Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τηγανίτες με μέλι Σκοπέλου

2 αυγά
1 κ.γ. ζάχαρη
Μισή κ.γ. αλάτι
1 κούπα φρέσκο γάλα
Χυμός μισού πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σκόνη κανέλας
Μέλι Σκοπέλου

Τηγανίτες με μέλι Σκοπέλου

Αρχικά, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι για να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά προκειμένου να γίνει ένας χυλός, λίγο πηκτός.

Τηγανίτες με μέλι Σκοπέλου

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ακολούθως ρίχνετε τον χυλό με ένα κουτάλι, το οποίο έχετε προηγουμένως βουτήξει σε λάδι για να μην κολλάει η ζύμη. Τηγανίζετε μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν ένα ρόδινο και χρυσαφένιο χρώμα και μετά τις τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρετε σε πιάτο και τις πασπαλίζετε με σκόνη κανέλας και αρκετό μέλι. Εναλλακτικά, τις σερβίρετε με κατσικίσιο τυρί, όσο είναι ζεστές και αφράτες.