Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γαλατόπιτα Λευκάδας

4 κούπες γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Άχνη Ζάχαρη
Κανέλα

Γαλατόπιτα Λευκάδας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Έπειτα, ρίχνετε το σιμιγδάλι τμηματικά σαν βροχή και ανακατεύετε συνέχεια με τον αυγοδάρτη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα στην κρέμα τους κρόκους έναν έναν. Έπειτα, ρίχνετε και το βούτυρο με το ξύσμα και ανακατεύετε ώσπου να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ασπράδια, τα οποία έχετε χτυπήσει σε σφιχτή μαρέγκα με ελάχιστο αλατάκι. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Γαλατόπιτα Λευκάδας

Ψήνετε τη γαλατόπιτα στους 180C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη και κανέλα.