήπο. Το ξενοδοχείο διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα τον λακωνικό οίνο, αλλά και επισκέψεις στο οινοποιείο Θεοδωρακάκου και στο μουσείο Ελιάς και Λαδιού.
Το ξενοδοχείο SwissHome βρίσκεται περίπου 2 χλμ. από τη Νάουσα της Πάρου, στον δρόμο προς την Παροικιά, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στον κόλπο της Νάουσας.
Η οικογένεια έχει βαθιές ρίζες στον ξενοδοχειακό χώρο που ανάγονται στον 19ο αιώνα και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ένα σπιτικό περιβάλλον, αλλά και ένα ξεχωριστό πάντρεμα της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με την σύγχρονή, λιτή πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική.
Διαθέτει δωμάτια με ξεχωριστή διακόσμηση και έπιπλα αντίκες, εστιατόριο με εξαιρετικές νοστιμιές και πολλές ακόμη παροχές και υπηρεσίες!
Το πρωινό του ξενοδοχείου Swiss Home σερβίρεται την τραπεζαρία και στις βεράντες του ξενοδοχείου, από τις 8:30 μέχρι περίπου τις 11:00 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικές πίτες και παραδοσιακά γλυκά του «Ελληνικού Πρωινού».
Προσφέρονται στραπατσάδα και άλλες παρασκευές ντόπιων αυγών (όπως ατομικές ομελέτες με τοπικά τυριά), αρτοσκευάσματα (ψωμί, παξιμάδια κλπ) από παραδοσιακό φούρνο, μαρμελάδες που φτιάχνονται από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, μέλι τοπικών παραγωγών, κουλουράκια, μπισκότα και κέικ διαφόρων γεύσεων που φτιάχνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, πάστα φλώρα από χειροποίητες μαρμελάδες, ντοματάκια τσέρι, ελιές και φρέσκα φρούτα εποχής.
Επιπλέον, η οικοδέσποινα κ. Άννα, ετοιμάζει διάφορες πίτες με φρέσκα χορταρικά και τυριά (όπως κολοκυθόπιτα, τυροπιτάκια, τυρόψωμο και ελιόψωμο), ενώ υπάρχει μια ποικιλία σε τοπικά τυριά, όπως ξινομυζήθρα, κεφαλογραβιέρα Πάρου, λαδοτύρι, μανούρι και φέτα της Ένωσης Γ. Συνεταιρισμών Πάρου. Προσφέρονται επίσης αλλαντικά, ενώ στη διάθεση του επισκέπτη υπάρχουν επίσης χυμοί, διάφορα είδη καφέ (όπως ο κλασικός ελληνικός), τσάι από βότανα κλπ.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Sunset βρίσκεται μια ανάσα από την υπέροχη παραλία του Παραδείσου, στο Νέο Μαρμαρά, στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Χτισμένο σ’ ένα ειδυλλιακό, κατάφυτο τοπίο με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Νέου Μαρμαρά, το συγκρότημα προσφέρει ασύγκριτη θέα στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Το Sunset διαθέτει λειτουργικούς και ελκυστικούς χώρους, στοχεύοντας σε μια διαμονή όσο πιο ευχάριστη και ξέγνοιαστη γίνεται. Επιπλέον, στην πισίνα του ξενοδοχείου οργανώνονται καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού μαθήματα αερόβιας άσκησης.
Καθημερινά, στην αίθουσα πρωινού σερβίρεται ελληνικός μπουφές με χειροποίητα εδέσματα από την οικοδέσποινα της επιχείρησης που κατάγεται από τον Παρθενώνα του Ν. Μαρμαρά.
Στον πρωινό μπουφέ συναντά κανείς ελαιόλαδο και ελιές από τα κτήματα των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, φρέσκο ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο της γειτονιάς, κέικ, χειροποίητα κουρού με φρέσκο βούτυρο, σοκολατόπιτα, χαλβά, γιαούρτι, κομπόστες, κρίκους με καρότο και ρετσίνα, μπισκότα , χυμούς και ροφήματα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου κ.ά.
Ο μπουφές περιλαμβάνει ακόμα, αλλαντικά, τυροκομικά, φρέσκα φρούτα και αυγά, καθώς και τζατζίκι, ταραμά και τουρσιά συνοδευόμενα από χωριάτικες ντομάτες και αγγουράκια!
