Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μαρμαρίτες

Μισό κιλό ρεβύθια
2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
2 φύλλα δάφνης
Μάραθος
Γλυκάνισος
Αλεύρι

Για τη γέμιση

Κόκκινη κολοκύθα
Μυζήθρα Σκύρου
2 μεγάλα κρεμμύδια
Πιπέρι
Γαρίφαλο
Δυόσμος
1 φλ. λάδι
Κανέλα
Ζάχαρη

Μαρμαρίτες

Αλέθετε μισό κιλό ρεβίθια, τα βάζετε σε νερό και στη συνέχεια τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Έπειτα, ρίχνετε 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, δάφνη, μάραθο και γλυκάνισο. Τα βράζετε και όταν η κατσαρόλα αρχίσει να αφρίζει, την αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τον αφρό, τον βάζετε σε λεκάνη μαζί με αλεύρι και ζυμώνετε.

Μόλις αφρίσει ξανά το ρεβίθι, προσθέτετε και άλλο αφρό, ξαναζυμώνετε και επαναλαμβάνετε την ίδια ενέργεια για 2-3 φορές, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο το προζύμι, το οποίο σκεπάζετε για λίγες ώρες μέχρι να φουσκώσει.

Έπειτα, ζυμώνετε το προζύμι με αλεύρι και ζεστό νερό και ετοιμάζετε το ζυμάρι. Για τη γέμιση, βράζετε την κόκκινη κολοκύθα, τη στραγγίζετε πολύ καλά και προσθέτετε μυζήθρα, άφθονο τσιγαρισμένο κρεμμύδι, πιπέρι, γαρίφαλο, δυόσμο, λάδι, κανέλα και ζάχαρη, δημιουργώντας έτσι μια πικάντικη γέμιση.

Στη συνέχεια, κόβετε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι, ανοίγετε μικρά στρογγυλά πιτάκια και αφού βάλετε τη γέμιση σε όλα τα πιτάκια, τα κλείνετε τριγωνικά.

Μαρμαρίτες

Για να ετοιμαστούν οι μαρμαρίτες, τις ψήνετε μέχρι να ροδίσουν στο τζάκι ή σε ξυλόσομπα.