Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πορτοκαλόπιτα Σκοπέλου

Για το μείγμα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
250 γρ. παραδοσιακό γιαούρτι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι Σκοπέλου
Ξύλο κανέλας
Φλούδα πορτοκαλιού σε ροδέλα

Πορτοκαλόπιτα Σκοπέλου

Παίρνετε ένα μπολ και αναμειγνύετε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά όλα τα παραπάνω υλικά προκειμένου να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, κόβετε το φύλλο κρούστας και αφού το τσαλακώσετε σαν χαρτί, το ρίχνετε μέσα στο μείγμα, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα. Κατόπιν, λαδώνετε ένα στενόμακρο πυρέξ και ρίχνετε και αυτό εντός του μείγματος.

Πορτοκαλόπιτα Σκοπέλου

Για να ετοιμαστεί η πορτοκαλόπιτα, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για 45 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζετε το σιρόπι.

Καλό θα είναι, η πίτα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.