Το Sunday λειτουργεί από το 1990 με γνώμονα τις αρχές της ελληνικής φιλοξενίας. Η γεωγραφική του θέση είναι ιδανική για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια ήρεμη διαμονή, αλλά παράλληλα επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στην πόλη της Ρόδου. Διαθέτει τρεις διαφορετικούς τύπους δωματίων κατάλληλα διαμορφωμένους για τις ανάγκες μέχρι και πενταμελών οικογενειών, για ζευγάρια ή γκρουπ φίλων.
Επίσης, λειτουργεί εστιατόριο με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό και μπαρ δίπλα στην πισίνα, όπου μπορεί κανείς να γευτεί αυθεντικές ελληνικές γεύσεις σε ένα όμορφο περιβάλλον, με άψογο σέρβις και φιλική διάθεση.
Στο εστιατόριο σερβίρεται καθημερινά μπουφές με πρωινό που περιλαμβάνει λευκό ψωμί φραντζόλα, πολύσπορο μαύρο ψωμί, μπαγκέτες, μαύρο ζυμωτό (ίδιας παραγωγής), φρέσκα φρούτα εποχής, χυμούς, ντόπιο μέλι θυμαρίσιο, λαχανικά εποχής, ελιές και ελαιόλαδο, ποικιλία τυριών και ποικιλία αλλαντικών. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς παραδοσιακό γιαούρτι, βούτυρο, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού (ίδιας παραγωγής), ντόπια αυγά βραστά ελευθέρας βοσκής, παραδοσιακές τυρόπιτες (ίδιας παραγωγής), πολίτικες τυρόπιτες (ίδιας παραγωγής), κουλούρια και βουτήγματα (ίδιας παραγωγής), καθώς και δημητριακά (μούσλι, βρώμη). Ο πρωινός μπουφές ολοκληρώνεται από ραβανί, κέικ μαρμπέ, μηλόπιτα, καφέ, τσάι και αφέψημα δυόσμου.
Το ξενοδοχείο SunConnect Zorbas Village βρίσκεται στον Ανισσαρά Χερσονήσου του νομού Ηρακλείου, μόλις 4 χιλιόμετρα από τη Χερσονήσου και 35 χλμ. από το Ηράκλειο.
Αποτελείται από 221 bungalows και δύο σουίτες με έντονα τα στοιχεία του μινωικού πολιτισμού και της κρητικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, πολυάριθμους κήπους, παιδική χαρά, πολλές πισίνες, εστιατόρια, διάφορα μπαρ, ντίσκο, αμφιθέατρο, spa και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Παράλληλα, στους χώρους του οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των επισκεπτών!
Στον πλούσιο πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την αυθεντική παραδοσιακή κρητική κουζίνα, στην ειδικά διαμορφωμένη «Κρητική Γωνιά» του κεντρικού εστιατορίου.
Όλα τα εδέσματα παρασκευάζονται από τοπικά αγνά υλικά. Συγκεκριμένα, σερβίρονται γαλακτοκομικά (όπως ανθότυρο, μυζήθρα, γραβιέρα, φέτα σε παρθένο ελαιόλαδο κ.ά.), παξιμάδια, ντάκος με ντομάτα και μυζήθρα, γλυκά του κουταλιού και τοπικά παραδοσιακά γλυκά, θυμαρίσιο μέλι, χαρουπόμελο, ντόπιο πρόβιο γιαούρτι, παραδοσιακό ρυζόγαλο, σφουγγάτο από τοπικά αυγά σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά και πράσινες ελιές κ.ά.
Στα ροφήματα, ξεχωρίζουν ο παραδοσιακός ελληνικός καφές που προετοιμάζεται εκείνη τη στιγμή στη χόβολη, καθώς και τα αφεψήματα από τοπικά βότανα, όπως φασκόμηλο, μαλοτήρα και λουίζα!
Tο Sun Beach Resort είναι ένα σύγχρονο τετράστερο ξενοδοχείο με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια, εντυπωσιακές επιλογές διαμονής, ασυναγώνιστο επίπεδο προσωπικών υπηρεσιών και απόλυτη άνεση.
Βρίσκεται στην καρδιά της παραθεριστικής περιοχής της Ιαλυσού, πάνω στην παραλία. Απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Ιαλυσού και 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη της Ρόδου και το διεθνές αεροδρόμιο.
Διαθέτει κομψά επιπλωμένα, ευρύχωρα δωμάτια, άνετα Self?catered Studios, σουίτες-διαμερίσματα, παιδικές σουίτες, δύο εστιατόρια, τρία μπαρ και παραλία βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία».
Τα εκλεκτά υλικά που χρησιμοποιούνται στον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου είναι τοπικά και ελληνικά προϊόντα και υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους (πιστοποίηση HACCP).
