Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Ντοματοκεφτέδες

5 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή ντοματάκια Σαντορίνης
2 ξερά και ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κ.σ μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
1 αυγό χτυπημένο
1 φλ. πικάντικο κεφαλοτύρι τριμμένο
4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ντοματοκεφτέδες

Αφού πλύνετε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβετε με το μαχαίρι και τις βάζετε σε μπολ. Μετά προσθέτετε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ανακατεύετε με κουτάλι για να μαραθούν από την ντομάτα. Έπειτα, προσθέτετε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι και τον δυόσμο, καθώς και το τυρί, το αυγό και το μπούκοβο και στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύοντας, προσθέτετε λίγο λίγο και το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν αραιό χυμό.

Ντοματοκεφτέδες

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και κουταλιά κουταλιά τηγανίζετε τους ντοματοκεφτάδες για περίπου 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.