Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γαλατόπιτα Χιώτικη

2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 ½ φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Μαστίχα Χίου
4 Αυγά
2 κ.σ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

3 κ.σ. ζάχαρη
Μισό κ.γ. κανέλα

Γαλατόπιτα Χιώτικη

Αρχικά, βάζετε το γάλα να βράσει με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει, ενώ μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρετε από τη φωτιά. Κατόπιν, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη μαστίχα σε σκόνη και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα, όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.

Έπειτα, αδειάζετε το μείγμα (αφού έχετε αφαιρέσει τη φλούδα) σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ.

Γαλατόπιτα Χιώτικη

Ψήνετε στους 170C, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις ετοιμαστεί, το κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.