Καθημερινά, ο πρωινός μπουφές διαθέτει παραδοσιακά ψωμιά και αρτοσκευάσματα (αρτοπλασία από τη Μαριτσά, εφτάζυμο από την Αφάντου, κριθαροκουλούρες και λαδοκούλουρα από τον Απόλλωνα, ανεβατά κουλούρια από τα Τριάντα κλπ), ντόπια γαλακτοκομικά και αλλαντικά, παρασκευές αυγών, χαλουβά με αλεύρι από τον Απόλλωνα, ματσόγαλο και ροδόκρεμα Ρόδου, γλυκές πίτες και επιδόρπια, μαρμελάδες, ελιές, λαχανικά, φρέσκα φρούτα εποχής, φρουτοσαλάτες, θυμαρίσιο μέλι, μελεκούνι, ταχίνι και είδη χαλβά, αλλά και ελληνικό καφέ, αλισφακιά, μέντα, τσάι του βουνού, χαμομήλι κλπ.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Greek Breakfast A la Carte
Στο A la Carte εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρεται πρωινό που περιλαμβάνει παραδοσιακό ψωμί, κουλούρια, βούτυρο, ροδίτικο γιαούρτι, μαρμελάδες, θυμαρίσιο μέλι, τοπικό ροδίτικο μελεκούνι, καγιανά με ντομάτα, χωριάτικο λουκάνικο, γραβιέρα Ρόδου, κρέμα, αλισφακιά και χυμούς φρούτων.
Γευστική Περιήγηση στην Ελλάδα
Στο κεντρικό εστιατόριο Άρτεμις μέσα από επτά θεματικές βραδιές, οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Γραβιέρα Νάξου (ΠΟΠ)
Λουκάνικα Χωριάτικα
Γιαούρτι Στραγγιστό
Μέλι Άνθεων
Μαρμελάδα Φράουλα
Μελεκούνια
Σπανακόπιτα με τυρί
Κουλουράκια Κανέλας
Παξιμάδια Κριθαρένια (Κρίθινα)
Ψωμί Σικάλεως
Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Καρπούζι
Αλισφακιά (Φασκόμηλο)
Ελληνικός καφές
Το ξενοδοχείο ΗΛΙΟΣ (Sun Hotel) είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στο Πολύχρονο, χωριό στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Απέχει μόλις 60 μ. από την παραλία και 150 μ. από το κέντρο του χωριού, όπου υπάρχουν ταβέρνες, καφέ, μπαρ καθώς και εμπορικά καταστήματα.
Διαθέτει 42 δωμάτια με βεράντα, μονόκλινα, δίκλινα ή τρίκλινα, εσωτερική αυλή με πισίνα και δωρεάν ξαπλώστρες, χώρο υποδοχής και μπαρ, στο οποίο υπάρχει η τραπεζαρία όπου σερβίρεται το πρωινό.
Στο καφέ-μπαρ του ξενοδοχείου σερβίρεται από τις 08:00 ως τις 10:00, ο πρωινός μπουφές, ο οποίος αποτελείται κυρίως από προϊόντα της Χαλκιδικής και της υπόλοιπης Μακεδονίας.
Μερικά εξ αυτών είναι το φρέσκο χωριάτικο ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς, το ανθόμελο από παραγωγό του Πολυχρόνου, οι παρασκευές αυγών, το βούτυρο, το γιαούρτι, οι μαρμελάδες, η κομπόστα, τα φρούτα εποχής, οι σαλάτες, οι πράσινες ελιές ιδιοπαραγωγής, τα γαλακτοκομικά (κασέρι, γραβιέρα, φέτα), τα αλλαντικά, τα δημητριακά, οι πίτες, το ελαιόλαδο και η ρίγανη Πολυχρόνου κ.ά.
Τον πρωινό ολοκληρώνεται με ροφήματα όπως καφές, τσάι, χυμός πορτοκάλι, γάλα, κλπ.
Το ανακαινισμένο Stratos Vassilikos απευθύνεται σε επιχειρηματίες που κουρασμένοι από ατελείωτες διαπραγματεύσεις, αναζητούν στιγμές χαλάρωσης. Στην πρόσοψη του ξενοδοχείου διακρίνει κανείς στοιχεία της ιταλικής αναγέννησης, εναρμονισμένα με τη λιτή αρχιτεκτονική. Οι floral χώροι υποδοχής δημιουργούν εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων, ενώ οι αντιθέσεις και οι πινελιές ιμπρεσιονισμού και υπερρεαλισμού φτιάχνουν ένα μεταμοντέρνο και πρωτοποριακό τοπίο. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη reception lounge, το εστιατόριο RIVA (υπό τη διεύθυνση του Executive chef Χρήστου Άμαντου), πλούσια κάβα και μπαρ στον χώρο του lobby.
