Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σπανακόπιτες Καρπάθου

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 κουταλιά αλάτι
Νερό (όσο πρέπει για μέτρια ζύμη)

Για τη γέμιση

1 ματσάκι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Μισό ματσάκι άνηθο
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο (τριμμένο)
Μισό φλ. λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές ρύζι
Αλμυρό λευκό τυρί

Σπανακόπιτες Καρπάθου

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης, ανοίγετε τη ζύμη σε στρογγυλό φιλάρισμα και προσθέτετε τη γέμιση. Εάν δεν θέλετε να τρίψετε το σπανάκι, το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και προχωράτε τη συνταγή.

Σπανακόπιτες Καρπάθου

Για να ολοκληρωθούν, τις ψήνετε στους 180C μέχρι να ροδίσουν.