Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ντοματάκι γλυκό

25 μέτρια ντοματάκια
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. αμύγδαλα
Μισό κουταλάκι ξινό
2 βανίλιες
Νερό για να καλυφθούν τα ντοματάκια
Λίγο ασβέστη

Ντοματάκι γλυκό

Αφού ξεφλουδίσετε τα ντοματάκια, τους ανοίγετε 2 τρύπες στο κάτω μέρος και με μια οδοντογλυφίδα βγάζετε τους σπόρους. Έπειτα, τα πλένετε μια φορά και τα βάζετε για 10 λεπτά στο γάλα του ασβέστη. Στη συνέχεια, τα πλένετε 5-6 φορές για να καθαρίσουν καλά και να στραγγίξουν και βάζετε τα αμύγδαλα σε κάθε ντοματάκι. Αδειάζετε τα ντοματάκια στην κατσαρόλα κατά σειρές και τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη. Τα αφήνετε να μείνουν 12 ώρες και μετά βάζετε όσο νερό χρειαστεί για να καλύψετε τα ντοματάκια.

Ντοματάκι γλυκό

Τα βάζετε στη φωτιά μέχρι να δέσουν καλά και τέλος προσθέτετε το ξινό και τις βανίλιες. Αφού κρυώσουν τα αποθηκεύετε στα βάζα.