Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γαλατόπιτα Κρήτης

1,1 λίτρα φρέσκο γάλα
100 γρ. βούτυρο
Μισό κ.γ. βανίλια
260 γρ. ζάχαρη
Κανέλα
2 αυγά
110 γρ. αλεύρι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα των φύλλων

Γαλατόπιτα Κρήτης

Για αρχή κάνετε έναν άχρωμο ρου με το βούτυρο και το αλεύρι. Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε, ενώ όταν δέσει το μείγμα προσθέτετε και το αυγό.

Στη συνέχεια στρώνετε ένα χωριάτικο φύλλο σε ένα ταψί, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με άχνη ζάχαρη. Ρίχνετε από πάνω την κρέμα και περιχύνετε με το ένα αυγό.

Γαλατόπιτα Κρήτης

Για να ετοιμαστεί η γαλατόπιτα την ψήνετε στον φούρνο, στους 170C για χρονικό διάστημα 35 λεπτών.