Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ομελέτα με απάκι και ντομάτα

300 γρ. απάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
500 γρ. ντομάτες ώριμες ή ντοματίνια
5 αυγά
Μισή κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Ομελέτα με απάκι και ντομάτα

Κόβετε με ένα μαχαίρι το απάκι σε μικρά κομματάκια. Τοποθετείτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγο τα κομματάκια από το απάκι. Ενδιάμεσα παίρνετε ένα μπολ και χρησιμοποιείτε έναν τρίφτη για να τρίψετε μέσα σε αυτό τις ντομάτες. Σημειωτέον, πω αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη εάν βάλετε ντοματίνια.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το απάκι τον πολτό από τις ντομάτες, λίγο πιπέρι, αλάτι και λίγη ζάχαρη (για να μη ξινίσουν λόγω του όξινου της ντομάτας) και τα αφήνετε να σοταριστούν μέχρι να εξαφανιστούν τα υγρά τους.

Ομελέτα με απάκι και ντομάτα

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε τα αυγά με αυγοδάρτη και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθούν τα δυο υλικά. Βγάλτε τα από τη φωτιά και μεταφέρετε τα σε πιάτο με μία σπάτουλα.