Το ξενοδοχείο παρέχει διαλεκτές παραδοσιακές γεύσεις του ελληνικού πρωινού, ικανές να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρωινό μπουφέ κατέχουν οι διάφορες ελληνικές πίτες (κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα, χορτόπιτα Καρπενησίου, ηπειρώτικη τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα Λακωνίας κ.λπ.), ενώ οι αυγόφετες, ο καγιανάς (στραπατσάδα Λακωνίας), ο ξινός τραχανάς, οι μίνι ντάκοι με ξυνομυζήθρα, αλλά και τα περίφημα ελληνικά αλλαντικά (μπέικον Κρήτης, λουκάνικο Μυκόνου) πλάι στη σαλάτα με μαυρομάτικα Θεσσαλίας παντρεύονται με την ποικιλία των ελληνικών τυριών υπό τη συνοδεία του σουσαμένιου κουλουριού Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δεν λείπουν από το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό οι ελιές, οι σαρδέλες και ο γαύρος.
Το μενού των γλυκών περιλαμβάνει χαλβά, μουσταλευριά, ρυζόγαλο, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, σάμαλι, ηπειρώτικη γαλατόπιτα, μπακλαβαδάκια, παραδοσιακό κέικ με σταφίδες, γεμιστό τσουρέκι και εργολάβους, ενώ για ελαφριές, δροσερές και κυρίως υγιεινές γεύσεις, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν γιαούρτι με μέλι, καρύδια, σταφίδες, δαμάσκηνα και ξερά σύκα. Φυσικά, μπορούν να συνοδέψουν όλα τα παραπάνω με παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη.
Στη μαγευτική Άφυτο, το πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό της Χαλκιδικής, το ξενοδοχείο 3 αστέρων «Στράτος», συνδυάζει αριστοτεχνικά τις παροχές ενός ξενοδοχείου με την οικογενειακή ατμόσφαιρα ενός ξενώνα, αποτελώντας την ιδανικότερη πρόταση για διακοπές! Διαθέτει 41 δωμάτια και 9 σουίτες (όλα πλήρως εξοπλισμένα), πισίνα, pool bar και μοναδικά σπιτικά πρωινά και δείπνα.
Το ξενοδοχείο «Στράτος» προσφέρει πρωινό με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων. Μεταξύ άλλων, προσφέρεται ποικιλία ροφημάτων (όπως καφές, εννιά είδη τσαγιού, χυμοί κλπ), διάφορα είδη ψωμιού, ελιές, τρία είδη δημητριακών, ποικιλία τυριών και αλλαντικών που εναλλάσσονται συνεχώς, φρέσκα κηπευτικά προϊόντα (τομάτα, αγγουράκια, πιπεριές, καρότα από τοπικούς παραγωγούς κλπ), φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, βραστά αυγά από τοπικό παραγωγό, μέλι Χαλκιδικής, χειροποίητες σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά που εναλλάσσονται καθημερινά, ρυζόγαλο, χειροποίητες φρεσκοψημένες πίτες, τοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες κ.ά.
Το Stone Village Hotel Apartments είναι ένα ξεχωριστό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Μπαλί, 700 μ. από την παραλία. Προσφέρει διαμερίσματα με παραδοσιακή διακόσμηση και αμέτρητες ανέσεις, 3 πισίνες, σάουνα, μικρό ιδιωτικό αποστακτήριο ρακής, μπαρ δίπλα σε μια πισίνα, εστιατόριο που προσφέρει παραδοσιακά κρητικά πιάτα με προϊόντα που παράγονται στο αγρόκτημα του Stone Village, μικρό παραδοσιακό πατητήρι κ.ά., ενώ η τοποθεσία του είναι ιδανική για όποιον θέλει να εξερευνήσει την Κρήτη.
Το Stone Village προσφέρει στον πρωινό του μπουφέ μια ευρεία γκάμα επιλογών που περιλαμβάνει φρέσκο ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα, διάφορα είδη καφέ που περιλαμβάνουν και τον περίφημο ελληνικό, άφθονα είδη τσαγιού από βότανα της Κρήτης, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού τοπικής παραγωγής, καθώς και τέσσερα διαφορετικά είδη μελιού, φρέσκα φρούτα, χυμούς, λαχανικά εποχής κ.ά. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν διάφορα μαγειρευτά, όπως όσπρια, ομελέτες και άλλες παρασκευές αυγών, ενώ ο πρωινός μπουφές ολοκληρώνεται με κρητικά τυριά από παραγωγούς της περιοχής, τρία είδη γάλακτος και γιαουρτιού, δημητριακά, ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο Κρήτης, αλλαντικά, κρεατικά, σφολιάτες και παραδοσιακές πίτες.
