Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μηλόπιτα Θρακιώτικη

5 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ηλιέλαιο
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες βανίλια
45 γρ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 μέτρια ξινόμηλα (ψιλοκομμένα)
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)

Μηλόπιτα Θρακιώτικη

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στη γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε το ηλιέλαιο, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύετε με μια κουτάλα (όχι μίξερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύετε και στη συνέχεια το προσθέτετε στο μείγμα. Κατόπιν, αλευρώνετε ελαφρώς τις σταφίδες και τα καρύδια έτσι ώστε να μην κάτσουν στο κάτω μέρος του ταψιού και τα βάζετε και αυτά στο ίδιο μείγμα. Τέλος, βάζετε και τα μήλα, αφού πρώτα τα καθαρίσετε και τα ψιλοκόψετε.

Μηλόπιτα Θρακιώτικη

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί και το ψήνετε για 30 λεπτά στους 170C.