Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κολοκυθόπιτα Ηπείρου χωρίς φύλλο

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
3 αυγά ομελέτα
3 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. αλεύρι
1 φλ. γάλα χαμηλών λιπαρών
Μισό φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη μαντζουράνα ή 1 κουταλάκι του καφέ ξερή
Πιπέρι καγιέν 50 γρ.
Βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Κολοκυθόπιτα Ηπείρου χωρίς φύλλο

Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και ανακατεύετε καλά, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γάλα, τη ματζουράνα και τέλος αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας τα όλα μάζι. Σταδιακά, ρίχνετε και το αλεύρι και δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός, τον οποίο στρώνετε ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι που έχετε προηγουμένως αλείψει με λίγο λάδι. Έπειτα, ρίχνετε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί και τα κομματάκια βουτύρου.

Κολοκυθόπιτα Ηπείρου χωρίς φύλλο

Ψήνετε την πίτα για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ψηθεί βαθιά. Αν τυχόν χρειαστεί, τη σκεπάζετε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.