Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μαρμελάδα καρπούζι

1 κιλό καρπούζι
Μισό κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι μαστίχα σε σκόνη

Μαρμελάδα καρπούζι

Αρχικά, κόβετε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους (χωρίς την φλούδα και το άσπρο μέρος) και το τοποθετείτε σε μια εγάλη κατσαρόλα με όλη την προβλεπόμενη ποσότητα ζάχαρης, όπου και το αφήνετε για τουλάχιστον 12 ώρες. Έπειτα, στραγγίζετε το φρούτο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κατόπιν, βράζετε το σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα, μέχρι να μειωθεί η ποσότητά του στο μισό (η διαδικασία κρατά περίπου 45 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέτετε το φρούτο στο σιρόπι και ανακατεύετε, ώσπου να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Μαρμελάδα καρπούζι

Το αφήνεται να κρυώσει τελείως και το βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.