Η οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα «Στης Έλενας» βρίσκεται στο κέντρο του πανέμορφου χωριού του Χελμού, Ζαρούχλα, σε υψόμετρο 1050 μ., 35 χλμ από την Ακράτα, 15 χλμ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και 10 χλμ. από τη φυσική λίμνη Τσιβλού.
Διαθέτει 10 ευρύχωρα και προσεγμένα δωμάτια δυναμικότητας 20-30 κλινών με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και λειτουργικούς κοινόχρηστους χώρους (αίθουσα πρωινού, μπαρ, αίθουσα τηλεόρασης, σαλόνι με τζάκι) είναι λειτουργικοί, καθιστώντας την παραμονή του πελάτη άνετη και ευχάριστη.
Το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου προσφέρεται σε έναν πολύ όμορφο χώρο με θαυμάσια θέα και φτιάχνεται με αγνά υλικά,προερχόμενα κυρίως από την ευρύτερη περιοχή.
Προσφέρονται τρία είδη χειροποίητου ψωμιού, σπιτικές μαρμελάδες από διάφορα φρούτα (πολλά εκ των οποίων είναι από το αγρόκτημα των ιδιοκτητών), γλυκά που εναλλάσσονται καθημερινά, ζεστός τραχανάς, χορτόπιτα, διάφορα γαλακτοκομικά και αλλαντικά, καφέδες (όπως ελληνικός), τοπικό τσάι, μέλι Χελμού μαζί με κάστανα και καρύδια, η περίφημη σταφίδα της Αιγιάλειας, ελιές κλπ.
Τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα υπάρχουν επιπροσθέτως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, τσουρέκια και αυγοκούλουρα που εναλλάσσονται μεταξύ τους, όλα χειροποίητα!
Φυσικά τα εδέσματα δεν είναι πάντοτε τα ίδια, καθώς διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες, την έμπνευση των ιδιοκτητών και το γούστο των πελατών.
Η προνομιακή θέση του ξενοδοχείου St George Lycabettus, που βρίσκεται κάτω από τις πλαγιές του Λυκαβηττού, προσφέρει ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη, την Αθήνα, αλλά και τα νησιά του Σαρωνικού. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Κολωνάκι, τα μουσεία, τις γκαλερί, αλλά και τους έντονους ρυθμούς του κέντρου της πόλης. Το St. George Lycabettus είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας που ανήκει στην ίδια οικογένεια από το ξεκίνημά του, παραμένοντας προσηλωμένο στην παροχή ενός σύγχρονου και μοντέρνου προϊόντος φιλοξενίας.
Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του είναι να ανέβει στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus και να απολαύσει ένα πλούσιο Ελληνικό Πρωινό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης του Λυκαβηττού και της πόλης. Εκεί οι πελάτες του ξενοδοχείου βρίσκουν ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα για όλα τα γούστα. Χειροποίητα ελληνικά αρτοποιήματα που συνοδεύονται τέλεια με σπιτικές μαρμελάδες, ελληνικό θυμαρίσιο μέλι αλλά και μεγάλη ποικιλία από τοπικά ελληνικά τυριά, όπως βολάκι Άνδρου, λαδωτήρι Μυτιλήνης, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Κρήτης και κατίκι Δομοκού βρίσκονται καθημερινά στον πρωινό μπουφέ. Οι επισκέπτες αξίζει να δοκιμάσουν ακόμα πίττες χειροποίητες, στριφτές με άγρια χόρτα, μπουγάτσα, καλτσούνια κρητικά κ.α. Η γνώστη φρουτάλια Άνδρου και ο μεσσηνιακός καγιανάς κλέβουν πραγματικά την παράσταση. Τέλος, συνοδευτικά όπως σταφίδες Κορίνθου, σύκα ξερά Ευβοίας Βασιλικά, ταχίνι Μακεδονίας, ντοματίνι Σαντορίνης λιαστό, λουκούμια Σύρου, ελαιόλαδο Μάνης, ελιές θρούμπες, παστέλι με μέλι Άνδρου δεν απουσιάζουν ποτέ.
End of content
No more pages to load