Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Λαλαγκίτες

750 γρ. χλιαρό νερό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 κοφτά κ.γ. αλάτι

Λαλαγκίτες

Σε βαθύ μπολ διαλύετε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας τα 200γρ. από τα 750γρ. χλιαρό νερό με τη βοήθεια ενός σύρματος. Αφού λιώσει η μαγιά προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το νερό εναλλάξ ανακατεύοντας. Τέλος σειρά έχει το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το αποτέλεσμα είναι ένας χυλός ημίρρευστος. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος του σπιτιού για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού περάσει η ώρα ξεσκεπάζετε το μπολ και «ξεφουσκώνετε» το χυλό ανακατεύοντάς τον.

Λαλαγκίτες

Βάζετε να ζεσταθεί καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αδειάζετε μια κουτάλα σούπας χυλό στο κέντρο του τηγανιού. Απλώνετε τον χυλό κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το τηγάνι και στρώνετε και με την κάτω πλευρά ενός κουταλιού. Η λαλαγγίτα είναι έτοιμη για γύρισμα μετά από περίπου 1’. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμη όταν στεγνώσουν οι κηλίδες υγρασίας που υπήρχαν στην αρχή. Γυρίζετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνουμε για άλλα 2’-3′.