Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μαρμελάδα Μανταρίνι

1 κιλό μανταρίνια
1 μεγάλο λεμόνι
5 κούπες νερό
3 ½ κούπες ζάχαρη

Μαρμελάδα Μανταρίνι

Ως πρώτο βήμα, πλένετε καλά τα μανταρίνια και το λεμόνι, τα οποία κόβετε αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες. Αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, βάζετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε νερό και τα σκεπάζετε καλά με μια πλαστική μεμβράνη, αφήνοντας το μείγμα για μία μέρα. Την επομένη, το αδειάζετε σε κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τη ζάχαρη, την ανακατεύετε για να λιώσει και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να φτάσει στους 104C (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά).

Μαρμελάδα Μανταρίνι

Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και ενώ είναι ακόμη ζεστό, το γεμίζετε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.