Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ρυζόπιτα

Μισό φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. μέλι Σκοπέλου
Μισό λεμόνι (τον χυμό και τη φλούδα του)
1 ½ φλ. νερό
1 ξυλαράκι κανέλα

Ρυζόπιτα

Μουλιάζετε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά και έπειτα το σουρώνετε. Έπειτα, ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Κατόπιν, προσθέτετε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με τη θερμοκρασία του ρυζιού και μόλις κρυώσει, ρίχνετε το γαρίφαλο και τα αμύγδαλα.

Έπειτα, λαδώνετε το ταψί και στρώνετε κάτω τα μισά φύλλα (3) λαδωμένα. Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τα άλλα 3 φύλλα, επίσης λαδωμένα.

Ρυζόπιτα

Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε στους 180C, σε ζεστό φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά). Όση ώρα ψήνεται, βράζετε τα υλικά του σιροπιού για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό. Πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και την κανέλα και μόλις βγάλετε την πίτα από τον φούρνο, τη βρέχετε προσεκτικά με το σιρόπι ώστε να πάει παντού.