Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδι από τη Χαλκιδική

375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη
Μισό κ.γ. αλάτι
500 ml χλιαρό νερό
Αρκετό αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα
Τριμμένο καρύδι

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδι από τη Χαλκιδική

Ξεκινώντας, ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και, έπειτα, προσθέτετε σταδιακά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας με σύρμα ώτσε να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε έναν ωραίο χυλό.

Κατόπιν, σκεπάζετε τον χυλό με πετσέτα και τον αφήνετε στην άκρη για να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες, διαδικασία που θα χρειαστεί περίπου μια ώρα.

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδι από τη Χαλκιδική

Αφού ζεστάνετε άφθονο λάδι σε μια κατσαρόλα, πάρτε με τη χούφτα σας μια ποσότητα χυλού και χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρα σας σαν πώμα, ξεκινήστε να αφήνετε μικρές ποσότητες ζύμης που με ένα κουταλάκι στο άλλο χέρι, κόβετε και ρίχνετε στο καυτό λάδι. Ρίχνετε τόσα κομμάτια ζύμης στο λάδι όσα χωράνε χωρίς να στριμώχνονται γιατί θα φουσκώσουν και θα πρέπει να γυρίσουν με ευκολία και από την άλλη πλευρά προκειμένου να τηγανιστούν.

Όταν ροδοκοκκινίζει η πρώτη δόση λουκουμάδων και από τις δυο μεριές τους, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε πάνω σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από τα λάδια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά και σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς και περιχυμένους με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.